Figyelj jobban a dekoltázsodra, ha nagyobbak a melleid!

Köztudott, hogy a nagyobb mell mélyebb dekoltázzsal és mellek közötti barázdával jár együtt, ezért több figyelmet kell rá fordítani.

És különben is, tudtad, hogy a dekoltázson a ráncok sajnos hamarabb megjelennek mint a többi testrészen?

 Ennek több oka is van:  

Egyrészt a mellek között vékonyabb a bőr.

A vékonyabb bőr hajlamosabb a ráncosodásra. Másrészt a mellünk közötti bőr helyzeténél fogva mozdulatlan a nap folyamán, amikor aktívan mozgunk és más testrészünkön velünk együtt a bőr is. Éjszaka viszont ez a felület különösen oldalfekvésnél- összegyűrődik. A fiatal nőknek ez nem igazán okoz problémát, mivel ez a ránc ébredés után kirúgja magát és kisimul. Az kor előre haladtával azonban egyre lassabban és kevésbé simul ki, vagyis a ránc egész nap ott marad.

A rossz hír, hogy minél nagyobb a kebel méret, a barázda annál mélyebb lesz.

női dekoltázs ápolása

Tippek a mellek közötti ránc kialakulásának csökkentésére

Először is ügyelj az egyenes tartásra, ne görnyedj előre! Már ez is sokat segíthet.

A másik legfontosabb, a melltartód! Olyan melltartót viselj, ami nem nyomja nagyon össze a melleket, a nagyon magasra emelt és összenyomott mellek között könnyebben ráncosodik a bőr. Úgyhogy a dekoltázs szempontjából a push-up és a vastag szivacsos melltartók felejtősek, a szivacs és merevítő nélküli melltartókban jóval kisebb a mellek összenyomása, és ezzel együtt a ráncolódása is.

Éjszaka kerüld az oldalfekvést, ha másképp nem tudsz aludni, nyomj a melleid közé egy vékonyabb párnát, annak érdekében, hogy a melled alá legyen támasztva és bőr ne gyűrődjön meg.

Egyes külföldi cégek kifejlesztettek erre a célra külön olyan elölkapcsos melltartót, amely a két mell közötti távolságot megtartva alátámasztást nyújt, így alvás közben, oldalfekvésnél a mellek közötti barázda kevésbé tud kialakulni. ( Kissé fura ötlet, mi biztosan nem fogjuk tartani).

A nyak és a mell közötti „alvóráncokat” érdemes legalább annyira ápolni, mint az arc bőrét, hiszen így tovább őrzi meg ez a terület is a feszességét, megelőzhető vele a ráncok kialakulása. A Charlotte Meentzen Nyak és dekoltázs krémben található avokádó olaj kisimítja a bőr textúráját, a hidratáló komplex, és E-vitamin jelentősen frissíti a bőrt, a boszorkány mogyoró kivonata és zsurló pedig javítja a bőr rugalmasságát és ránctalan, bársonyos bőrt biztosít.

szép dekoltázs női

 

Mit tegyél, és mit ne tegyél még a szép dekoltázsért?

  • Kerüld el a közvetlen napsütést, a napozás nemcsak káros, elősegíti a pigment-foltok és anyajegyek kialakulását is, vagyis ha szép ha sima, jegymentes dekoltázst szeretnél, kerüld a napot! Ha mégis napra mész, vagy ha kivágott ruhát veszel fel, használj magas faktorú fényvédő-krémet, ugyanazt a krémet mint az arcodra és a nyakadra, ne felejtsd el, hogy a bőröd itt is ugyanolyan érzékeny.
  • Ugyanez igaz a dohányzásra is, vagyis kerüld el.
  • Ha van rá lehetőséged, kérj dekoltázs-masszázst.
  • Használj anti-oxidáns hatású és hidratáló testápoló készítményeket és időnként bőrradírt is. A bőrradír eltávolítja az elhalt hámsejteket, ezzel elősegíti a bőr megújulását.
  •  Fogyassz sok folyadékot, mely az alapja annak, hogy kevésbé öregedjen a bőröd
  •  Mozogj rendszeresen
  • Ha van rá módod, szaunázz rendszeresen ez is kiváló hatással van a bőrre
  • Hordj mindig megfelelő méretű melltartót