Melltartó méretek kalkulátor a helyes méret egyszerű kiszámolásához

"NEM AZ SZÁMÍT, HOGY MILYEN SZÁM ÉS BETŰ VAN A MELLTARTÓ MÉRETCÉDULÁN, HANEM AZ, HOGY KÉNYELMESEN ÉREZD BENNE MAGAD!"

Számolás a termékek alatt lévő automata melltartó méret kalkulátor segítségével

melltartó méret infografika

Kiszámolás a melltartó mérettáblázat segítségével

A mellméret egyszerű kiszámolása 3 lépésben

melltartó méretet 2 méret alapján választjuk ki, az egyik a körméret (1), a másik a kosárméret (2). (pl. 90H ahol 90 a körméret és H a kosárméret). A lemért adatokból kell leolvasni a méretet az alábbi melltartó mérettáblázat segítségével.

A mell méret mérést (ellentétben az alábbi képpel) melltartó nélkül érdemes végezni, a különböző melltartók torzíthatják a valós eredményt. A mérésnél a mérőszalag legyen mindig vízszintes!
        

1. lépés - Körméret mérése

Mérjük le a mell alatti mellkas méretünket cm-ben

(szorosan mérve), egyenes háttal, majd helyettesítsük be az alábbi mérettáblázatba és ezzel megkapjuk a KÖRMÉRETÜNKET.

mellméret mérése1-es mérés= körméret

KÖRMÉRET (1)

mellkas méret

KÖRMÉRET (1)

mellkas méret

65

63-67 cm

95

93-97 cm

70

68-72 cm

100

98-102 cm

75

73-77 cm

105

103-107 cm

80

78-82 cm

110

108-112 cm

85

83-87 cm

115

113-117 cm

90

88-92 cm

120

118-122 cm

   

  2. lépés -Mellbőség mérése

Mérjük le a mellbőségünket a legszélesebb ponton, lazán mérve

mellbőség mérése         melltartó méret mérése

 

Nagyobb mellek esetén javasoljuk, hogy ezt a mérést, ha van rá mód, akkor végezzük segítséggel, jó megoldás ha kezünkkel megemeljük a melleket, eközben a segítségünk vízszintesen tartva a mérőszalagot körbeméri a mellbőséget.

Ha nincs segítség akkor a nagy melleket mérhetjük előre hajolva, a törzs nagyjából merőleges legyen a talajra ennél a módszernél a mérőszalag értelemszerűen függőleges legyen a talajra. Mindig a mellek legszélesebb pontját mérjük le, de a mellbimbók ne legyenek benne a mérésben. (Ez inkább kiálló mellbimbó esetén számít).

3. lépés- Melltartó mérettábla használata

a melltartó kosárméret számításához a kapott számot helyettesítsük be az alábbi táblázatba, EU melltartó mérettáblázat a következő módon:

a már fentiekben kiszámolt körméretünknek (kéken szedve) megfelelő oszlopban megkeressük a mellbőség méréssel kapott számot (szürkén szedve). Az ennek megfelelő melltartó kosárméretet jelző méretet vízszintesen balra haladva találjuk.

2-es mérés = melltartó kosárméret

melltartó méret kalkulátor táblázat

 példa: mellkas méret = 94 cm

            mellbőség = 119 cm

           melltartó méret = 95 G ( adott esetben a 90 I méret is megfelelő lehet).

Mérések alapján, már jó eséllyel eltalálhatjuk a megfelelő méretet!

Tanácsok amennyiben: 2 kosárméret között vagy 

Ebben az esetben az a javaslat, hogy a nagyobb kosárméret az esélyesebb, kivéve akkor, ha már a körméret választásnál is pont határon voltál, és ott már a nagyobbat választottad.

Mérlegeld, hogy ha már a körméretből a nagyobbat választottad, akkor valószínű, hogy a kosárméretből a 2 lehetséges méretből a kisebb is elég lesz.

Érdemes még figyelembe venni a mell formát, mert módosíthatja a végeredményt:

Ha a mellek alakja telt OO vagy UU alakú, akkor a fenti mérés eredményénél célszerű a 1 kosárral nagyobbat választani, mivel széltében szükség lesz még a helyre.

Ha a mellek alakja inkább W vagy lapított 00, akkor viszont érdemes a mért kosárméretnél 1 kosárral kisebbet rendelni, mivel a mellek összenyomhatóak, és nem töltik ki teljesen a mellkosarat.

( szoptatás vagy fogyókúra után különösen gyakori mellforma).

Miért fontos, hogy mérj vásárlás előtt?

 Ha webáruházon keresztül vásárolsz fehérneműt, a siker titka, a mellméret pontos meghatározása, mivel itt nincs lehetőség a próbára, viszont fotó alapján nehéz eldönteni, hogy melyik lesz majd a megfelelő méret.  

Fontos tanács, hogy ne bizz abban, hogy már tudod a méretedet, hiszen már számtalan melltartót vásároltál.

Miért ne? 

1. A melltartók anyaga nem egyforma szövésű, a gyengébb minőségű, laza szövésű melltartóból 2-3 számmal kisebb körméret is elég, mivel a melltartó anyaga nyúlik. Nálunk, olyan minőségi melltartókat találsz, melyek egy bizonyos méretre jók, olyanokat nem, melyek több méretet is nyúlnak, ezért a jóval nagyobb méretre is "felmennek", ezért a kelleténél kisebb méret nem lesz jó!

2. A használat és mosás során kinyúlnak a melltartók, ezért a már kinőtt, kisebb méretek is jónak tűnhetnek. Ezért a már meglévő melltartó mérete nagyon megtévesztő lehet az új melltartó vásárlásánál!

3. Változik a testünk, és a méretünk is. Átlagosan egy nőnek 4-5 méretet is változik élete során a melltartó mérete. Ha híztál agy éppen fogytál, biztos hogy változott a melltartó méreted is.

4. Tény, hogy azok a hölgyek, akiknek E kosárméretnél nagyobb mellük van, 30%-ban kisebb kosárméretet rendelnek, mint a valós méretük. Ennek elsősorban az az oka, hogy már megszokták, hogy az üzletek kínálatában nem kapható a valós méretük, ezért viselnek nyúlós anyagból készült a méretüknél akár több számmal is kisebb melltartókat.

Ezért azt ajánljuk, hogy a a  vásárlás előtt mérd  meg magad egy mérő-szalaggal, és az alapján a méret alapján rendelj, hidd el megéri! 

Ez semmivel sem bonyolultabb, mint egy off-line üzletben, ráadásul kényelmesen otthon teheted meg.

adora fehérnemű áruház