KIÁRUSÍTÁS!  -40-70% melltartó és fürdőruha! Utolsó darabok, keresd a méreted!

PAMUT MELLTARTÓ 

oldalanként
Mutat 1 - 20 / 60

Pamut melltartó újragondolva

Klasszikus értelemben vett 100% pamutból készült melltartót ma már alig gyártanak. Ennek oka elsősorban az, hogy a 100% pamut méret-tartása nem megfelelő, ezért a melltartó, különösen nagy méretű melltartó készítésére egyáltalán nem alkalmas. Ezért ma már különböző kevert szálas, magas pamut-tartalommal rendelkező melltartókat készítenek, vagy a másik elterjedt megoldás az, csak az érzékeny mellel érintkező bélés készül pamutból, a melltartó többi része pedig különböző jó mérettartósságú erős anyagokból, illetve a melltartó felülete bármilyen tetszetős anyagból. Ebben a kategóriában a magas pamuttartalmú anyagból, illetve a pamut béléssel rendelkező melltartókat találod, többféle fazonban, merevítővel, vagy anélkül.

A pamut béléses melltartó lehet szép és kényelmes is, még nagy méretben is. Mégis, a pamut melltartó névről elsősorban a bakfismelltartó, és az  ijesztő szoptatós melltartók, és a „nénisebb” darabok jutnak először eszünkbe.A nem túl kellemes esztétikai kinézet mellett, a pamut melltartók más kiábrándító tulajdonságai közé tartozik, hogy a viselés és  a mosás során nagyon gyorsan elnyúlnak, kitágulnak. Szomorú látvány egy kinyúlt, mosástól elgyötör pamut melltartó. Pedig mindenki tudja, hogy a pamut kellemes viselet. Főképp, ha az a pamut 100%-os, és kiváló minőségű. Lágy, simogató érzést ad a bőrnek, azon kívül meg nem lehet úgy bele izzadni, mint a kevert szálas melltartókba. Nem is beszélve arról, hogy akinek érzékeny a bőre vagy mellbimbója, annak a nem éppen bőrbarát anyagokkal való egész napos érintkezés számtalan kényelmetlenséget okoz. 

A nagy üzletláncok által kínált melltartók elvétve tartalmazna pamutot. Ha végigmegyünk a plázák kínálatain és alaposan szemügyre vesszük az ott kínált darabok anyag-összetételét, akkor nyilvánvaló, hogy a melltartók a követező alapanyagokból készülnek: poliamid, elasztán, nylon, polyészter, viszkóz, pamut. A felsorolás nagyjából tükrözi az előfordulás gyakoriságát.

Igaz, a nagyobb márkáknál olykor előfordul  pamut melltartó is,  olyan melynek magas a pamuttartalma, azonban jellemzően „pamutos” stílusban és fazonban.

A webáruházban kínált fehérnemű kollekciók legnagyobb vívmánya, hogy a trendi fazonok, színek és kialakítás mellett, a mellkosarak többsége belül 100% pamuttal van bevonva, ugyanakkor a mellkosár falvastagsága mégis vékony marad. A mellkosarak külső és belső rétege közöttvékony szivacsréteg helyezkedik el, melynek, és a szabásnak köszönhetően a kosarak szépen formázottak, és képesek eleget tenni statikai szerepüknek. Vastagabb fal-szerkezet csak a kollekció elenyésző részét képező, kimondottan szivacsosnak jelölt push-up fazonoknál jelenik meg.

Tehát létezik jó megoldás a pamutmelltartók kérdésére!  Elérhető, hogy érzékeny bőrünk kizárólag a pamuttal érintkezzen, miközben elegáns, szép melltartót, viselhetünk, mely szabásának és az alapanyagoknak köszönhetően megfelelő alátámasztást biztosít.