SPORTMELLTARTÓ 

2 700 Ft‎

Varrás nélküli technológiával készült kényelmes, légáteresztő, elasztikus, mérettartó sport top, sportmelltartó. Tökéletes követi a test vonalát.

13 800 Ft‎

Női melltartó, sportos nők számára. Puha, merevítő nélküli mellkosarakkal. A tökéletes kialakításnak köszönhetően stabil támogatást nyújt a mell számára, még fárasztó mozgás közben.

11 193 Ft‎ 15 990 Ft‎ -30%

Mutat 1 - 13 / 13

A sportmelltartó a fitness ruházat része, de a sportolás mellett kiválóan hordhatóak bármilyen szabadidős tevékenységre.  Előnyük, hogy kiválóan tartják és emelik e melleket, miközben kellő szabadságot biztosítanak a légzéshez és a szabad mozgáshoz. Azért fejlesztették ki külön ezt a típust, hogy sportolás közben megfelelő tartást és védelmet biztosítson a melleknek. Sportolás közben a szalagok fokozottan ki vannak téve a kinyúlás veszélyének, ez a fehérnemű pedig segít megelőzni a mellek idő előtti megereszkedését. Megalkotásuknál a fő szempont tehát a kényelem és a tartás biztosítása, valamint az hogy viselője ne izzadjon bele. Éppen ezért a felépítés mellett az anyagösszetétel is nagyon lényeges szempont a sportmelltartó választásakor. Az igényesebb darabok varrás nélküli kivitelben, a mell körül belül kialakított speciális merevítéssel készülnek. A szivacsbéléses sport melltartókat is sokan keresik, ezek nagy előnye, hogy egyáltalán nem látszódnak át, ezért akár felsőruházat nélkül is viselhetjük őket.

Milyen szempontok alapján válasszunk?

Sokszor nehéz eldönteni, milyen szempontokat vegyünk figyelembe egy sportmelltartó választásnál. Sokak számára nagy problémát jelenthet ennek a kérdésnek a megválaszolása. Nem véletlenül, hiszen a sportmelltartónak nem csak szépen kell tartania a kebleket, hanem alkalmasnak kell lennie arra is, hogy különböző mozgások mellett is megfelelően tartson, nem utolsó sorban kényelmes is legyen. Sokszor vásárolunk olyan sportmelltartót, ami végül a fiók aljába köt ki, mert kényelmetlennek érezzük vagy nem nyújt elegendő támogatást. Szóval inkább járj utána, mielőtt feleslegesen kidobsz egy csomó pénzt!

Az edzőterem felé haladva, vagy épp az újévi fogadalom megfogalmazása közben, jogosan merülhet fel benned a kérdés, létezik-e olyan melltartó, ami rögzít, kényelmes, és jól tart még nagyobb keblek esetében is. A sportmelltartó kényes téma,  mivel tudjuk, milyen kellemetlen érzés, ha a melltartó elcsúszik mozgás közben. Ezért mindig győződj meg róla, hogy megfelelő méretű és minőségű melltartót viselsz-e az edzőteremben.

Ne engedd, hogy a kényelmetlen melltartó meghiúsítsa a fitness céljaidat és megutáltassa veled az edzőterembe járást!

Miért is van szükség sport melltartóra?

Az egyik ok, a kényelmetlenség, amit a mozgás során "külön életet élő" mellek okoznak. Mindenki tapasztalta már B méret felett, milyen kellemetlen tud lenni, ha mellek külön le föl ugrálnak a mellkason. Szeretnénk a mozgásra koncentrálni, de a a "himbi-limbi" ebben megakadályoz, ráadásul az az érzésünk van, hogy ez már mindenkinek fel is tűnt.

A másik ok, az, hogy a melleket tartó szalagok sokkal jobban megnyúlhatnak mozgás közben mint egyébként, mivel mozgás közben tömegüknek akár 5-szöröse terhelést kaphatnak, intenzitástól függően. Mivel ezek a szalagok vékony, rugalmatlan rostokból állnak, szükség van a megerősítésükre, minél nagyobb a mell tömege, annál inkább.

Miért nem alkalmas a "normál melltartó" a sportoláshoz?

A "normál" melltartók a hétköznapi mozgásokhoz lettek kialakítva, azaz anyaguk és kialakításuk miatt az extra terhelést már nem bírják el. A sportmelltartók nagyon széles pántokkal és masszív felépítéssel készülnek, ráadásul a minőségi darabok extra erős, mégis rugalmas alapanyagból. Ennek következtében elsősorban rögzítik a melleket, nem pedig emelnek és dekoltázst formáznak. A másik fontos ok: a szellőzés. Mozgás közben izzadunk,a nedvességet pedig el kell vezetni. Ehhez speciális lélegző anyagokra van szükség.

Hogyan válaszd hát ki a megfelelőt?

Ne felejtsd el: A legalkalmasabb melltartó az lesz a teremben is, amit mindennap tudnál viselni

Sokszor vásárolunk olyan sportmelltartót, ami végül a fiók aljába köt ki, mert kényelmetlennek érezzük annyira szoros vagy éppen hogy nem tart eléggé. Szóval inkább járj utána, mielőtt feleslegesen kidobsz egy csomó pénzt!

Megfelelő melltartó méretet válassz és szeretni fogod az edzést!

A méret megválasztása annál nehezebb, minél nagyobbak a keblek. Kisebb méretre nagy a piacon található kínálat, számos gyártó különböző árfekvésű és tudású modellje közül válogathatsz. Nálunk is találsz, kimondottan olcsó, mégis nagyon kényelmes sport-toppot. A Gatta 612-es modellje például elképesztően kényelmes, ám D kosárméret felett már ajánlatos komolyabb sportmelltartóval kombinálni a sport-toppot. Gatta sport top 612 megnézem

Nagyobb méretekben a legtöbben arra esküsznek, hogy a legjobb megoldás venni egy kiváló minőségű sportmelltartót és fölé viselni egy sport-top-ot is a biztonság kedvéért.

A méret akkor megfelelő, ha nem csak az edzőterembe szereted azt a sportmelltartót viselni, hanem a hétköznapokon is tökéletes illeszkedik.

 Röviden a következők szerint lehetne összefoglalni a sport melltartók fajtáit a méretezés alapján:

- Mellkosár nélküli sport melltartók, más néven sport top-ok: Ez a típus könnyű elérhetőségével és alacsony árával hívja fel magára a figyelmet. Jó választás lehet szabadidős tevékenységhez könnyebb mozgáshoz vagy akár otthoni használatra is. Méretezésük általában S-től XL-ig terjed. Nem árt azonban tudni róluk, hogy elsősorban nem emelik, csak kissé leszorítják a kebleket és általában A/B, de maximum C kosaras mellre készülnek.

- Mellkosaras sport melltartók: Ezt a típust legkönnyebben úgy lehet felismerni hogy van kör és kosárméretük. Ezek a melltartók már támasztják a melleket. Általában D, ritkán E mellkosárig készülnek. Nagy különbség van az anyagösszetétel tekintetében köztük. Az erős anyagból és széles pántokkal készült darabok megbízhatóbb tartást adnak.

- Sport melltartók extra kosárméretekkel: Ezek a melltartók nem véletlenül kerülnek jóval többe "normál" méretezésű társaiknál. A nagy kebleket mozgás közben csak a csúcstechnológiával gyártott alapanyagok képesek megfelelően megtartani, miközben a megfelelő szellőzést is biztosítaniuk kell. A szabásukat tekintve is rafinált statikai megoldásokkal találkozhatunk, mely szintén az extra erős tartást és az emelést hivatott szolgálni.

C vagy annál nagyobb kosárméretekben nyugodt szívvel ajánlom például az Anita márkájú modelleket, mert hétköznapi viseletre ugyan úgy alkalmasak, mint a sportoláshoz. Ezek a melltartók nem csak dögösek és több színben is kaphatóak, de mérettartó és formatartó anyaguk miatt, tökéletesen tartást adnak. Különösen nagyobb mellméret esetében kiváló választásnak tartom, még borsos áruk ellenére is.


 Vásárlás előtt mindenképp győződj meg róla, hogy megfelelő méretű melltartót választottál. Ha a neten rendeled a melltartódat, akkor olvasd át a mérettáblázatot és mérd le magad, ha teheted kérj segítséget az eladótól is, sok későbbi bosszúságot kerülhetsz el a körültekintéssel. A vásárlás után és ne feledd a használati útmutatót alaposan elolvasni, annak érdekében, hogy sokáig hordhasd a melltartódat.

Még egy fontos szempont: Mire fogod használni a sportmelltartódat?

Lehet hogy csak a mindennapos lótás-futáshoz keresel kényelmes melltartót, és egy sportmelltartó jó választás lehet. Ha azonban valóban sportoláshoz kell, akkor attól függően, hogy milyen mozgást végzünk, mást kell nyújtania egy sportmelltartónak.

Vegyük hát sorra: A jógázáshoz, sétáláshoz, könnyebb mozgáshoz elég egy kevésbé szorosan tartó darab, keskenyebb pántokkal.. A biciklizéshez, kardió edzésekhez, tánchoz, már egyel komolyabb melltartóra lesz szükséged. Futáshoz, labdajátékokhoz, aerobikhoz, teniszhez, kosárlabdázáshoz, pedig olyan kell, aminek masszív, széles pántjai vannak, és  erős tartást biztosít.