Melltartó méretek kalkulátor a helyes méret egyszerű kiszámolásához

"NEM AZ SZÁMÍT, HOGY MILYEN SZÁM ÉS BETŰ VAN A MELLTARTÓ MÉRETCÉDULÁN, HANEM AZ, HOGY KÉNYELMESEN ÉREZD BENNE MAGAD!"

Az alábbi melltartó méret kalkulátor alapján mért méret általában helyes, de mivel márkánként kissé eltérhet ugyanazon méretű melltartó tényleges mérete, ezért, ha megvan, hogy melyik modellt szeretnéd, hívj minket nyugodtan és segítünk!

Méretvétel a melltartó méret megállapításához

 Ha webáruházon keresztül vásárolsz fehérneműt, a siker titka, a mellméret pontos meghatározása, mivel itt nincs lehetőség a próbára, viszont fotó alapján nehéz eldönteni, hogy melyik lesz majd a megfelelő méret.  

Fontos tanács, hogy ne bizz abban, hogy már tudod a méretedet, hiszen már számtalan melltartót vásároltál.

Miért ne? 

1. A melltartók anyaga nem egyforma szövésű, a gyengébb minőségű, laza szövésű melltartóból 2-3 számmal kisebb körméret is elég, mivel a melltartó anyaga nyúlik. Nálunk, olyan minőségi melltartókat találsz, melyek egy bizonyos méretre jók, olyanokat nem, melyek több méretet is nyúlnak, ezért a jóval nagyobb méretre is "felmennek", ezért a kelleténél kisebb méret nem lesz jó!

2. A használat és mosás során kinyúlnak a melltartók, ezért a már kinőtt, kisebb méretek is jónak tűnhetnek. Ezért a már meglévő melltaró mérete nagyon megtévesztő lehet az új melltartó vásárlásánál!

3. Változik a testünk, és a méretünk is. Átlagosan egy nőnek 4-5 méretet is változik élete során a melltartó mérete. Ha híztál agy éppen fogytál, biztos hogy változott a melltartó méreted is.

4. Tény, hogy azok a hölgyek, akiknek E kosárméretnél nagyobb mellük van, 30%-ban kisebb kosárméretet rendelnek, mint a valós méretük. Ennek elsősorban az az oka, hogy már megszokták, hogy az üzletek kínálatában nem kapható a valós méretük, ezért viselnek nyúlós anyagból készült a méretüknél akár több számmal is kisebb melltartókat.

Ezért azt ajánljuk, hogy a a  vásárlás előtt mérd  meg magad egy mérő-szalaggal, és az alapján a méret alapján rendelj, hidd el megéri! 

Ez semmivel sem bonyolultabb, mint egy off-line üzletben, ráadásul kényelmesen otthon teheted meg.

 Hogyan mérd meg magad- a mellbőség mérése?

melltartó méretet 2 méret alapján választjuk ki, az egyik a körméret (1), a másik a kosárméret (2). (pl. 90H ahol 90 a körméret és H a kosárméret). A lemért adatokból kell leolvasni a méretet az alábbi melltartó mérettáblázat segítségével.

A mell méret mérést (ellentétben az alábbi képpel) melltartó nélkül érdemes végezni, a különböző melltartók torzíthatják a valós eredményt. A mérésnél a mérőszalag legyen mindig vízszintes!
        

1. lépés - Mérjük le a mell alatti mellkas méretünket cm-ben

(szorosan mérve), egyenes háttal, majd helyettesítsük be az alábbi mérettáblázatba és ezzel megkapjuk a KÖRMÉRETÜNKET.

mellméret mérése1-es mérés= körméret

KÖRMÉRET (1)

mellkas méret

KÖRMÉRET (1)

mellkas méret

65

63-67 cm

95

93-97 cm

70

68-72 cm

100

98-102 cm

75

73-77 cm

105

103-107 cm

80

78-82 cm

110

108-112 cm

85

83-87 cm

115

113-117 cm

90

88-92 cm

120

118-122 cm

   

  2. lépés, mellbőség mérése - Mérjük le a mellbőségünket a legszélesebb ponton, -lazán mérve

mellbőség mérése         melltartó méret mérése

 

Nagyobb mellek esetén javasoljuk, hogy ezt a mérést, ha van rá mód, akkor végezzük segítséggel, jó megoldás ha kezünkkel megemeljük a melleket, eközben a segítségünk vízszintesen tartva a mérőszalagot körbeméri a mellbőséget. Ha nincs segítség akkor a nagy melleket mérhetjük előre hajolva, a törzs nagyjából merőleges legyen a talajra ennél a módszernél a mérőszalag értelemszerűen függőleges legyen a talajra. Mindig a mellek legszélesebb pontját mérjük le, de a mellbimbók ne legyenek benne a mérésben. (Ez inkább kiálló mellbimbó esetén számít).

a melltartó kosárméret számításához a kapott számot helyettesítsük be az alábbi táblázatba, EU melltartó mérettáblázat a következő módon:

a már fentiekben kiszámolt körméretünknek (kéken szedve) megfelelő oszlopban megkeressük a mellbőség méréssel kapott számot (szürkén szedve). Az ennek megfelelő melltartó kosárméretet jelző méretet vízszintesen balra haladva találjuk.

2-es mérés = melltartó kosárméret

melltartó méret kalkulátor táblázat

 példa: mellkas méret = 94 cm

            mellbőség = 119 cm

           melltartó méret = 95 G ( adott esetben a 90 I méret is megfelelő lehet).

Mérések alapján, már jó eséllyel eltalálhatjuk a megfelelő méretet!

Tanácsok amennyiben: 2 kosárméret között vagy 

Ebben az esetben az a javaslat, hogy a nagyobb kosárméret az esélyesebb, kivéve akkor, ha már a körméret választásnál is pont határon voltál, és ott már a nagyobbat választottad.

Mérlegeld, hogy ha már a körméretből a nagyobbat választottad, akkor valószínű, hogy a kosárméretből a 2 lehetséges méretből a kisebb is elég lesz.

Érdemes még figyelembe venni a mell formát, mert módosíthatja a végeredményt:

Ha a mellek alakja telt OO vagy UU alakú, akkor a fenti mérés eredményénél célszerű a 1 kosárral nagyobbat választani, mivel széltében szükség lesz még a helyre.

Ha a mellek alakja inkább W vagy lapított 00, akkor viszont érdemes a mért kosárméretnél 1 kosárral kisebbet rendelni, mivel a mellek összenyomhatóak, és nem töltik ki teljesen a mellkosarat.

( szoptatás vagy fogyókúra után különösen gyakori mellforma).

Ha már megvan  a helyes méret, akkor már csak a megfelelő melltartó típust kell kiválasztanod, érdemes alaposan átgondolnod a stílusokat, mert az egyes fazonok nagyon eltérően mutatnak felvéve.

Jó tudni! Ezek a mellméretek térfogatra azonosak!

Kevesen tudják, de az alábbi mellméretek térfogatra nagyjából azonosak. Vagyis egy 

75 H és egy 80 G kosaras melltartó térfogata közel azonos, mindösszesen csak a kör és a kosárméret aránya változik!

Ez érdekes és elgonolkoztató adat, ha tudjuk, hogy mekkora különbség van egy 75H és egy 100C mellméretű hölgy között!

Az alábbi táblázat az azonos térfogatú mellméreteket taralmazza, az azonos mellméreteket 1-15-ig terjedő csoportszámmal jelöltük meg.

170A 
275A 70B 
380A 75B 34C 70D 
485A 80B 75C 75D 70D 
595A 90B 85C 80D 75E 70F
6100A 95B 90C 85D 80E 75F 70G 
7100B 95C 90D 85E 80F 75G 70H 
8100C 95D 90E 85F 80G 75H 70I 
9100D 95E 90F 85G 80H 75I 70J 
10100E 95F 90G 85H 80I 75J 70K 
11100F 95G 85H 38I 36J 34K 70L 
12100G 95H 90I 85J 80K 75L 70M 
13100H 95I 90J 85K 80L 75M 70N
14100I 95J 90K 85L 80M 75N 70O
15100J 95K 90L 85M 80N 75O 

Az alábbi grafikon azt mutatja meg, hogy az egyes melltartó méretek mekkora helyet kérnek maguknak cm3-ben! A melltartó méret választásnál tehát gondolkodj mindig térfogatban, és számold ki a kör és a kosárméretedből a helyes kombinációt!

Melltartó méretek térfogata

forrásadatok: https://en.wikipedia.org/wiki/Bra_size

Honnan tudom a próbánál, hogy jó a melltartó méret?

- A körpántnak vízszintesen kell állnia, nem csúszhat fel a hátadon nyakad felé. Szorosnak kell lennie, hogy jól tartson, ezért elég ha csak a legtágabb kapocsba tudos bekapcsoni, úgyis engedni fog a használat és a mosás során. Ugyanakkor nem szabad, hogy bevágjon a hátadba, vagy a hónaljadba a pánt, az ujjadat kényelmesen be kell tudnod helyezni a melltartópánt alá.

A mellkosarakat teljesen ki kell hogy tölték a mellek. Nem állhat el, és nem is buggyosodhat a mellkosár. Ezt a legjobban felemelt karokkal ellenőrizheted. Ugyanakkor az sem jó ha kibuggyan belőlle a mell, még akkor sem, ha előre hajolsz benne. Amennyiben aszimetrikusak a melleid (és a nők 95 %-nak azok), akkor vedd figyelmbe, hogy az egyik melleden vagy kicsit eláll majd a mellkosár, vagy egy kicsit kibuggyansz belőlle. Ezt vagy elfogados, vagy melltartóba illeszthető párnákkal kiegyensúlyozod a különbséget.

Ha merevítős a melltartó, akkor a merevítőknek simán rá kel feküdnie a bordákra, nem állhatnak el. Fontos, hogy akkorák legyenek, hogy a teljes mellet körbeöleljék, ne vágjanak bele a mellekbe. Hónalj alatt is kényelmesnek kell lennie, a merevítők nem vághatnak be a nónaljba.A merevítők helyes fekvését elsősorban a helys körméret választással garantálhatod. Gyakori hiba, hogy a kelleténél kisebb körméretet választunk, és ezért vág be oldalt a merevítő a mellekbe. Ha oldalmerevítők is vannak, azoknak a hónalj magassgában kell elhelyezkedniük és szépen felfeküdniük a  a bordákra.

A vállpántokat ne hagyjuk lazán, húzzuk mindig szorosra, így fog látszani, hogy megfelelően tart-e a melltartó.

Az alábbi videó segít eligazodni, hogy hogyan kel ellenőrizni, hogy megfelelően áll-e a melltartó!

És mi a helyzet a fürdőruhák méretezésével? Hogyan számoljuk ki a fürdőruha méretet?

Méretezés EU melltartó méret szerint

A jó hír, hogy ha a fürdőruha melltartó része is egy körméretet és kosárméretet tartalmazó számból és betűből áll, akkor a fürdőruha melltartó méretét is a fentiek szerint kell kiszámolni. Nincs semmi különbség, vagyis rendelj fürdőruhát is a melltartó méreted szerint.

Jó tanács, hogy ha 2 méret között vagy, akkor a fürdőruhára különösen igaz, hogy a körméretből a kisebbet, a kosárméretből a nagyobbat váalszd!

Méretezés EU ruhaméret + kosárméret szerint

Amennyiben a méretezés EU méret + kosárméterben van megadva ( pl. 42E), akkor az EU méretből a helyes körméretet a következőképpen kaphatod meg:

EU méret - melltartó körméret számítás

36 - 70-es melltartó körméret

38 - 75-ös melltartó körméret

40- 80-as melltartó körméret

42 - 85-ös melltartó körméret

44 - 90-es melltartó körméret

46 - 95-ös melltartó körméret

48- 100-as melltartó körméret

50-105-ös melltartó körméret

52-110-es melltartó körméret

54-115-ös melltartó körméret

56 -120-as melltartó körméret

A kosárméretet ( A-K) pedig a betűjelzés tartalmazza.

Nagyobb mellek esetén, javasolt hogy a fenti méretjelzésű márkákat keresd, vagyis mindenképpen olyat, aminek van külön kosárméret jelezése. Az egyszerűsített S-től XL méretezés vagy a szimpla 24-50 EU ruhaméret szerinti méretezés csak az átlagosnak mondható kb B/C mellkosarakat takar.

Sok sikert kívánunk a méret választáshoz!

Ha további segítségre van szükséged hívj bátran a +36 30-224-3444-es telefonszámon munkanapokon 9-17 óráig!

Gyere, nézd meg hatalmas kínálatunkat!

Ha nehezen találod meg a méreted, akkor jelentkezz be hozzánk személyes próbára! Bővebben a személyes vásárlásról.

adora fehérnemű áruház