PAMUT MELLTARTÓ 

oldalanként
Mutat 1 - 20 / 91

Klasszikus értelemben vett 100% pamutból készült melltartót ma már alig gyártanak. Ennek oka elsősorban az, hogy a 100% pamut méret-tartása nem megfelelő, ezért a melltartó, különösen nagy méretű melltartó készítésére egyáltalán nem alkalmas. Ezért ma már különböző kevert szálas, magas pamut-tartalommal rendelkező melltartókat készítenek, vagy a másik elterjedt megoldás az, csak az érzékeny mellel érintkező bélés készül pamutból, a melltartó többi része pedig különböző jó mérettartósságú erős anyagokból, illetve a melltartó felülete bármilyen tetszetős anyagból. Ebben a kategóriában a magas pamuttartalmú anyagból, illetve a pamut béléssel rendelkező melltartókat találod, többféle fazonban, merevítővel, vagy anélkül.

A pamut béléses melltartó lehet szép és kényelmes is, még nagy méretben is. Mégis, a pamut melltartóról elsősorban bakfismelltartók, a kismértékben ijesztő szoptatós melltartók, a sportoláshoz használt melltartók, vagy a köznapi néven vett „nénisebb” darabok jutnak először eszünkbe. Kinek ne lett volna ár legalább egyszer életében tisztességes pamut melltartója, ha máskor nem, hát melltartós életének korai szakaszában, vagy később, a szoptatáshoz, vagy sportoláshoz.

A pamut melltartóról elsősorban bakfismelltartók, a kismértékben ijesztő szoptatós melltartók, a sportoláshoz használt melltartók, vagy a köznapi néven vett „nénisebb” darabok jutnak először eszünkbe.

A nem túl kellemes esztétikai kinézet mellett, a pamut melltartók más kiábrándító tulajdonságai közé tartozik, hogy a viselés és  a mosás során nagyon gyorsan elnyúlnak, kitágulnak. Szomorú látvány egy kinyúlt, mosástól elgyötör melltartó.Pedig mindenki tudja, hogy a pamut kellemes viselet. Főképp, ha az a pamut 100%-os, és kiváló minőségű. A pamut lágy, simogató érzést ad a bőrnek, azon kívül meg nem lehet úgy bele izzadni, mint a kevert szálas melltartókba. Nem is beszélve arról, hogy akinek érzékeny a bőre vagy mellbimbója, annak a nem éppen bőrbarát anyagokkal való egész napos érintkezés számtalan kényelmetlenséget okoz. Így aztán kinek ne lett volna ár legalább egyszer életében tisztességes pamut melltartója, ha máskor nem, hát melltartós életének korai szakaszában, vagy később, a szoptatáshoz, vagy sportoláshoz.

Mindez persze érthető. A nagy üzletláncok által kínált melltartók elvétve tartalmazna pamutot. Ha végigmegyünk a plázák kínálatain és alaposan szemügyre vesszük az ott kínált darabok anyag-összetételét, akkor nyilvánvaló a felismerés, hogy a melltartók a követező alapanyagokból készülnek: poliamid, elasztán, nylon, polyészter, viszkóz, pamut. A felsorolás nagyjából tükrözi az előfordulás gyakoriságát.

Igaz, a nagyobb márkáknál olykor lehet kapni pamut melltartót, vagy inkább olyat, melynek magas a pamuttartalma, azonban jellemzően „pamutos” stílusban és fazonban.

A webáruházban kínált fehérnemű kollekciók legnagyobb vívmánya, hogy a trendi fazonok, színek és kialakítás mellett, a mellkosarak többsége belül 100% pamuttal van bevonva, ugyanakkor a mellkosár falvastagsága mégis vékony marad. A mellkosarak külső és belső rétege között  

vékony szivacsréteg helyezkedik el, melynek, és a szabásnak köszönhetően a kosarak szépen formázottak, és képesek eleget tenni statikai szerepüknek. Vastagabb fal-szerkezet csak a kollekció elenyésző részét képező, kimondottan szivacsosnak jelölt push-up fazonoknál jelenik meg.

Tehát létezik jó megoldás a pamutmelltartók kérdésére!  Elérhető, hogy érzékeny bőrünk kizárólag a pamuttal érintkezzen, miközben elegáns, szép melltartót, viselhetünk, mely szabásának és az alapanyagoknak köszönhetően megfelelő alátámasztást biztosít.