ALAKFORMÁLÓ FEHÉRNEMŰ 

Alkategóriák

oldalanként
Mutat 1 - 20 / 103

Az alakformáló vagy karcsúsító fehérneműk észrevétlenül szolgálják viselőjüket. Remekül használhatók fogyókúra alkalmával is, amikor már elindult a változás, de még nem kaptuk meg a kívánt eredményt. A választásnál fontos tudni, hogy mely területet szeretnéd formázni, mert az egyes fehérneműk egy-egy testtájékra fejtik ki intenzívebben a kompressziós hatásukat. Nem árt tudni azt sem, hogy a testedzést és a sportot nem pótolja semmi, de ezekkel a ruhadarabokkal sokkal gyorsabban érhetünk el látványos eredményt, ráadásul a mozgást kombinálhatjuk is az alakformáló fehérneműkkel. Melyek a legfontosabb típusok, és mire használhatjuk őket?

Az alakformáló alsó-k köznapi nevükön haszsorító bugyik a kényes has, csípő és fenék részen formáznak és lapítanak, hétköznapi viseletre is alkalmasak, de ha kényelmetlennek találod, akkor is érdemes tartani egy-két darabot a szekrényedben, alkalmi ruhákhoz. A száras alakformáló alsók, melyek lényegében száras alakformáló bugyik, képesek a comb felső részét is feszessé tenni, a comb körméretéből is lefaragnak egy keveset. Az alakformáló vagy karcsúsító fűző-k elsősorban ünnepi ruhák alá illenek, ezek intenzíven leszorítják a hasat, lapítják a hurkákat és karcsú derekat varázsolnak mivel és egészen mell alá érnek.

Még ennél is tovább mennek az alakformáló body-k melyek merevítő vagy merevítő nélküli mellkosarakkal is rendelkeznek, így a teljes női felsőtest formázásán túl melltartó funkciót is ellátnak. Tudni kell róluk, hogy a  karcsúsító fehérneműk nem a fitnesz ruházat kiegészítői, sokkal inkább a ruha alatti rejtett viseletre ajánljuk a megfelelő összhatás elérésének érdekében.

Széles méretsorral forgalmazzuk, molett méretekben is, mivel testsúlytól függetlenül van létjogosultsága ezeknek a fehérneműknek, minden fehérneműs fiókban ott a helyük. Kiegészítésképpen ajánljuk hozzá széles méretsorral, nagy méretekben is kapható melltartó kínálatunkat, az egész alak esztétikus formázásának érdekében.

Hogyan válasz alakformáló fűzőt, alsóneműt?

Néhány alakformáló fehérneműnek minden fehérneműs-fiókban érdemes ott lennie. Kiváló szolgálatot tesznek, ha fontos a megjelenés- pl. ki kell öltöznöd valahova- de már se időd, se kedved egy villám gyors diétába kezdeni. Ekkor kell előkapni a fiókból a titkos kis alakformáló fehérneműket, és bevetni a cél érdekében!

Íme néhány tanács, arra vonatkozóan, hogy mi szerint érdemes az  alak formáló fűző -t  vagy body-t megválasztani, annak érdekében,  hogy szerethető és kellemes legyen a viselése:

Néhány alak formáló fehérneműnek minden fehérneműs-fiókban érdemes ott lennie. Kiváló szolgálatot tesznek, ha fontos a megjelenés- pl. ki kell öltöznöd valahova- de már se időd, se kedved egy villám gyors diétába kezdeni. Ekkor kell előkapni a fiókból a titkos kis alak formáló fehérneműket, és bevetni a cél érdekében!

Azt azért érdemes tudni róluk, hogy csodára ezek sem képesek. Vagyis ne várd azt, hogy egy ilyet fölvéve egyből egy hollywood-i sztárhoz legyél hasonlatos, mikor egyébként 56-os a ruhaméreted. De arra képesek, hogy 1-2 konfekció mérettel kisebbnek tűnj, pláne, hogy feszesebbnek a kérdéses pontokon, vagy hogy a hasadon lévő hurkák kevésbé látszódjanak.

Az alak formáló fehérneműk 2 legnagyobb csoportja, a fűzők és az alsók, de létezik ezeknek a kombinációja is, mely egyben fűzőn és alsó is.

A fűzők célja a törzs karcsúsítása, a has és a csípő leszorítása. Vannak olyan fűzők-body-k is, melyek kosaras melltartóval rendelkeznek, így a melleket is a megfelelő helyen tartják.

A fűző kiválasztásánál azt érdemes figyelembe venni, hogy mely pontra szeretnénk fókuszálni. Van oylan fűző, ami kimondottan a derekat karcsúsítja, míg más a hasra, csípőre és a fenékre fókuszál inkább.

Íme néhány tanács, arra vonatkozóan, hogy mi szerint érdemes az  alak formáló fűző -t  vagy body-t megválasztani, annak érdekében,  hogy szerethető és kellemes legyen a viselése:

Ha mellkosaras a fűző: A fűző felfelé fogja nyomni a melleket, ezért is fontos a megfelelő mellkosár-méret megtalálása. Kerüljük el az olyan fehérneműt, amelyből a mellek kibuggyanhatnak. Ezért a vásárlás előtt minden esetben olvassuk át az adott gyártó mellkosár-méretezésre vonatkozó útmutatóját. A kelleténél kisebb mellkosarakba préselt, felnyomott és kibuggyanó mellek, nem nyújtanak kellemes látványt, és különösen rosszul mutatnak szűk és mély-kivágású felsők viselésekor.

Az alakformáló fűző méretezése

Ne essünk abba a hibába, hogy a gyors siker érdekében kelleténél kisebb alak formáló bodyt vásárolunk. A kisebb alakformáló ugyanis nem tudja összefogni megfelelően a szöveteket, ezért ki fogja nyomni azokat és be fog vágni. A felnyomott és kitüremkedő „husi” a háton jól látható, különösen szűk ruhák viselésekor. A kelleténél kisebb body bevághat combok tájékán is, ami kényelmetlenné teszi a viselését.

Alakformáló bugyik típusai

Száras vagy szár nélküli alsókat készítenek. Szövet-összenyomó hatásuk révén képesek eltüntetni a has hurkáit, és feszessé tenni a csípőt, a feneket és a combokat.
A méret- kiválasztásánál a megszokott konfekció méretünk legyen az irányadó. Amennyiben fogyókúrában, szülés után vagy fogyásban vagyunk, a jelenlegi méretnél egyel kisebb méret lesz hosszú távon a megfelelő. Az alsóneműkre is igaz az ami a bodyk-ra, nem érdemes a kelleténél kisebbet venni, mert viselése kényelmetlen lesz a bevágások miatt.