Te is érezted már, hogy kényelmetlen a melltartód vagy a fürdőruhád? Miért fordul ez elő annyira gyakran?

Több országban is végeztek felméréseket, melyek alapján a fő ok az, hogy a nők 80%-a nem jó méretet visel.

A nem megfelelő méret a következőket okozza:

Megereszkedett mellek

Dupla mellek

Kellemetlen szorító érzés a mellek alatt

Szorítás a hónaljban

Bevág a vállpánt

Alapvetően szinte az összes probléma megoldható lenne a helyes méret megtalálásával, na de ennyire nehéz lenne megtalálni a helyes méretet?

A leggyakoribb oka a rossz méretválasztásnak, hogy a vevő úgy érzi, már tökéletesen tudja a méretét. Nem számol azzal, hogy a mell és a melltartó méret, talán a legtöbbet változó méretünk az évek múlásával.

Mi okozza ezt?

Mellszövet az évek múlásával elveszti feszességét

Terhesség és szoptatás után megváltozik a mell formája és feszessége

A fogyással ás hízással megint csak a mell változik a legtöbbet

A fentiek miatt van az, hogy a megfelelő méretünk akár évente más és más lehet.

 Miért csak ritkán megoldás, ha üzletben próbálod fel a melltartókat?

Az egyik probléma, hogy az eladó személyzet nem mindig érti a dolgát. Gyakran fogalmuk sincs, mit kell nézni a felpróbált modellen, ahhoz, hogy segíteni tudjanak a vevőnek, abban, hogy valóban kényelmes méretet és fazont válasszanak.

A másik ok az, hogy üzletek többségében csak az „átlagos” méreteket tartják, „átlagosnak” mondják azt, amelyből a legtöbb darabot lehet eladni. Így akkor is csak egy D maximum E kosaras melltartót fognak ajánlani, ha G vagy annál nagyobb méretre lenne szükség.

Az Adora fehérneműnél, a mérettáblázattal tudunk a legtöbbet segíteni a méret megtalálásában. Azok a hölgyek, akik veszik a fáradságot, és mérőszalaggal való mérés után választanak méretet, nagy eséllyel nem csalódnak, amikor megkapják a kért darabot. Nem kell félni attól, ah a mérésnél jóval nagyobb méret jön ki , mint a amit eddig viseltél. Egy címkére varrt számtól és betűtől még senki sem lett a valóságban, sem kisebb sem pedig nagyobb. A centis mérés nem vesz többet igénybe 5 percnél, viszont cserébe nem ér meglepetés minket amikor megkapjuk a rendelt melltartót.