Amit még tudni érdemes az alakformáló body vélemények előtt

Az utóbbi időben egyre népszerűbbé válnak a korrekciós fehérneműk. A bővülő kínálatnak köszönhetően sok hölgy kapott esélyt a feszesebb és karcsúbb megjelenésre minden komolyabb erőfeszítés nélkül. Mindannyiunkat érdekel, hogy vajon mennyire hatásosak ezek a fehérneműk, hogyan lehet mérni a hatásukat. De előbb vissza kezdetekhez!

Honnan is jönnek tulajdonképpen az alakformáló fehérneműk?

A női test az aktuális elvárásoknak szerinti megfeleltetése és formálása régi múltra tekint vissza. Az évszázadok óta alkalmazott és bevált technika szerint a testet a kívánalmaknak megfelelően lehetett a kérdéses pontokon össze nyomni.

Egyes kultúrákban, például a mi Európánkban is, még a heves fizikai fájdalom a szorítás okozta elviselhetetlen közérzet is háttérbe szorult. A kényelmetlen halcsontos fűző viselésének köztudottan hatalmas hagyományai vannak.

A lényeg, a nagyon sokáig a nőies idomokat jelképező derékvonal lehető legvékonyabbra húzása volt, megakadályozva, hogy a nő kényelmesen tudjon étkezni, vagy akár levegőt venni, egyáltalán, hogy jól, és fesztelenül érezze magát a bőrében.

A halcsontos fűző mely létrehozta a legendás "darázsderekat" a derekat aránytalanul keskenyre szorította, a belső szerveket pedig átrendezte, megakadályozta a levegő szabad áramlását és lehetetlenné tette a normális emésztést.

darázsderék fűző   korabeli női fűzők

Egyes elemzők szerint a női test ilyen mértékű elszorítása és "szabályzása" a férfiak domináns szerepét hivatott erősíteni. A korabeli női ruhákban csakugyan nem lehetett semmit sem csinálni, a női alak szánalmas és fájdalmas torzóivá váltak bennük a nők.

Szó szerint fellélegezhetünk, hogy napjainkban már nem kell kínzó szerkezeteket viselnünk a ruhánk alatt, mégis divatosan karcsúak lehetünk, és emellett az egészségünket is megőrizhetjük. Lehet mozogni és szabadon lélegezni!

Igaz, a mai alakformáló fehérneműkkel és a kimondottan fűző névre keresztelt alkalmatosságokkal nem is lesz akkora drámai a hatás mint a halcsontos fűzőkkel, de szerencsére már nem is várják el az aránytalan darázsderekat a női testtől!

Az alakformálók alapanyagai

Hála a modern anyagok létrejöttének mint például a lycra a microfiber és a spandex, az a alakformáló fehérneműk új korszakukba léptek.

Ezek az alapanyagok rendkívül tartósak, erősek, rugalmasak és puhák. Az alakformálás során az erők a rugalmas bőrre és zsírrétegre hatnak, így a nem tetsző formákat kényelmesen karcsúsíthatjuk, feszesíthetjük, kerekíthetjük, épp, amire szükségünk van. Kíméletesen tartják össze a kérdéses részeket anélkül, hogy az a belső szerveinkre rossz hatással lenne. Ugye milyen jól hangzik?

Fenéknövelés kontra push up bugyi

Legalább ennyire  bizarrnak hangzik napjainkban a fenékpárna vagy fardagály viselete. Röhejesnek gondoljuk, pedig nem is annyira régena monarchia korában nagyon is lelkesen viselték a hölgyek, hogy ily módon kialakított hátsó felük minél hatalmasabbnak, terebélyesebbnek látszódjon.

A fűzővel kialakított irreálisan karcsú derék alatt hatalmasra duzzadó far látványa vélhetően izgalomba hozta a férfiakat, bár tudjuk, efféle alakzat a valóságban aligha fordulhat elő.

Elgondolkozhatunk rajta, hogy mennyivel könnyebb mutatvány lehetett a szoknyájuk alá kötni egy praktikusnak gondolt fenéknövelő párnát, mint nekünk feszes és kerek popsit varázsolni iszonyatos mennyiségű tornával, edzéssel és különféle diétákkal?

Az persze feltehetően egyáltalán nem zavarta a monarchia korabeli férfit, hogy darázsderekú, faros-bögyös asszonykájából alig maradt valami -de jó esetben sem egy homokóra alakzat- miután megszabadult ruháitól és elképesztően rafinált kiegészítőitől.

Na, ezért a jó öreg fenékpárna azért nem szorult teljesen feledésbe, mai megfelelője a push up bugyi éppen arra hivatott, mint korabeli elődje. Ez a bugyi a mai elvárásoknak megfelelően, nem csak kerek, de bélésének köszönhetően feszes, sportos kinézetű hátsót is varázsol, és szoknya helyett főként szűk nadrágok alá húzzák fel.

Jaj de jó, hogy van nekünk karcsúsító bugyink!

A karcsúsító alsók bölcs teremtői tudták, hogy szükség van egy olyan termékre, ami a női test problémásabb részeit képesek szabályozni. Így születtek meg a legendás alakformáló bugyik, melyek a kiálló has, a túlzottan nagy derék, a petyhüdt fenék orvoslására hivatottak. Az előbbiek nem csak rossz látványt nyújtanak, de csökkentik a nők önbecsülését is. Nem is beszélve arról, hogy ez hogyan nézhet ki egy szűkebb ruhadarab alatt.

Az alakformálók pont ezeken a problémákon tudnak segíteni. A magasabb derékrész, és az anyagösszetételnek köszönhetően képesek a hasat lenyomni. A lézeres vágás, és a finom varratok pedig elősegítik, hogy a szűkebb ruha, vagy nadrág alatt is láthatatlan maradjon.

 Alakformáló body vélemények alakformáló fehérnemű véleményekkényelmes hasszorító alsó

Sokféle modell létezik a 3 alapvető színben, így könnyedén ki tudjuk választani a számunkra legalkalmasabbat.  És érdemes megjegyezni, hogy a gyártók által kínált sokféle fazonnak köszönhetően a különböző évszakoknak megfelelően tudjuk őket használni. Hasznos lehet egy magas derekú bugyi a téli hideg napokon, mert védi a veséket vagy a népszerű száras alsó, a meleg nyári napokban menthet meg a combok összeérésétől.

Az egész törzs formázása is megoldható!

Gyakran előfordul, hogy egy csinos ruhához mindenképp szükségeltetik egy alakformáló fehérnemű, amely pontosan azokat a testrészeket emeli ki, amelyek fontosak, ezen felül pedig elkendőzi azt, amit el kell. Tulajdonképpen a kialakításuk pontosan olyan, hogy egy testre simuló ruha esetében se látszódjanak, hiszen ez sokaknak fontos. Az alakformáló darabok kapcsán is több fazon és több méret közül választhatunk, természetesen érdemes a ruhához választani, hiszen így lehet tökéletes a hatás.

A korrekciós alsóneműk képesek formázni az alsó fertály problémás részleteit. De sokan még ennél is többre vágynak: az egész felsőtest "kordában" tartására. Különösen nagy az igény erre a szűk alkalmi ruhák viselésekor, amikor e lehető legjobb formánkat nyújtva szeretnénk lenyűgözni az "egész világot".

A teljes felsőtest formázását nyújtó karcsúsító fűzők és alakformáló body-k kényelmes, lélegző anyagokból készülnek, és egyenletes, enyhe nyomást adnak, hogy napi szinten viselhetők legyenek. Az erős anyagok pedig lehetővé teszik, hogy segítsék a vérkeringés javítását, megakadályozva ezzel is a narancsbőr kialakulását. Nem is hasonlítanak rémes kultusz- teremtő elődjeire.

alakformáló body véleményekmags derekú fűző

 És mit mondanak azok a hölgyek, akik használják ezeket a fehérneműket, lássuk az alakformáló body véleményeket:

Megkérdeztük vásárlóinkat:

Szerintük a alsók és alakformáló body legnagyobb hátránya a felvétel. Az a megfelelő méret, ami a hasunkon és a derekunkon is hatásos, az a felvétel során biztos szűk lesz, és kínszenvedés lesz a felvétel. Azonban nem érdemes nagyobb mérettel próbálkozni, mert nem biztos, hogy elérjük a kívánt eredményt. Viszont ha végre sikerült kiválasztanunk a tökéletes méretet és sikerült belepréselni magunkat, akkor mégis megérte az erőfeszítés.
A rengeteg modell között már könnyű a megfelelőt megtalálni, de a méretek sajnos eltérőek lehetnek a márkáktól függően. Ami az anyagminőséget illeti, a legtöbben úgy gondolják, hogy a minőség ebbe az esetben is egyenesen arányos az árral.

Pozitív visszajelzésként megemlíthetjük, hogy a hölgyek többsége egyetért azzal a ténnyel, miszerint a derekat néhány centiméterrel karcsúsítani tudja, a formákat kerekíti, és akár olyan hatást is el tudnak érni az egyes alakformálókkal, mintha legalább 3 hónapot töltöttek volna az edzőterembe.

Sokan dicsérték az anyag összetételét. A leggyakoribb pozitív visszajelzés pedig a kellemes komfortos viselet. Boldogabbá és magabiztosabbá teszi őket, hogy minden a helyén van, aminek a helyén kell lenni!

Összefoglalva tehát, mit várjunk, és mit ne, ha alakformáló fehérneműben gondolkozunk?

Lehetséges célok:

 • Feszesebb vonalak, sportosabb megjelenés
 • A hurkák eltűnnek, vagy legalábbis kevésbé látszanak
 • Laposabb has, kerekebb csípő, emeltebb fenék
 • Látványban maximum mínusz 1 konfekcióméret
 • Ha határeset egy ruhába való beleférés, akkor az alakformáló fehérnemű segíthet
 • Kényelmes és hordható viselet egy vacsora alkalmával is, remekül lelapítja üléskor is a pocakot

Lehetetlen elképzelések (vagyis amit ne várjon senki...):

 • Molett alakból vékony alak keletkezése
 • Látványban mínusz több konfekcióméret
 • Nagy hasból, nagy fenékből kicsi varázslása
 • Több számmal kisebb ruha is jó lesz
 • Egyáltalán nem is érezni, hogy alakformáló is van a ruha alatt


Jó nézelődést és sok sikert kívánunk!