A fenti kérdést sokan teszik fel maguknak, miután már nekifutott egypárszor a pánt nélküli melltartók beszerzésének, és a végeredményben csalódniuk kellett.

Pedig az alkatt függvényében megfelelően megválasztott melltartó pánt nélkül is szépen áll és jól tart, csak tudni kell,  hogy az alkatodhoz mérten melyik típusra számíthatsz.

Mikor kell  pánt nélküli melltartót felvenni?

Általánosságban a legtöbb kivágott nyári ruhához jól illik a pánt nélküli fazon. A ruhák alól kilógó vállpántok, nem éppen a legszebbek.

Ha carmen nyakú ruhát, vagy erősen kivágott ruhát tervezel felvenni, akkor érdemes megfontolni egy pánt nélküli melltartó, balconette vagy bandeau fazon vásárlását. Ezeknek a modelleknek különleges kialakításuk  a helyén tartja a melleket és mozgás közben sem engedi le és fel mozogni, vagy jobbra-balra csúszkálni a melltartót.

És persze a  pánt nélküli melltartó a legtöbb menyasszony számára is kötelező elem. Ha az esküvői ruhának nincs beépített melltartója és csupasz válla van, nincs más lehetőség, mint ezt a típusú melltartó. Ugyanez vonatkozik sok báli és koktélruhára, amelyeket fontosabb alkalmakkor viselünk.

Természetesen a pánt nélküli melltartót nem csak a nyitott dekoltázsú ruhához viselhetsz. Nagyon jól mutatnak olyan ruhák alatt is, amelyek kissé áttetszőek, vagy dekoratív csipkékből készülnek. Ilyen helyzetekben a legjobb olyan testszínű melltartót választani, amely egyáltalán nem látszik át.

A fentiek miatt, minden nőnek legalább egy pánt nélküli melltartóval kéne rendelkeznie a szekrényében. Ha jól el van találva a fazon, és nem túl nagyok a melleid, akkor  kényelem szempontjából ez a fazon sem különbözik sokat a klasszikus melltartóktól, de nagyobb mellek esetén ez már nem igaz.

pánt nélküli melltartó

Hogyan válasszunk ki a pánt nélküli melltartót ami valóban tart?

Bár elsősorban a tavasz és nyár az az idő, amikor gyakrabban nyúlunk pánt nélküli melltartókhoz, erre a típusra a hideg évszakban is szükség lehet, ha vállnélküli ruhát, koktélruhát szeretnél felvenni. A piacon széles választékban találhatsz olyan melltartókat, amelyek vállpántok nélkül is, gyönyörűen meg tudják emelni a melleket.

A méretezést tekintve a pánt nélküli melltartók méretét ugyanúgy választjuk meg, mint a klasszikus melltartókét, fontos, hogy ne legyen nagyobb a kelleténél, mert a melleknek tökéletesen ki kell tölteni a kosarakat.
De hogyan válaszd ki az alkatodhoz passzoló a tökéletes modellt, hol van az a bizonyos pánt nélküli melltartó ami tart

Kezdjük azzal, hogy elmagyarázom a különbséget az egyes vállpánt nélküli melltartók között:

Balconette melltartók

A balkonett fazonú pánt nélküli melltartó egy formázott mellkosaras, levehető pántokkal ellátott melltartó, amely gyönyörűen  megemeli a melleket. Lehet varrott mellkosaras, vagy hőkezeléssel formázott varrás nélküli is, és általában tartalmaz valamilyen bélést, vagy sok a kimondottan push up szivaccsal béllet fazon is. A kialakításában az trükk, hogy nagyon széles és masszív körpánttal rendelkeznek, hátul több kapoccsal is, melyek belülről szilikon csíkokkal vannak ellátva, hogy ne tudjon a testeden mozogni a pánt.

Ennek a melltartónak a neve a legendás filmsztártól, Brigitte Bardot-tól származik, aki aztán tudta, hogyan hangsúlyozza nőies bájait. A Balconette típus nagyon jó választás a nagyobb mellű hölgyek számára is, ami nem mondható el a többi pánt nélküli melltartóról. E mellkosártól felfelé, azonban már nem ajánljuk, hogy vállpántok nélkül viseld ezt a típust, mert a fizika sanyarú törvényei miatt. nem valószínű, hogy megfelelően képes tartani bármelyik modell is.

pánt nélküli melltartó ami tart

Bandeau fazonok

A Bandeau egy pánt formájú melltartó, merevített mellkosarak nélkül. Ez általában csak egy szélesebb szövetcsík, amely kompressziós nyomással emeli és tartja  a melleket. Mivel ez a fzaon alig tart és formáz valamit,  elsősorban a kisebb és formásabb mellekkel rendelkező hölgyek számára ajánljuk.

Láthatatlan melltartók

A láthatatlan vagy szilikon melltartók, általában öntapadós szilikon mellkosarakból állnak, melyeket erősen kivágott ruhákhoz szoktunk felvenni. Ez a típusú melltartó gyakorlatilag láthatatlan, és gyönyörűen formálja a melleket. Bár nagyon csábítóak az ilyen modellek, sajnos ezt a típust sem ajánljuk D mellkosár felett, mert nem fogja elérni a kívánt hatást. Ha mindenképpen ragaszkodsz ehhez a fazonhoz, akkor ezt is inkább a pántos változatban ajánlom, ami mégiscsak jobban tartja a nehezebb melleket.

pánt nélküli melltartó ami tart öntapadós melltartó

Ha mindenképpen kell a pánt: Cserélhető melltartó vállpántok


Ha mindenképp szükséged van a pántokra és a kedvenc melltartódat mély dekoltázsú blúzokhoz és ruhákhoz szeretnéd igazítani, használhatsz cserélhető, átlátszó vagy színes dekoratív vállpántokat is is. A színes vagy a flitterekből vagy apró virágokkal díszített vállpántok sokkal jobban néznek ki, mint a klasszikus fehér, bézs vagy fekete vállpántok.