KIÁRUSÍTÁS!  -40-70% melltartó és fürdőruha! Utolsó darabok, keresd a méreted!

Melltartó méret táblázat, melltartó méretek sorrendben mellméret szerint

"NEM AZ SZÁMÍT, HOGY MILYEN SZÁM ÉS BETŰ VAN A MELLTARTÓ MÉRETCÉDULÁN, HANEM AZ, HOGY KÉNYELMESEN ÉREZD BENNE MAGAD!"

Az alábbi méret kalkulátor alapján mért méret általában helyes, de mivel márkánként kissé eltérhet ugyanazon méretű melltartó tényleges mérete, ezért, ha megvan, hogy melyik modellt szeretnéd, hívj minket nyugodtan és segítünk!

De hogyan állapítsuk meg a megfelelő mellméretet?  

Ha webáruházon keresztül vásárolsz fehérneműt, a siker titka, a mellméret pontos meghatározása, mivel itt nincs lehetőség a próbára, viszont fotó alapján nehéz eldönteni, hogy melyik lesz majd a megfelelő méret.  

Fontos tanács, hogy ne bizz abban, hogy már tudod a melltartó-méretedet, hiszen már számtalan melltartót vásároltál.

Miért ne? 

1. A melltartók anyaga nem egyforma szövésű, a gyengébb minőségű, laza szövésű melltartóból 2-3 számmal kisebb körméret is elég, mivel a melltartó anyaga nyúlik. Nálunk, olyan minőségi melltartókat találsz, melyek egy bizonyos méretre jók, olyanokat nem, melyek több méretet is nyúlnak, ezért a jóval nagyobb méretre is "felmennek", ezért a kelleténél kisebb méret nem lesz jó!

2. A használat és mosás során kinyúlnak a melltartók, ezért a már kinőtt, kisebb méretek is jónak tűnhetnek. 

3. Változik a testünk, és a méretünk is. Átlagosan egy nőnek 4-5 méretet is változik élete során a melltartó mérete. Ha híztál agy éppen fogytál, biztos hogy változott a melltartó méreted is.

4. Tény, hogy azok a hölgyek, akiknek E kosárméretnél nagyobb mellük van, 30%-ban kisebb kosárméretet rendelnek, mint a valós méretük. Ennek elsősorban az az oka, hogy már megszokták, hogy az üzletek kínálatában nem kapható a valós méretük, ezért viselnek nyúlós anyagból készült a méretüknél akár több számmal is kisebb melltartókat.

Ezért azt ajánljuk, hogy a a  vásárlás előtt mérd  meg magad egy mérő-szalaggal, és az alapján a méret alapján rendelj, hidd el megéri! 

Ez semmivel sem bonyolultabb, mint egy off-line üzletben, ráadásul kényelmesen otthon teheted meg.

 Hogyan mérd meg magad?

melltartó méretet 2 méret alapján választjuk ki, az egyik a körméret (1), a másik a kosárméret (2). (pl. 90H ahol 90 a körméret és H a kosárméret).

A mérést (ellentétben az alábbi képpel) melltartó nélkül érdemes végezni, a különböző melltartók torzíthatják a valós eredményt. A mérésnél a mérőszalag legyen mindig vízszintes!
        

1. lépés - Mérjük le a mell alatti mellkas méretünket cm-ben

(szorosan mérve), egyenes háttal, majd helyettesítsük be az alábbi mérettáblázatba és ezzel megkapjuk a KÖRMÉRETÜNKET.

mellméret mérése1-es mérés= körméret

KÖRMÉRET (1)

mellkas méret

KÖRMÉRET (1)

mellkas méret

65

63-67 cm

95

93-97 cm

70

68-72 cm

100

98-102 cm

75

73-77 cm

105

103-107 cm

80

78-82 cm

110

108-112 cm

85

83-87 cm

115

113-117 cm

90

88-92 cm

120

118-122 cm

   

  2. lépés - Mérjük le a mellbőségünket a legszélesebb ponton, -lazán mérve

mellbőség mérése         melltartó méret mérése

 

Nagyobb mellek esetén javasoljuk, hogy ezt a mérést, ha van rá mód, akkor végezzük segítséggel, jó megoldás ha kezünkkel megemeljük a melleket, eközben a segítségünk vízszintesen tartva a mérőszalagot körbeméri a mellbőséget. Ha nincs segítség akkor a nagy melleket mérhetjük előre hajolva, a törzs nagyjából merőleges legyen a talajra ennél a módszernél a mérőszalag értelemszerűen függőleges legyen a talajra. Mindig a mellek legszélesebb pontját mérjük le, de a mellbimbók ne legyenek benne a mérésben. (Ez inkább kiálló mellbimbó esetén számít).

majd a kapott számot helyettesítsük be az alábbi táblázatba a következő módon:

a már fentiekben kiszámolt körméretünknek (kéken szedve) megfelelő oszlopban megkeressük a mellbőség méréssel kapott számot (szürkén szedve). Az ennek megfelelő kosárméretet jelző méretet vízszintesen balra haladva találjuk.

2-es mérés = kosárméret

melltartó méret kalkulátor táblázat

 példa: mellkas méret = 94 cm

            mellbőség = 119 cm

           melltartó méret = 95 G ( adott esetben a 90 I méret is megfelelő lehet).

Mérések alapján, már jó eséllyel eltalálhatjuk a megfelelő méretet!

Tanácsok amennyiben: 2 kosárméret között vagy 

Ebben az esetben az a javaslat, hogy a nagyobb kosárméret az esélyesebb, kivéve akkor, ha már a körméret választásnál is pont határon voltál, és ott már a nagyobbat választottad.

Mérlegeld, hogy ha már a körméretből a nagyobbat választottad, akkor valószínű, hogy a kosárméretből a 2 lehetséges méretből a kisebb is elég lesz.

Érdemes még figyelembe venni a mell formát, mert módosíthatja a végeredményt:

Ha a mellek alakja telt OO vagy UU alakú, akkor a fenti mérés eredményénél célszerű a 1 kosárral nagyobbat választani, mivel széltében szükség lesz még a helyre.

Ha a mellek alakja inkább W vagy lapított 00, akkor viszont érdemes a mért kosárméretnél 1 kosárral kisebbet rendelni, mivel a mellek összenyomhatóak, és nem töltik ki teljesen a mellkosarat.

( szoptatás vagy fogyókúra után különösen gyakori mellforma).

Ha már megvan  a helyes méret, akkor már csak a megfelelő melltartó típust kell kiválasztanod, érdemes alaposan átgondolnod a stílusokat, mert az egyes fazonok nagyon eltérően mutatnak felvéve.

Honnan tudom a próbánál, hogy jó a melltartó mérete?

- A körpántnak vízszintesen kell állnia, nem csúszhat fel a hátadon nyakad felé. Szorosnak kell lennie, hogy jól tartson, ezért elég ha csak a legtágabb kapocsba tudos bekapcsoni, úgyis engedni fog a használat során. Ugyanakkor nem szabad, hogy bevágjon a hátadba, vagy a hónaljadba a pánt, az ujjadat kényelmesen be kell tudnod helyezni a melltartópánt alá.

A mellkosarakat teljesen ki kell hogy tölték a mellek. Nem állhat el, és nem is buggyosodhat a mellkosár. Ezt a legjobban felemelt karokkal ellenőrizheted. Ugyanakkor az sem jó ha kibuggyan belőlle a mell, még akkor sem, ha előre hajolsz benne.

Ha merevítős a melltartó, akkor a merevítőknek simán rá kel feküdnie a bordákra, nem állhatnak el. Fontos, hogy akkorák legyenek, hogy a teljes mellet körbeöleljék, ne vágjanak bele a mellekbe. Hónalj alatt is kényelmesnek kell lennie, a merevítők nem vághatnak be a nónaljba.Ha oldalmerevítők is vannak, azoknak a hónalj magassgában kell elhelyezkedniük és szépen felfeküdniük a  a bordákra.

A vállpántokat ne hagyjuk lazán, húzzuk mindig szorosra, így fog látszani, hogy megfelelően tart-e a melltartó.

És mi a helyzet a fürdőruhák méretezésével? Hogyan számoljuk kia fürdőruha méretet?

Méretezés EU melltartó méret szerint

A jó hír, hogy ha a fürdőruha melltartó része is egy körméretet és kosárméretet tartalmazó számból és betűből áll, akkor a fürdőruha melltartó méretét is a fentiek szerint kell kiszámolni. Nincs semmi különbség, vagyis rendelj fürdőruhát is a melltartó méreted szerint.

Jó tanács, hogy ha 2 méret között vagy, akkor a fürdőruhára különösen igaz, hogy a körméretből a kisebbet, a kosárméretből a nagyobbat váalszd!

Méretezés EU ruhaméret + kosárméret szerint

Amennyiben a méretezés EU méret + kosárméterben van megadva ( pl. 42E), akkor az EU méretből a helyes körméretet a következőképpen kaphatod meg:

EU méret - melltartó körméret számítás

36 - 70 körméret

38 - 75 körméret

40- 80 körméret

42 - 85 körméret

44 - 90 körméret

46 - 95 körméret

48- 100 körméret

A kosárméretet ( A-K) pedig a betűjelzés tartalmazza.

Nagyobb mellek esetén, javasolt hogy a fenti méretjelzésű márkákat keresd, vagyis mindenképpen olyat, aminek van külön kosárméret jelezése. Az egyszerűsített S-től XL méretezés vagy a szimpla 24-50 EU ruhaméret szerinti méretezés csak az átlagosnak mondható kb B/C mellkosarakat takar.

Sok sikert kívánunk a méret választáshoz!

Ha további segítségre van szükséged hívj bátran a +36 30-224-3444-es telefonszámon munkanapokon 9-17 óráig!

Gyere, nézd meg hatalmas kínálatunkat!

Ha nehezen találod meg a méreted, akkor jelentkezz be hozzánk személyes próbára! Bővebben a személyes vásárlásról.

adora fehérnemű áruház

 

És egy kis ráadás a melltartó mérettáblzathoz:

A melltartó méretek pszihológiája, avagy méretcédula és önkép viszonya

Helytálló megfigyelések bizonyítják, hogy mennyire hajlamosak vagyunk szereotípiák szerint azonosítani az embereket, beleértve saját magunkat is. A médiák által hatalmas dózisban közvetített külső mutatók alapján általánosítunk, megvan a képünk arról is, hogy milyen az ideális kinézet, különös tekinettel a tetstsúlyra és a ruhaméretre.

Például, egy S es vagy 36-os méretű és 75C melltartót viselő hölgy abszolút ideálisnak tekinthető a médiák mai üzenete szerint, ezek a méretek, már nem a plakátokon szereplő modellek méretei, (mert azok XS és 70D körül mozognak) de éppen ezért nagyon is kívánatosnak és divatosnak tekinthetőek a közfelfogás szerint.

Nem titok, hogy bármilyen is legyen a kinézetünk és a méretünk, minden esetben szeretnénk az 'ideálishoz" közelebb tudni magunkat, és az sem baj, ha ez a tudat vagy önkép az esetek többségében felürja a valóságot.

A mérleget viszonylag egyszerű ügyesen elkeülni, ám a ruhadarabokkal és fehérneműkkel mindennap találkozunk, ezért is ragaszkodunk foggal körömmel egy adott méretjelzéshez. pl: én L-es méretű vagyok, vagy a melltartó méretem 90D. Fejünkben már réges rég megfogalmazódott az alsó vagy felső határa annak a számnak, vagy méretjelzésenk, amit még elfogadhatónak tartunk magunk számára, amit nemcsak hogy nem szeretnénk semmiképpen sem túllépni, de úgy gondoljuk, hogy nem is lehetséges.

Régen rájöttek már erre a jelenségre a ruházat és fehérnemű gyártók. Ezér számos márkát vagy brand-et, mellyel  inkább a már hízásra hajlamos középkorú hölgyeket célozzák meg, eleve "saját értelmezésű" méretjelzésekkel látnak el. Ezek a méretek az általánosan használt európia mérettáblázathoz képest 1-2 számmal nagyobbak, kegyesen csalva egy kicsit, és kedvezve a vásárlóknak. A vásárló, pedig általában vagy eleve nem a számára kívánatos méretű (pl. utoljára csak 14 éves korában volt 36-os a ruhamérete), vagy az évek múlásával 2-6 számot is változott a ruhamérete, a melltartó méretének váétozása pedig ennek a többszöröse is lehet, hiszen éppen ez a méret ami a legtöbbet változik a női életszakaszok során.

De nézzük csak meg ezt a kérdsét a vásrló oldaláról: Ugyan ki ne lenne boldog, amikor belefér egy L-es ruhába is, mikor már bőven 2 Xl-es lenne a mérete? Sokkal jobb érzés megvenni egy szerény XL méretezésű ruhát, mint egy 3XL  el pöffeszkedő méretjelzésűt. Ugyanígy  mennyivel kellemsebb egy 44 es ruhába bújni egy 48-as helyett? Bár a valóságon, a tetsúlyunkon és a kinézetünkön ez semmit sem változtat, mégis szívesbben vásárolunk ott, ahol a számunkra hízelgőbb méretek is jónak bizonyulnak. Ahelyett, hogy máshol egy 2 számmal nagyobb ruhát vennénk, jobb érzéssel is térünk vissza oda, ahol a kisebb méret is jó ránk. Tapintatosak vagyunk magunkkal szemben. Ezzel az önnbecsapással szinte minden hölgy előszeretettel él.

Ugyanez a helyzet a melltartó vásárlásnál is.

A melltartó gyártás sötét oldala abban rejlik, hogy a kosár méretezés 2 cm-ként megy felfelé egy számot, míg a körméret 5 cm-ként. Ebből elég könyű kiszámolni, hogy a kombinációk lehetősége sokkal nagyobb mint bármilyen más ruházati termék esetében. Vagyis ha valóban ilyen kis léptékkel haladnak a méretekkel, akkor nagyon sok méretet kell legyártani, ami egy adott melltartó modellre vetítve nem gazdaságos.

A gyártók elemi érdeke, hogy egy adott terméket minél nagyobb mennyiségben gyárthassanak le. Ezért mennyivel kifizetődőbb gyártói szemmel, ha eleve olyan elasztikus alapanyagokból készítik a melltartókat, melyek képesek 2-3 körméret és legalább ugyanennyi kosárméret áthidalására. Látszólag, mindeki jól jár ezzel ataktikával. A gyártónak kedvező, mert egy adott modellből 50 féle méret helyett elég ha 15-20 at készít, így az adott modell kedvezőbb áron és sokkal nagyobb megtérüléssel forgalmazható az üzletben, mert sokkal több vevőnek adható el. Az üzletnek is kevesebb méretet kell tartania, mivel például egy 90D méretet még vidáman magára húz egy 100E méretű hölgy is. A vevő is boldog, hiszen mennyivel kellemesebb egy 90-95 ös körmérettel és maximum F kosárral távoznia boltból, például egy szemet bántó 100I méretjelzésű melltartó helyett.

Akkor meg hol van itt a probléma?

Egy kis fizika a melltartó méret megvilágításhoz

Az európai melltartó mérettáblázat (de az angol is) csupán csak  2 cm-ként nő egy kosárméretet. Ez a 2 cm kis méretben még akár soknak is tűnhet, ám nagyobb méretben már nagyon kicsi a lépték. Az arányokat legjobban egy exponenciális görbe írja le. Remélem, ebből a példából jól látható, hogy valójában mennyivel kisebb a különbség egy 90H és 90I méretű melltartó között, mint egy 90B és 90C méretű között?

Egyszerű fizika, hogy minél nagyobb a térfogat egy adott sűrűségű tárgy esetében, annál nagyobb lesz a tömege is. Egy melltartó akkor tart megfelelően, ha a mellünknek megfelelő köbcentimérernek megfefelő a mérete. Egy 95E vagy egy 100D méretű melltart mellkosarának köbcentiméterre nagyjából ugyanakkorának kell lennie, csaka 95E méretű egy kicsit keskenyebb és magasabb kúp formájú a 100D ehhez képest pedig kissé szélesebb ám laposabb kúpot zár be.

Minél sűrűbb szövésű és kevésbé elsztikus az alapanyag, melyből a melltartót készítik, annál pontosabban csak az adott méretre lesz megfelelő a mérete, viszont annál jobban fogja emelni és tartani a benne lévő melleket, és annál hosszabb ideig tartja meg formáját, a használat során. Ezek a melltartók is képesek kb. 1 körméretet és 1-2 kosárméretet nyúlni a használat során, de nem 4-5 méretet, mint gyenge minőségű társaik. Ezért kell nagyon pontosan tudni a méretet, ha minőségi melltartót veszünk, látatlanban, próba nélkül az interneten.

És mi a helyzet azzal, hogy a különböző gyártmányok mégsem azonos méretűek, akkor is használható a melltartó méret táblázat?

A fenti fizikai összefüggések miatt igaz, hogy minél nagyobb valakinek a melle, annál nehezebben lesz számára a helyes méret megtalálása. Sanos az is igaz, hogy a nagyobb kelblek méretváltozása is nagyobb az idő múlásával. Tovább tetézi a bajt, hogyha tökéletes is egy adott méret, akkor más márkából , vagy akár azonos márka más fazonjából nem biztos, hogy ugyanaz a méret jó lesz. Mi hát a megoldás?

100%-os módszer nincsen, de ha szeretnéd megkímélni magad a netes melltartó vásárlás számos buktatjától, akkor az alábbiakat ajánlom figyelmedbe:

-Szánd rá az időt. Sok terméket lehet egy-két pillanat alatt rendelni a neten, de a melltartó nem tartozik ezek közé.Persze még így is sokkal gyorsabb lesz, mint végigjárni az üzleteket és szembesüni azzal, hogy nem tartják a méretedet, vagy nincs olyan fazon, melyet elképzeltél magadnak.

- Vásárlás előtt mérd meg magad centivel, és számold ki az EU-s táblázat alapján a méretedet. Legalább támpontnak jó lesz.

- Soha ne indulj ki abból, hogy most milyen méretű melltartót hordasz. A női mell a legintenzívebben változó testrész. A jelenlegi melltartód pedig könnyen nyúlhatott 1, vagy akár több méretet is.

- Kerüld a nyúlós márkákat, amiből a néhány számmal kisebb is feljön. Lehet hogy kedvező az ára és hízelgő a méretcetlije, de hosszú távon nem fog megelelően tartani, aminek a megjelenésed látja a kárát.

- Ha bevállt egy melltartó, akkor írd fel valahova a márkáját  a méretét, és a modell típusát. Azért kell felírni, mert a mosás során a címkéről lekopik, ezért ha újra vásárlás előt álasz fogalmad sem lesz róla, hogy milyen melltartót keress. Ha ugyanabból a márkából rendelsz ugyanabból a modellből vagy hasonló fazonból, akkor jó eséllyel lesz ismét egy remek melltartód.

- Figyelmesen olvasd el a melltartók leírását. Nagyon fontos szempont, hogy van-e az adott modellnek merevítője,, szivaccsal bélelt-e és ha igen milyen vastagságúval, széles-e pántja stb. Nagyon sokan ott rontják el a rendelést, hogy nem olvassák el figyelmesen a leírást, a kép alapján pedig mást gondonak az adott modellről.