Miért "kötelező" ruhadarab a frottír köntös?

A fürdőköpeny mindennapos ruhadarab, évszaktól, sőt kortól függetlenül. Igaz, a legtöbbször télen használjuk amikor a fagyos idő kezd eluralkodni odakint. Fontos szerepet játszik a mindennapi kényelmünkben. Elég csak forró fürdő utáni pihenést említeni, valamint nélkülözhetetlen szereplője a lusta vasárnapi reggeleinknek is.

Mit kell figyelembe venni a fürdőköpeny kiválasztásakor?

Női fürdőköpeny - melyiket válasszam?

Először talán az jut eszünkbe, hogy kényelmes, meleg és kellemes tapintású.  Ahhoz azonban, hogy funkcióját a lehető legjobban tudja ellátni, a vásárlás előtt két fő szempontot kell figyelembe venni: az anyagot és a szabását.Különféle anyagokból készül fürdőköpeny. Ide tartoznak a velúr, a plüss, a szatén, a selyem, a pamut és a frottír.

Egy másik fontos szempont a fürdőköpeny fazonja, amelynek megfelelő megválasztása nemcsak a kényelmet, hanem a nagyobb funkcionalitást is szolgálja. A webshopban találsz rövid és hosszú köntösöket zsebbel, kapucnival és cipzárral. A nők számára a legnagyobb dilemma talán a hosszú és a rövid modell közötti választás. A női rövid fürdőköpeny nagyon kényelmes, de nem fedi le az egész testet, ami télen, vagy akár egy fürdőben vagy kórházban jelentős hátrányt jelenthet. Télen ezért mindenképpen jobb választás lehet a női hosszú fürdőköpeny, amely a testet a nyaktól a bokáig fed.

Férfi fürdőköpeny - mit kell tudni róla?

A férfi fürdőköpeny kiválasztásakor, csakúgy, mint a női modelleknél, elsősorban arra az alapanyagra kell figyelni, amelyből készült. Vásárlás előtt érdemes meghatározni a célját -  esténként takaróként szeretnéd használni, vagy akár törülközőként kilépve a zuhanyból? Az első lehetőségnél az anyagot az évszakhoz kell igazítani. Őszre és télre jó megoldás az, ha pamut, velúr vagy frottír fürdőköpenyt választunk, míg a melegebb hónapokban a legjobb a férfi fürdőköpenyt választani némi poliészter hozzáadásával, ezek a kényelmes és puha plüss és wellsoft köntösök. Persze sok függ az egyéni ízléstől is. Talán is a leggyakoribb választás a pamutból készült fürdőköpeny, és a frottír anyag is ide tartozik.

A fürdőköpeny anyagán és kialakításán kívül egy másik fontos kérdés a színe. A klasszikus férfi frottír fürdőköpeny általában fehér, bár fekete, barna, sötétkék vagy piros színben is kapható időközönként. A klasszikus férfi fürdőköpenyt azzal különböztetik meg a női változatoktól, hogy általában sötét színű, ugyanakkor visszafogott és minimalista stílusú.

férfi frottír köntös

Frottír fürdőköpeny, vagy vékony csipkés köntöst válasszak?

A válasz ebben az esetben egyértelmű - mindkettő kell!

Nyáron nincs annál kellemesebb, mint reggel egy könnyű póló fölé dobni egy szellős köntöst, amely nemcsak csinos így magabiztosabbá is tesz otthon is. A csipkés vékony köntöst különösen értékelni fogod ha meztelenül szoktál aludni. Amikor reggel felkelsz az ágyból és kimész a a fürdőszobába, a meztelenséget  csábítóan leplezheted. Ennyit a nyárról és a csipkéről.

Októbertől viszont fázunk, sőt néha depressziós érzés is erőt vesz rajtunk. Természetes, hogy ilyenkor senki sem akar csábos vékony neglizsékben gondolkodni.  A meleg, térdig érő vagy vádli közepéig érő fürdőköpeny nemcsak frottír pamutból készülhet, hanem flanellből, velúrból vagy akár bársonyból is. Mindenesetre teljes lefedettséget biztosít, és nemcsak téli reggeleken és estéken, a tévé előtt működik, hanem szezonális betegségek idején is.

Tehát akkor jársz a legjobban ha a szekrényedben a kötelező frottír köntös mellett egy fekete csipke neglizsé vagy bármely elegáns női köntös is lóg, és lehetőséged van minden nap szabadon választani!

szatén női köntös

Hogyan kell mosni a fürdőköpenyt? 

Annak érdekében, hogy a fürdőköpeny megőrizze újszerű megjelenését és tulajdonságait, megfelelően kell gondoskodni róla. A mosásnak rendszeresnek kell lennie, a gyártó utasításait követve, amelyek a címkén találhatók. Az megfelelő kímélő mosószerek használata lehetővé teszi, hogy hosszú évekig élvezze a fürdőköpenyt.

De kanyarodjunk csak vissza az alapanyagokhoz!

 Nagyon sokféle anyagot  használnak a női fürdőköpenyek gyártásához, de az egyik leggyakrabban használt pamut, amelynek igen előnyös tulajdonsága, hogy nem szív el nagy mennyiségű hőt, ami különösen a tavaszi és nyári szezonban kívánatos.A nyári időszakra a vékony pamut neglizsék és köntösök tesznek kiváló szolgálatot

A pamutszövet évszázadok óta ismert. Már 12.000 évvel ezelőtt használták Egyiptomban, ahol elsősorban a forró éghajlatnak megfelelő légies ruhák készítésére használták fel. A pamut  viszonylag olcsó szövet mégis finomságának és szellősségüknek köszönhetően azok számára is kiválóak akik hajlamosak az allergiára, vagy hajlamosak az irritációra és érzékeny bőrűek.

Szintén pamut anyagú a frottír is, ám hurkos kialakítása miatt vastagabb, ennek köszönhetően nagyon jól szívja fel a nedvességet, viszont jóval melegebb, mint az szimpla pamut anyag.

 A frottír kiváló alternatíva minden vékony és szellős szövetből készült tavaszi és nyári fürdőköpeny számára. Tökéletesen felszívja a nedvességet, ezért a törülközők gyártásában is előszeretettel használják ezt az anyagtípust. A frottír fürdőköpeny is rendkívül nedvszívó, így akár törölközőként is funkcionálhat. Így tökéletes a wellneszbe, uszodába is ráadásul az unisex frottír köntösök, jól mutatnak férfiakon és nőkön egyaránt.