Női köntös 

oldalanként
7 569 Ft‎ 8 700 Ft‎ -13%

11 250 Ft‎ 12 500 Ft‎ -10%

12 800 Ft‎

Kényelmes zippzáros női köntös, mely nagyobb méretekben is elérhető. Klasszikus fazon, mely előnyös és praktikus. Magas pamuttartalmú anyagból készült, mely könnyen szárad és szellős is.

11 397 Ft‎ 13 100 Ft‎ -13%

9 135 Ft‎ 10 500 Ft‎ -13%

12 600 Ft‎ 14 000 Ft‎ -10%

12 150 Ft‎ 13 500 Ft‎ -10%

11 160 Ft‎ 12 400 Ft‎ -10%

Mutat 1 - 28 / 100

A női köntös mindig többet ígér

A női köntös nem csak a kényelmet és a praktikumot szolgálja. Fontos az esztétikus, nőies megjelenés is, hiszen az otthonodban is kellemesebb csinosan öltözködni. A nők évszázadok óta hordanak valamiféle otthoni neglizsét, melynek anyaga és ára egyfajta státuszimbólumként is szolgált.

A mai női köntösök a változó fogyasztói igényeknek megfeleően sokfélék lehetnek, különböző vastagságú anyagokból készülnek, hogy az évszaknak megfelelően lehessen, melegebb, illetve szellősebb női köntösöket viselni. Számos gyártó készít a köntösökhöz színben és anyagában is passzoló női hálóinget is.

A selyem köntös misztériuma

A selyem története az időszámítás elötti időkre nyúlik vissza, de azt biztosan tudjuk, Európában körülbelül az i. sz. 6. század közepén voltak képesek selymet előállítani, természetesen selyemhernyókból. Innentől kezdve a selyem az előkelő osztály egyik legkedveltebb kelméje lett, ára miatt csak a gazdagok számára volt elérhető. A selyem mindenki számára csak a 20.századben lett elérhető, ekkor kezdték el tömegesen gyártani a ma is ismert, sokkal olcsóbb műselymet.

A selyem a mai napig megőrizte elegáns hangulatát, a belőlle készült ruhadarabokat alkalmi öltözethez, illetve, légy esésük és kellemes tapintásuk miatt a fehérneműkhöz, főként köntösökhöz ás hálóingekhez használják.

Szatén köntös - ez lényegében ugyanaz mint a selyem?

Kevesen tudják, de a szatén kifejezés egy szövési módra utal, nem pedig egyfajta anyagra. Lényege, hogy a színoldala fényes, míg a fonákja matt. Szatén szövéssel lehet készíteni selyem, poliészter és pamut anyagokat is, és ezek keverékeit. A klasszikus szatén köntösök, poliészter keverékekből készülnek, fényes felületük és vékony anyaguk miatt a különböző színes köntösök és neglizsék és ágyneműk kedvelt alapanyagai.

Miben más a női fürdőköntös?

A fürdőköpeny, ahogy a neve is modja, elsősorban vizes használatra való. Igaz, hogy inkább praktikus mint nőies  fazonok, ám a fenti típusokkal szemben előnye, hogy olyan anyagból készült mely képes felszívni a bőrröl a nedvességet, ezért fürdőszobai vagy uszodai használatra alkalmasabbak, mint a lágy esésű szatén anyagú női köntösök.

A hosszú fazonú, vastag frottír kapucnis fürdőköpeny inkább a téli szezon kelléke, illetve ezt a típust ajánljuk a vízi sportokhoz, vagy welness fürdőkbe is. A rövidebb fazonú, egyszínű vagy színes, vékonyabb anyagú szexi köntösök ideálisak nyárra, akár neglizsének is elsősorban otthoni viseletre.