delivery_1.png motionmailapp.com     Már csak ennyi időd maradt rendelni, hogy a csomag megérkezzen Karácsonyig!

  Melltartó méretezés- Melltartó méret táblázat, melltartó méretek sorrendben mellméret szerint

"NEM AZ SZÁMÍT, HOGY MILYEN SZÁM ÉS BETŰ VAN A MELLTARTÓ MÉRETCÉDULÁN, HANEM AZ, HOGY KÉNYELMESEN ÉREZD BENNE MAGAD!"

Az alábbi méret kalkulátor alapján mért méret általában helyes, de mivel márkánként kissé eltérhet ugyanazon méretű melltartó tényleges mérete, ezért, ha megvan, hogy melyik modellt szeretnéd, hívj minket nyugodtan és segítünk!

De hogyan állapítsuk meg a megfelelő melltartó méretet?  

Ha webáruházon keresztül vásárolsz fehérneműt, a siker titka, a mellméret pontos meghatározása, mivel itt nincs lehetőség a próbára, viszont fotó alapján nehéz eldönteni, hogy melyik lesz majd a megfelelő méret.  

Fontos tanács, hogy ne bizz abban, hogy már tudod a melltartó-méretedet, hiszen már számtalan melltartót vásároltál.

Miért ne? 

1. A melltartók anyaga nem egyforma szövésű, a gyengébb minőségű, laza szövésű melltartóból 2-3 számmal kisebb körméret is elég, mivel a melltartó anyaga nyúlik. Nálunk, olyan minőségi melltartókat találsz, melyek egy bizonyos méretre jók, olyanokat nem, melyek több méretet is nyúlnak, ezért a jóval nagyobb méretre is "felmennek", ezért a kelleténél kisebb méret nem lesz jó!

2. A használat és mosás során kinyúlnak a melltartók, ezért a már kinőtt, kisebb méretek is jónak tűnhetnek. 

3. Változik a testünk, és a méretünk is. Átlagosan egy nőnek 4-5 méretet is változik élete során a melltartó mérete. Ha híztál agy éppen fogytál, biztos hogy változott a melltartó méreted is.

4. Tény, hogy azok a hölgyek, akiknek E kosárméretnél nagyobb mellük van, 30%-ban kisebb kosárméretet rendelnek, mint a valós méretük. Ennek elsősorban az az oka, hogy már megszokták, hogy az üzletek kínálatában nem kapható a valós méretük, ezért viselnek nyúlós anyagból készült a méretüknél akár több számmal is kisebb melltartókat.

Ezért azt ajánljuk, hogy a a  vásárlás előtt mérd  meg magad egy mérő-szalaggal, és az alapján a méret alapján rendelj, hidd el megéri! 

Ez semmivel sem bonyolultabb, mint egy off-line üzletben, ráadásul kényelmesen otthon teheted meg.

 Hogyan mérd meg magad?

melltartó méretet 2 méret alapján választjuk ki, az egyik a körméret (1), a másik a kosárméret (2). (pl. 90H ahol 90 a körméret és H a kosárméret).

A mérést (ellentétben az alábbi képpel) melltartó nélkül érdemes végezni, a különböző melltartók torzíthatják a valós eredményt. A mérésnél a mérőszalag legyen mindig vízszintes!
        

1. lépés - Mérjük le a mell alatti mellkas méretünket cm-ben

(szorosan mérve), egyenes háttal, majd helyettesítsük be az alábbi mérettáblázatba és ezzel megkapjuk a KÖRMÉRETÜNKET.

mellméret mérése1-es mérés= körméret

KÖRMÉRET (1)

mellkas méret

KÖRMÉRET (1)

mellkas méret

65

63-67 cm

95

93-97 cm

70

68-72 cm

100

98-102 cm

75

73-77 cm

105

103-107 cm

80

78-82 cm

110

108-112 cm

85

83-87 cm

115

113-117 cm

90

88-92 cm

120

118-122 cm

   

  2. lépés - Mérjük le a mellbőségünket a legszélesebb ponton, -lazán mérve

mellbőség mérése         melltartó méret mérése

 

Nagyobb mellek esetén javasoljuk, hogy ezt a mérést, ha van rá mód, akkor végezzük segítséggel, jó megoldás ha kezünkkel megemeljük a melleket, eközben a segítségünk vízszintesen tartva a mérőszalagot körbeméri a mellbőséget. Ha nincs segítség akkor a nagy melleket mérhetjük előre hajolva, a törzs nagyjából merőleges legyen a talajra ennél a módszernél a mérőszalag értelemszerűen függőleges legyen a talajra. Mindig a mellek legszélesebb pontját mérjük le, de a mellbimbók ne legyenek benne a mérésben. (Ez inkább kiálló mellbimbó esetén számít).

majd a kapott számot helyettesítsük be az alábbi táblázatba a következő módon:

a már fentiekben kiszámolt körméretünknek (kéken szedve) megfelelő oszlopban megkeressük a mellbőség méréssel kapott számot (szürkén szedve). Az ennek megfelelő kosárméretet jelző méretet vízszintesen balra haladva találjuk.

2-es mérés = kosárméret

melltartó méret kalkulátor táblázat

 példa: mellkas méret = 94 cm

            mellbőség = 119 cm

           melltartó méret = 95 G ( adott esetben a 90 I méret is megfelelő lehet).

Mérések alapján, már jó eséllyel eltalálhatjuk a megfelelő méretet!

Tanácsok amennyiben: 2 kosárméret között vagy 

Ebben az esetben az a javaslat, hogy a nagyobb kosárméret az esélyesebb, kivéve akkor, ha már a körméret választásnál is pont határon voltál, és ott már a nagyobbat választottad.

Mérlegeld, hogy ha már a körméretből a nagyobbat választottad, akkor valószínű, hogy a kosárméretből a 2 lehetséges méretből a kisebb is elég lesz.

Érdemes még figyelembe venni a mell formát, mert módosíthatja a végeredményt:

Ha a mellek alakja telt OO vagy UU alakú, akkor a fenti mérés eredményénél célszerű a 1 kosárral nagyobbat választani, mivel széltében szükség lesz még a helyre.

Ha a mellek alakja inkább W vagy lapított 00, akkor viszont érdemes a mért kosárméretnél 1 kosárral kisebbet rendelni, mivel a mellek összenyomhatóak, és nem töltik ki teljesen a mellkosarat.

( szoptatás vagy fogyókúra után különösen gyakori mellforma).

Ha már tudod a méretedet, akkor már csak a megfelelő melltartó típust kell kiválasztanod, érdemes alaposan átgondolnod a stílusokat, mert az egyes fazonok nagyon eltérően mutatnak felvéve.

És mi a helyzet a fürdőruhák méretezésével?

A jó hír, hogy ha a fürdőruha melltartó része is egy körméretet és kosárméretet tartalmazó számból és betűből áll, akkor a fürdőruha melltartó méretét is a fentiek szerint kell kiszámolni. Amennyiben a méretezés EU méret + kosárméterben van megadva ( pl. 42E), akkor az EU méretből a helyes körméretet a következőképpen kaphatod meg:

EU méret - melltartó körméret számítás

36 - 70 körméret

38 - 75 körméret

40- 80 körméret

42 - 85 körméret

44 - 90 körméret

46 - 95 körméret

48-100 körméret

A körméretet pedig a betűjelzés tartalmazza.

Nagyobb mellek esetén, a fenti méretjelzésű márkákat keresd, az egyszerűsített S-től XL méretezés átlagosnak mondható kb B/C mellkosarakat takar.

Sok sikert kívánunk a méret választáshoz!

Ha további segítségre van szükséged hívj bátran a +36 30-224-3444-es telefonszámon munkanapokon 9-17 óráig!

Gyere, nézd meg hatalmas kínálatunkat!

Ha nehezen találod meg a méreted, akkor jelentkezz be hozzánk személyes próbára! Bővebben a személyes vásárlásról.