Férfi köntös 

oldalanként
10 962 Ft‎ 12 600 Ft‎ -13%

13 860 Ft‎ 15 400 Ft‎ -10%

13 680 Ft‎ 15 200 Ft‎ -10%

13 680 Ft‎ 15 200 Ft‎ -10%

15 030 Ft‎ 16 700 Ft‎ -10%

11 400 Ft‎ 15 200 Ft‎ -25%

11 325 Ft‎ 15 100 Ft‎ -25%

15 375 Ft‎ 20 500 Ft‎ -25%

Mutat 1 - 28 / 31

Mindenkinek megvan a kedvenc fürdőköpenye, amit sokszor akkor is visel, amikor már bőven megérett a cserére. A köntös ajándéknak is tökéletes, ezért a férfi köntös webáruház változatos stílusú fürdőköpenyeket kínál széles méretsorral.

Milyen köntös fajták találhatóak meg a webáruházban?

A meleg férfi frottír köntösök jó nedvszívó képességüknek köszönhetik sikereiket, vastag puha anyagból készülnek, míg a vékonyabb bársonyszerű plüss köntösöket inkább puhaságukért keresik. A férfiaknak is gyártanak az úgynevezett divatos wellsoft anyagból köntösöket. A wellsoft egy puha, szőrmeszerű anyag mely nemcsak kellemes tapintású, és puha érzetű de ráadásul jó szín-és formatartó is, mindenkinek ajánljuk aki vékonyabb, jó esésű köntöst keres.

A kapucnis fürdőköpeny inkább az uszoda világába való vagy a sportruházatok kiegészítőjeként ajánljuk, de vannak akik a fürdőszobából sem szeretnek fürdőköntös nélkül kilépni. A vékonyabb anyagból készült pamut köntösöknek elsősorban a nyári időszakban van létjogosultságuk, míg a vastag, puha anyagból készült hosszú köntösök elegánsak és akár otthoni viseletnek is hordhatóak a mára már elavult házikabátok helyett.

Miért kihívás a férfi frottír köntös?

A férfiak más elvárásokat támasztanak egy fürdőköntössel szemben mint a hölgyek A fő szempont, hogy legyen kényelmes és az sem árt ha nem kell mellette törölközőt használni. A frottír egy pamut alapú anyag, mely kiváló nedvszívó képességű, emellett puha érzetű és kellemes tapintású. Hogy mennyire használható törülköző helyett, azt nagyban befolyásolja, a szövés sűrűsége és az anyag vastagsága, összességében a szövet súlya. A jó minőségű frottír anyag tehát hurkolt felületű, és ha azt akarjuk, hogy jó nedvszívó képességű is legyen, akkor vastagnak is kell lennie.

A házikabáttól a fürdőköpenyig

A köntös szabású ruhadarab szinte egyidős az első öltözékek megjelenésével. Egyszerű vonalvezetésük és  könnyű varrhatóságuk miatt régebben általános öltözetek is köntös szerűek voltak, a világ minden táján viseltek ehhez hasonló ruhadarabokat. Csak valahol a 17. század környékén jelentek meg a már házikabátnak is nyugodtan nevezhető nevezhető otthoni neglizsék, melyet férfiak viseltek, és elsődleges céljuk az volt, hogy az alsó ruházatban ne kelljen mutatkozni a család vagy a személyzet előtt. A házikabátok anyaga és kidolgozottsága, egyfajta státusz szimbólumnak is számított, ezért bőven akadtak nehéz bársonyokból bőséges arany paszománnyal készült darabok, melyeket ma már megmosolyognánk. Fürdésről ekkor még szó sem volt, csak egy kényelmes otthoni viseletről. A mai értelembe vett és használt fürdőköpeny csak a fürdőkutúra elterjedésével és általánossá válásával jelent meg, ekkor már, a puhaság és a melegség mellett az is követelmény lett, hogy a köntös nedvszívó anyagból készüljön, és gyorsan száradjon.

Köntös márkák

Minőségi gyártók termékeit ajánljuk, köntös márkáink Key, Delafense, Luna, L&L és más gyártók, mind magas színvonalú és divatos termékeket készítenek.  A köntösökhöz stílusban és színben is találsz színben és fazonban megfelelő férfi pizsamát, rövid és hosszú változatban is, sőt az utóbbi időben ismét egyre népszerűbb a férfi hálóing is, mint hálóruházat. Bő szabásuk miatt a köntösök esetében a méret választás viszonylag egyszerű, termékoldalakon megtalálhatod a gyártó mérettáblázatát, melyekből S-től akár 4XL-es nagy méretig válogathatsz.