Bikini fazonok, melyeket kortól függetlenül viselhetsz

Megoszlanak a vélemények arról, hogy hány éves korig viseljünk bikiit. Nos, egy angol tanulmány és közvélemény kutatás szerint 47 éves korig. Ez nem tűnik igazán soknak... de valójában még sokkal tovább is viselhetünk feltéve, hogy jól érezzük magunkat benne.

Biztos a Te ismerőseid között is van számos 60 évesnél is idősebb nő, aki nagyon is jól néz ki bikiniben és egyáltalén nem aggódik amiatt, hogy túl idős lene ehhez a ruhadarabhoz. 

Az életkor relatív, nem kell lemodanod az egyik legkellemesebb fürdőruha fazonról  csak azért, mert 40 évesnél idősebb vagy,  akár 50, vagy 60 év feletti is...

Az életkor csak egy szám. Ha úgy érzed, hogy szívesen viselnél bikinit, akkor viseld bátran! Szerencsére a gyártók kínálatában. vannak bikinik fiatal nők számára, és vannak idősebb, érettebb nők számára készült fazonok is. A hangsúly az életkornak megfelelő bikini fazonok megtalálásán van, ezt kell jól megválasztamod, hogy aztán magabiztosan mozogj benne a tengerparton, vagy a fürdőben.

Segítségképpen összeállítottuk a 40 évesnél idősebb nők aktuális bikini-listáját. Ezek a stílusos, kétrészes fürdőruhák megfelelnek az idősebb hölgyek ízlésének, és az érettebb testalkat kívánalmainak.

 Krisline soft bikini fazon

A Krisline kétrészes fazonja évek óta töretlen népszerűségnek örvend a plus size és a 30 évesnél idősebb hölgyek körében. Minek köszönhető ez?

Ez a fazon egy szivacs nélküli, merevítős, bélelt bikini felsőből áll, masszív és erős anyagú varrott mellkosarakkal, melyek szépen összerendezik és nagyon stabilan  tartják a melleket. Erre főként akkor van szükség, ha a keblek már puhák, és megereszkedettek, ilyenkor jól jön egy kis extra tartás.A szélesebb masszív vállpántoknak köszönhetően nem kell attól tartanod, hogy elmozdul a helyéről a bikini felső.

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a szivacs nélküli bikini felsők kevésbé képesek megemelni és a törzshöz nyomni a melleket, a nagyobb keblű hölgyeknek mégis inkább ilyen kialakítású felsőket ajánlunk, mert a szivacsos fazonokból könnyebben "kiesnek", számukra nem annyira biztonságosak. Így elsősorban a teltebb keblű hölgyeknek ajánljuk ezt a fazont D kosárméret felett.

Egyedülálló ez a modell abban is, hogy a lehető legszélesebb méretsorral gyártják, egészen 115H méretig. Ilyen méretsorral bizony nem sok bikini büszkélkedhet a világon!

2020-ban a cég kijött a fenti fazon "oldalpaneles" változatával, amely remekül orvosolja az oldalt kibuggyanó keblek problémáját. Egyenlőre csak 1-2 színben hozták ki a fazont, de a nagy sikerre és a sok pozitív visszajelzésre való tekintettel biztosak vagyunk benne, hogy a jövőben tovább szélesedik az elérhető színek palettája.

Választható hozzá  magasabb szabású úgynevezett "midi" alsó, mely magasabb szabása miatt eltakarja a has alsó részét, ami idősebb korban már alapvető kívánalom. Hátul klasszikus méretűek, amely szintén ízlésesebb az idősebb korosztály esetében, ahol gyakran kell számolni megereszkedett popsival. A midi alsók oldalsó combkivágását zsinórral szabályozhatod a kívánt méretre.

bikini fazonok 2020 éjkék

Rosa Faia Twiggy bikinik

Évek óta az egyik csúcstartó fazon, melynek olyan rafinált több részből szabott a mellkosara, hogy a legtöbb típusú mellen nagyon szépen áll. Bár a termékfotókon rendre egy vékony modellt láthatunk egy semmitmondó képen, ez a típus ennél sokkal többet tud. Legnagyobb vívmánya az oldalpaneles kosárszabás, mellyel egyedülálló megoldást valósít meg, és  lehetővé teszi, hogy a keblek oldalirányban se essenek ki. A mellek oldalírányú "kiesése" nagyon sok telt keblű hölgynek okoz valóságos kálváriát a melltartók és a bikini felsők esetében.

Szivacs nélkül és puha, rugalmas mellkosarakkal készül ez a fazon is, kényelmes körpánttal és stabil vállpántokkal. A Twin "csak" 90H kosárméretig készül, ám ez a méret akár még egy J kosaras mellen is szépen áll, anélkül, hogy nyúlékony lenne a bikini anyaga.

Anita twiggy bikini fazonok

A Twin mintájára 2020-ban a cég a Sibel nevű bikini felső -t dobta piacra. a modell szintén megoldást nyújt az oldalsó panel problémára, emellett a méretsort egészen I kosárig viszik, ami valódi lehetőséget ad a nagy keblekkel rendelkező hölgyek bikini választékának szélesítésére. A Sibel modell, hasonlóan az Anita cég alap-modellejeinek gyakorlatához egyenlőre csak egyszínű változatban kapható, 3 különböző variációban.

A Fosa Faia bikiniknek megfelelően többféle alsó is választható hozzá, ezek közül az alábbiakat ajánlom a 40 év feletti korosztály számára. Az alsók mindegyike takarja a has alsó, kritikus részét, amely ebben a korban már veszít feszességéből és rugalmasságából:

Anita Liz 8707 bikini alsó

Kicsit magasabb szabású alsó, felső részén rafinált csavaros megoldással, mely optikailag keskenyíti a csípőt.

Anita 8703 Ive bikini alsó

Ez is egy magasabb szabású alsó, pocakot részben eltakarja. Klasszikus "oldalt húzós" fazonnal így combkivágása oldalt zsinórral állítható.

anita ive bikini alsó fazon

Anita Comfort 8709 bikini alsó

Kimondottan magas szabású alsó, mely egészen köldökig takarja a hasat. Ezt a fazont elsősorban molett hölgyeknek ajánljuk. Egészen 48-as méretig kapható ez a fazon.

Magas szabású bikini alsó fazonok

Anita 8898 Kiki szoknyás bikini alsó

Évek óta töretlen népszerűségnek örvend ez a fazon, mely nemcsak a has alsó részét takarja, de diszkréten fedi a combok felső részét is. Vékony hölgyek is kedvelik ezt a típust.

fekete szoknyás bikini alsó

Ava SK betűkkel jelölt bikinik

Természetesen  nem maradhat ki a felsorolásból az Ava gyártó sem, melynek SK jelzésű bikini modelleket bátran viselheti a 40 év feletti korosztály. Olyan klasszikus fazonú, enyhén bélelt bikini felsőkről beszélek, melyek remek szabása lehetővé teszi a megfelelő illeszkedést, és a nem utolsósorban a kényelmet.

Varrott mellkosarai nem oldalpanelesek ugyan, mégis egész jól "kezelik" a telt keblek oldalsó részét is, és nem "buggyanak" ki a mellkosarakból. Ugyanakkor kisebb melleken is szépen mutat ez a lehelet finoman bélelt fazon, mely a bélésnek köszönhetően egyáltalán nem látszik át. A gyártó inkább visszafogott stílusokkal, és kipróbált, biztosan teljesítő fazonokkal szolgálja ki  hosszú évek óta a hölgyek igényeit. 

A modellek nagy része lehelet vékony szivacsréteggel készül, nagyon szép mellformát biztosítva egészen B kosármérettől. Abban is nagyszerű ez a fazon, hogy egyaránt B kosárral  és a H kosárral is nagyon szépen mutat, de nem szükséges hozzá a kimondottan dús kebel.

A gyártó a bikini felsőket választható alsókkal kínálja, a szóban forgó korosztálynak a magasabb szabású oldalt húzós, univerzális fazont ajánlom elsősorban.

kék kétrészes fürdőruha

Self S994, S995 szivacsos bikinik

Aki szereti a vékonyan párnázott mellkosarakat, azoknak a Self gyártó valódi alternatívát kínál. Kimondottan erős anyagból készült masszív kivitelű bikini felsők ezek, melyek kialakításuknál fogva nagyon szép mellformát adnak és határozottan felemelik, egyúttal kiamelik a melleket. Mint az összes szivacsbéléses fazonnál, a méretválasztás itt is nagyon fontos, mert a szivacs miatt nagyon pontosak a méretek, sem a kisebb, sem a nagyobb felső nem áll szépen.

A Self szettben árulja fürdőruháit, ezekhez a felsőkhöz magasabb szabású, bélelt és kényelmes alsókat ajánl, melyek általában a felsőhöz illő színkombinációban készülnek remekül kiegészítve azt.

szivacsos kétrészes fürdőruha

Krisline Beach decoplunge bikini felső

Ebből a felsoroláshoz nem lehet kihagyni ezt a már valóban szivacsos fazont. Mint azt a neve is sugallja, igazi dekoltázs építő fazonról van szó, mely odaszegezi a tekinteteket a bikini felsőre, ezért ezt a fazont elsősorban a merészebb hölgyeknek ajánljuk.

Vitathatatlan, hogy nagyon szép mellformát lehet kialakítani ezekkel a mellkosakkal, melyek nem csak középre emelik és felfelé passzírozzák a melleket, de a mellkashoz is nyomják azokat, így egyből 10 évet letagadhatsz kebleid életkorából.

Puha melleken is szépen áll ez a fazon. Hátrányként említeném, hogy nagyon el kell találni a méretet a megfelelő illeszkedéshez, viszont kisebb mellű hölgyeken is szuperül áll ez a felső, mivel optikailag enyhén nagyítja a melleket, de mégsem egy hagyományos push-up fazonról van szó.

Beach deco fekete bikini felső fazonok


Bármelyik fazonra is esik a választásod, általános szabály a bikinikhez is, hogy akkor viseld, ha el tudod fogadni magad benne és jól érzed magad. Ne felejtsd el, hogy elsősorban magadnak kell tetszél, és csak utána jön bárki más.

Megnézem a kétrészes fürdőruhákat!