SZOPTATÓS MELLTARTÓ 

Alkategóriák

oldalanként
2 700 Ft‎

Varrás nélküli technológiával készült kényelmes, légáteresztő, elasztikus, mérettartó sport top, sportmelltartó. Tökéletes követi a test vonalát.

10 200 Ft‎

Fekete-bézs színű merevítős Melltartó szoptató anyának fekete csipkével. Puha, kosarak, szivacs nélkül, félig bézs pamutjal bélelt. Gyors kattintással levehető vállpántokkal az egyik kezével a csészék ki- és rögzítéséhez, ami nagyon kényelmes a gyermek etetésekor.  Összetétel: 46% poliamid, 40% poliészter, 12% elasztán.

10 400 Ft‎

Elegáns stílusú sötét tónusú merevítős szoptatós melltartó, kényelmes szoptató kapoccsal ellátva. Varrott, puha mellkosarakkal, a mellkosarak vékony szivaccsal formázottak,  belül pamuttal béleltek. Állítható vállpántokkal.

10 600 Ft‎

Kismama melltartó, félig bélelt mellkosarakkal, belül pamut béléssel. Előnyös a fazon, mert nem látszik át, és a mellkosraka kialkítása miatt a legtöbb mellformán szépen mutat. A lenyithatüó mellkosraknak köszönhetően egyszerű benne a szoptatás.

9 600 Ft‎

Kismama melltartó szoptató anyának, finom anyagból, lenyűgöző csipkével díszítve ekrü színben. Félkosaras, félig szivacsos, merevítőkkal ellátott mellkosarak, belül pamuttal béleltek. Gyors kattintással levehető hevederek az egyik kezével a csészék ki- és rögzítéséhez, ami kényelmes a gyermek etetésekor. . Csipkemintázat, mint a 2. képen.Összetétel: 56%...

11 200 Ft‎

Kismama melltartó, félig bélelt mellkosarakkal, belül pamut béléssel. Előnyös a fazon, mert nem látszik át, és a mellkosraka kialkítása miatt a legtöbb mellformán szépen mutat. A lenyithatüó mellkosraknak köszönhetően egyszerű benne a szoptatás.

10 700 Ft‎

Vékonyan párnázott kismama melltartó, szép lazac színben, szoptatós kapoccsal, kényelmes kialakításal. A szabás miatt egy kézzel nyitható, agy egyszerű benne a kisbaba etetése.

9 540 Ft‎ 10 600 Ft‎ -10%

Puha, nagyon kényelmes melltartó szoptató nők számára, merevítők nélkül.  Mintás mikroszálas pamuttall bélelt. Clic-Clac kapcsokkall rendelkezik, hogy egyik kezével leszerelje a mellkosarat, és így táplálja a csecsemőt a melltartó eltávolítása nélkül. 

17 490 Ft‎

A magas pamut tartalom kellemes érzést kölcsönöz a bőrnek! Anita szoptatós melltartó merevítő nélkül készült, de a három részből össze varrt mellkosár nagyon vonzó formát kölcsönöz a mellnek. A szoptatás könnyen megoldható a kwikklip rendszernek köszönhetően. Így igazán kellemes időtöltésé válik az etetés.Pamut tartalom:90%

13 990 Ft‎

Anita 5037 szoptatós melltartó - merevítő nélküli melltartó szoptató anyáknak, természetesen képezve a mellét. A finom mikroszálak kellemes viselési kényelmet biztosítanak, és a kialakítás biztosítja a melltartó stabil támogatását. Alváshoz is ajánlott.

8 393 Ft‎ 11 990 Ft‎ -30%

Merevítős szoptatós melltartó,  kosarai szivacs nélkül készültek. A belső oldalon a mellkosarak pamuttal béleltek. Szoptató kapocs kikapcsolása után a mellkosarak könnyen tágra nyithatók kényelmessé téve a szoptatást.

6 643 Ft‎ 9 490 Ft‎ -30%

A Miss Mimi 5078 merevítő nélküli kismama melltartó egy csajos és kényelmes modell, amelyet minden anyának ajánlunk színek: rózsagyöngy, fekete

13 992 Ft‎ 17 490 Ft‎ -20%

A magas pamut tartalom kellemes érzést kölcsönöz a bőrnek! Anita szoptatós melltartó merevítő nélkül készült, de a három részből össze varrt mellkosár nagyon vonzó formát kölcsönöz a mellnek. A szoptatás könnyen megoldható a kwikklip rendszernek köszönhetően. Így igazán kellemes időtöltésé válik az etetés.Pamut tartalom:90%

11 990 Ft‎

Merevítős szoptatós melltartó,  kosarai szivacs nélkül készültek. A belső oldalon a mellkosarak pamuttal béleltek. Szoptató kapocs kikapcsolása után a mellkosarak könnyen tágra nyithatók kényelmessé téve a szoptatást.

16 990 Ft‎

Légiesen könnyed, fiatalos, merevítős modell. Vékony béléssel készült szoptatós melltartó, légáteresztő mikroszállal. Légzőaktív. Könnyű póló alatt is ideális. A vállpántok a kosármérettől függően egyre szélesebbek. 3 fokozatban állítható hátrész. A szoptatás könnyítését elősegítő kapoccsal van ellátva.

9 490 Ft‎

A Miss Mimi 5078 merevítő nélküli kismama melltartó egy csajos és kényelmes modell, amelyet minden anyának ajánlunk színek: rózsagyöngy, fekete

Mutat 1 - 40 / 41

Néhány jól megválasztott kényelmes szoptatós melltartó nagy segítség a tejelválasztás alatti komfortérzet kialakításában. Nem csak megtámasztja a szokásosnál nagyobb melleket, de védi és formázza is azokat, az esztétikusabb megjelenés érdekében. A kismama ruházat alatt is hordhatjuk már, hiszen a mellek növekedése már a várandósság időszakában megkezdődik. A jó szoptatós és kismama melltartó elsősorban kiváló tartást biztosít már a terhesség idején is, ami a hiúságon túl főként azért különösen fontos, nehogy a szülést követően a szoptatás alatt jelentősen megnövekedő és jóval nagyobb tömegű mellek túlságosan megereszkedjenek. A terhes melltartó kinyitását az úgynevezett „szoptató kapocs” teszi egyszerűbbé és gyorsabbá, mely segítségével egyetlen mozdulattal lecsatolható a mellkosár a vállpántról. Nagyon praktikus ez a fajta könnyű kinyithatóság, amikor az éhes csecsemőnél minden másodperc számít, hogy a mellbimbóhoz kerüljön.

Jó szolgálatot tesznek a szoptatós hálóing vagy kismama ruházat alatt is, mivel megfelelő tartást és emelést adnak a kebleknek.

Ha neten vásárolsz szoptatós melltartót, nagyon sokféle fazonból és méretből választhatsz, nem kell beérned a bababolt sokszor szűkös kínálatával.

Milyen kismama és szoptatós melltartót válasszunk?

Miben különbözik a kismama vagy szoptatós melltartó „normál” társaitól és milyet érdemes vásárolni? Azt már eleget hallottuk, hogy a kismama vagy szoptatós melltartó azért szükséges, mert segít átvészelni azt az időszakot, amikor a terhesség és a szoptatás miatt megnagyobbodik a mell, ezért fokozott alátámasztásra van szüksége, ugyanakkor hátunkat és gerincünket is  tehermentesíteni kell,  amennyire  csak lehetséges.

De miben különbözik vagy kell hogy különbözzön a kismama vagy szoptatós melltartó „normál” társaitól és milyet érdemes vásárolni?

Legfontosabb tulajdonságuk, hogy a kismama melltartók nemcsak erős, de egyúttal rugalmas anyagból készülnek, így 1-2 méretet növekedni is képesek. A rugalmas mellkosarakra azért van szükség, mert ezen időszak alatt változik a legrövidebb idő alatt a legtöbbet a mell méret, melyet a melltartónak kell kompenzálnia. A szoptatós melltartók általában magasabban záródnak és merevítő nélkül készülnek, de találni köztük néhány merevítős fazont is.  A melltartók árfekvése általában tükrözi a minőséget, ezért nem árt tudni, hogy a különösen olcsó szoptatós melltartótól nem várhatjuk el a kívánt mellformázó hatásokat. Azt sem árt tudni, hogy minél kipárnázottabb, béletebb egy szoptatós melltartó, annál kevésbé képes a mellel együtt nőni, vagy akár zsugorodni.

Amikor eljön az ideje a szoptatós melltartó vásárlásának, több szempontból is tanácstalanok vagyunk;

-  Egyrészt azért, mert a kínálatot böngészve többféle árfekvéssel, márkával és fazonnal találkozunk, viszont fogalmunk sincs róla, hogy melyik is lenne a számunkra legjobb.

- Másrészt pedig azért, mert ezidáig is viseltünk már melltartókat, ezért van elképzelésünk  a méretünkről, és arról is , hogy milyen típusokat, fazonokat kedvelünk, mi az, ami jól áll, de arról nincs, hogy hogyan foguk magunkat érezni egy egészen más stílusú, más fazonú melltartóban, ráadásul ezúttal bizonytalanok vagyunk a helyes méretben is. 

Milyen szempontokra figyelj a választáskor:

  • Anyagösszetétel : Több szempontból is fontos, a szoptatós melltartó anyaga; egyrészt,  mert puhának és kellemesnek kell lennie, ugyanakkor rugalmasnak is, ami képes tartani  a megnövekedett melleket. A szoptatás alatt többet izzadunk, tehát olyan anyagból kell a melltartónak lennie, ami természetes anyagú és elvezeti vagy felszívja az izzadságot.
  • Anyag vastagsága: A vastagabb anyagú, és a bélelt fazonoknál kevésbé látszik át a mellbimbó, és az esetlegesen kiszivárgó anyatej is később hagy foltot a ruhán.
  • Mellkosarak belülről :Belső kialakítása olyan legyen, ami nem irritálja az érzékeny mellbimbót, ezért fontos a mellkosarak  puha belső borítása  illetve a kosár formája és szabása.
  • Rugalmasság: Mivel a terhesség és a szoptatás alatt a mell méreteket változik ide-oda, ezért a mellkosaraknak olyan anyagból kell készülnie, ami körbefogja és tartja a mellet, ugyanakkor képes követni a mell méretének változásait.
  • Melltartó pántok: A pántoknak a fokozott terhelés miatt nagyobb szerepük van, mint a normál melltartók esetében. Legjobb, ha a mell alatti és a vállon lévő pántok is kényelmesek és nagyobb mellméret esetén elég szélesek is. 
  • Szoptató kapocs:A könnyen kezelhető szoptató kapocs fontos kiegészítője a szoptatós melltartóknak. Használatukkal rengeteg fölösleges le és felöltözést és időt spórolunk magunknak.

 Amikor eljön az ideje a szoptatós melltartó vásárlásának, több szempontból is tanácstalanok vagyunk;

Annak érdekében, hogy az új kismama melltartó is szerethető legyen, a melltartó fazonjának kiválasztásakor a következőket mindenképpen vegyük figyelembe azt is, hogy  

 Milyen melltartó fazonokat részesítettünk előnyben eddig?

Ha például megszoktuk, hogy merevítős, párnázott push-up melltartókat hordunk, ami középre rendezi és felnyomja a melleket, akkor aligha fogjuk magunkat jól érezni egy teljesen szimpla falú merevítő nélküli darabban. Ebben az esetben azt tanácsoljuk, hogy mindenképpen legyen otthoni kényelmes (lehetőleg esztétikusabb kinézetű) merevítő nélküli szoptatós melltartónk, de ha E kosárméret alatt vagy, akkor nyugodtan vásároljunk egy-két merevítős párnázott fazonú modellt is, amely szépen formázza és tartja a melleket. Ezekben komfortosabban érezzük majd magunkat, a megváltozott melleinkkel is.

Amennyiben nagyobb a mellméretünk, és eddig is inkább a tartásra fókuszáló, szimpla falú darabokat hordtunk, úgy mindenképpen maradjunk ezeknél a fazonoknál. Nagyobb mellméret esetén a minőségi melltartó kötelező, a megfelelő tartás biztosításának érdekében. A legtöbb szoptatós melltartót merevítők nélkül, vagy úgynevezett lágy merevítőkkel készítik, hogy maximálisan kényelmesek legyenek a szoptatási időszakban. 

A kismama top ugyanaz mint a szoptatós sportmelltartó?

Lényegében igen, hiszen külön sportolásra kifejlesztett melltartót nem igazán gyártanak szoptatós kivitelben. Számos gyártónál találunk viszont úgynevezett szoptatós topokat, melyek leginkább a sportmelltartóra emlékeztetnek. Ezek a melltartók merevítő nélkül készülnek, nagyon kényelmesek és 2-3 méretet is képesek tágulni ide-oda. Elsősorban otthoni használatra, vagy kisebb mellekhez ajánljuk ezeket a típusokat, mert nem képesek úgy tartani a melleket, mint a mellkosaras modellek. 

A „kötelező” pamut szoptatós melltartó

Sokan úgy vélik, hogy szoptatáshoz a legjobb a tiszta pamut melltartó. Otthoni vagy éjszakai használatra kétség kívül kellemes, és hasznos viselet, és általában olcsó árakon kapható. De mielőtt a pamut melltartó mellett döntenénk, fontoljuk át a következőket:

A tiszta pamutnak pocsék a mérettartóssága, vagyis viszonylag hamar elnyúlik, ráadásul a színét is nehéz megőrizni.

Sajnos a tartással is problémák vannak, mivel egy  "sima" merevítő nélküli pamut anyagból készült darab, nem fogja ugyanazt a tartást adni, mint az erős mérettartó anyagok, esetleg merevítővel kombinálva.  Vagyis felvéve általában esztétikai csalódást jelentenek az addig hordott melltartók után, pedig nagyon fontos, hogy gyerekszülés után is csinosnak és kívánatosnak érezhesse magát az édesanya.

Vannak azonban elasztánnal  kevert pamutból készült  melltartók is, melyeknek sokkal  jobb a mérettartósságuk, egyik-másik már egészen kellemesen néz ki.

Milyen pamut melltartót vegyünk hát?  Olyat, amelyik vastagabb jobb minőségű pamutból készült, esetleg az elasztánnal kevert anyagból készültet, amely képes tattani a melleket és felszívni a nedvességet. A feltűnően olcsó darabokkal nem árt vigyázni. A vékonyka anyagból készült melltartók ugyanis hamar elnyúlnak, és nem jók semmire.

Szivacsos szoptatós melltartó - ki ne hagyd, ha egyébként is szivacsos, push up melltartót hordasz

Szerencsére ma már gyártanak kismama melltartókat szivacsbéléses fazonban is, ami azért nagy dolog, mert ha eddig csakis szivacsos melltartót hortál, akkor a szoptatás időszakában is ez lesz a komfortos viselet számodra. Hátránya, hogy mivel a mellkosarak párnázottak, nem nyúlnak 1-2 méretet, a változó mellmérethez igazodva. Előnye a szivacsos fazonnak, hogy jobban formázza a melleket, nem látszanak át a mellkosarak, és az sem feltűnő, ha elcseppen egy két csepp tej a mellbimbóból.

Mi az a mikroszálas kismama melltartó?

A kismama melltartóknál gyakran használt  légáteresztő  ún. mikroszálas anyag, praktikus,  mert nem tárolja a nedvességet, hanem elvezeti a testről. A mikroszálas anyag biztosítja a bőr optimális hőmérsékletét és gondoskodik a lehető legnagyobb kényelemről, komfortérzetről.