Szülés utáni alakformálás 

oldalanként
Mutat 1 - 20 / 29

A kismamáknak bizony nem könnyű feladat visszanyerni az alakjukat. A szülés utáni alakformáló alsó vagy bugyi legfőbb feladata, hogy segít a szalagoknak visszaalakulni, visszanyomni a hasat a medence felé. A szülés utáni alakformáló alsóneműk, szülés utáni hasleszorító bugyik, hastartó pántok ebben a folyamatban segítenek.

A hasleszorító erős anyagokból készül így emellett formázzák a csípőt, és a feneket is. Persze a szülést követő hormonális változások, a szoptatás és a mozgás is sokat számítanak, hogy minél hamarabb idő alatt nyerd vissza a szülés előtti alakodat és a vágyott lapos hasat. Több féle alakformáló alsóból válogathatsz, vannak alacsonyabb és magasabb szabásúak is. Külön szülés utáni alakformálásra készült az Anita Rebelt hasleszorító bugyi melyen oldalsó részén kapcsokkal állítható a bőség, így folyamatosan követi az alakot és a fogyást a szülést követő hónapok során.

Haskötő vagy hasleszorító bugyi?

A kismamák nagy dilemmája, hogy  melyik a jobb megoldás, az alj nélküli haskötő pánt, vagy a hasleszorító szülés utánra. Nos, mind a két megoldásnál a minőség a döntő szempont, hogy megfelelően erős anyagból legyen,  de azért kényelmes legyen viselni is, és átengedje a levegőt, jól szellőzzön. A haskötő öv esetében az olcsó típusok, nem megfelelőek, mert egyáltalán nem szellőznek.

A fazont illetően a haskötő talán kényelmesebbnek tűnhet az alakformáló bugyinál ám nehezen marad a helyén. A Szülés utáni hasleszorító bugyik nagy előnye, hogy mivel lent helyezkednek el a csípőn, a medence izmaira kellő hatást tudnak gyakorolni, így azok vissza tudnak húzódni a kívánt helyre. Császármetszés utánra is hatékony ez a fajta hasleszorító bugyi, mivel kíméli a heget és nem vág be  sehol.