HARISNYA 

Alkategóriák

oldalanként
Mutat 21 - 40 / 182

A harisnya lehetne a nőiesség egyfajta szimbóluma is, hiszen a lábkultusz már a 19. században kezdődött a 20. századra pedig már teljesen kisajátították a hölgyek maguknak ezt a ruhadarabot. A harisnyák és harisnyanadrágok elképesztően sok változatban készülnek. Az egyszínű harisnyák mellett a virágminták, absztrakt minták, növény mintás harisnyanadrágok a hideg időjárás esetére megszülettek a  a macskanadrágok (legging) és lábszárvédők is.

Ma már a harisnyanadrágot több féle természetes és szintetikus szálból állítják elő, a hölgyek igényeinek, valamint az újabb és újabb divatirányzatoknak megfelelően. Az anyag-összetétel tekintetében a spandex-ből kiindulva amely egy testhez teljesen rugalmas anyag, a  nylon alapanyagú harisnyanadrágok mellett, ott vannak az extra-rugalmas lycra szálból készült szuper-harisnyák melyek egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a piacon. A kompressziós harisnyák utazáshoz használatosak bárki számára, de hétköznapi használatra is, akiknek valamilyen problémájuk van a lábukkal.

Márkákat tekinve széles választékot tartunk: Gatta harisnya, Gabriella harisnya, Fiore, Scudotex, Bellinda harisnya, Egeo.

Tippek és trükkök a harisnyákhoz

Amikor felfut a szem...

Biztos ismerős a helyzet, amikor felfut a harisnyádon a szem... És persze, hogy a mindig a legváratlanabb és legkellemetlenebb pillanatban történik meg ez a kellemetlenség! Többségben, mindjárt reggel a felvétel közben történik meg baleset, és a nagy sietségben egyből ki is hajítjuk a harisnyát a szemétbe. Ha a reggelt még megúsztuk és a tökéletes harisnyában el tudunk indulni végre, akkor vagy már az utazás alatt, vagy amikor épp beérünk a munkahelyünkre történik meg a baj, és tölthetjük az egész napot a felszaladt harisnyánkban. Ugye Neked is ismerős a helyzet?

Hogyan előzzük meg hogy felszaladjon a harisnyánk? A továbbiakban néhány kis macerával járó trükköt olvashatsz, amellyel elkerülheted a szemfelszaladást, vagy ha már megtörtént, akkor orvosolhatod a bajt.

Már a vásárlást követően, az első felvétel előtt mosd ki a harisnyádat! A mosás hatására, megpuhulnak a szálak, így könnyebben tágulnak a felvétel során.

Külön macera ugyan, de minden használat után hideg vízbe tanácsos áztatni a harisnyát. Ezzel segítünk, hogy ellenállóbbá tegyük az anyagot.

Ha több időd van, a fagyasztás is segíthet. Bizarr és időigényes, mégis közismert trükk, a harisnya lefagyasztása. A lényege, hogy este be áztatod a harisnyádat vízbe majd beteszed a fagyasztóba. A reggeli készülődésnél előveszed, hagyod kiolvadni. A működés elve igen egyszerű. A hideg hatására megerősödnek a harisnyában lévő szálakat, ami elősegíti, hogy nehezebben szakadjon ki.

Mindennapi testápolás. Sokat segíthet, ha valamilyen szerrel rendszeresen ápolod a kezedet és a lábadat lefekvés előtt, így a reggeli harisnya felvevésnél a már puha, hidratált bőröd nem szakíthatja ki olyan könnyen.

A hintőpor is segíthet. Ha elmaradt az éjszakai hidratálás akkor sincs veszve semmi. Egy kis lábra és kézre szórt hintőpor sokat segíthet neked a felvétel során, hiszen könnyebben csúszik az anyag.

Vásárolj megerősített varrással készült harisnyanadrágot. Sokat segíthet, ha nincs időd egy esti manikűrre, pedikűrre. Készítenek olyan termékeket, ahol a lábujjaknál megerősített anyag segíti, hogy a recés, nagy körmök nehezebben okozzanak kárt a harisnyában.

A helyes méret használata itt is alapvető, ha jót akarsz magadnak!!! Ha rövidebb, szűkebb harisnyát veszel, mint ami a Te méreted, az a harisnya biztos halálát jelenti. A harisnya a helytelen méret választásnak köszönhetően szakad el legkönnyebben, még ha figyelembe veszed és alkalmazod is a fent leírt összes trükköt is. Ha két méret között vagy, válaszd a nagyobbat, jobban jársz!

Figyeljünk mindenre, amibe bele akadhat. Ha vannak rajtad ékszerek, gyűrű, bokalánc, azokra érdemes odafigyelni, mert a lehető leghamarabb akad bele abba, amibe betud akadni.

A cipzár is sz egyik fő bűnös a felszaladás előidézésében. Figyelj ha cipzáras nadrág alá veszel harisnyát, vagy a cipzáras cipőnél nagyon figyelj, hogy a felhúzásnál ne akadj bele.

Mit tegyünk, ha  mégis felszaladt a harisnyánk?

Az egyik legegyszerűbb megoldás természetesen a csere harisnya.
Ha azonban elmulasztottál betenni egy pót-harisnyát akkor egy hagyományos jól bevált módszer is hirtelen segíthet: A lehetőség szerint átlátszó körömlakk, vagy erős hajlakk. A felfutás mindkét végénél nyomd össze az anyagot, és kend be körömlakkal, vagy fújd be hajlakkal. Ha hosszabb már a felfutás, több helyen tedd meg ugyanezt a lépést.

Ez természetesen csak ideiglenes megoldás, a harisnyádat is csak átmenetileg menti meg, de ha időben észre veszed, még megakadályozhatod, hogy az egész lábadon végig szaladjon a szem, mely garantáltan odavonzza a tekintetet.