mell implantátum

Miért kell a mellműtét utáni melltartó?

Mellplasztikai műtétet követően az orvosok 4-8 hétig a kompressziós melltartó viselését javasolják, melyet folyamatosan, azaz éjszaka is kell viselni.  

A kompressziós  vagy mellműtét utáni melltartó kimondottan a mellplasztikai műtétekhez lett kifejlesztve, feladata az implantátum rögzítése, a műtétet követő gyógyulási folyamat során. 

A mellműtétet követően, az egész műtött terület érzékeny még, a speciálisan kialakított melltartó feladata, hogy az operált mellet nyugalmi helyzetben tartja és formáját stabilizálja. Emellett fontos szerepe van abbanis, hogy szorító hatása révén csökkenti a duzzanat kialakulását, és segít abban, hogy ne alakuljon ki feszülő és lüktető érzés.

Nem túl divatos, de használata elkerülhetetlen. Mindenkinek más érzés viselni, nincs általános szabály rá, hogy meddig kell viselni azt a műtétet végző orvos határozza meg, ezért  konzultálj az orvosoddal, mielőtt váltanál egy normál melltartóra.

Mikortól és meddig lehet viselni a műtét utáni melltartót?

Általában közvetlenül a mell rekonstrukciós műtét után a feladják a páciensre a kompressziós melltartót. Ez a speciális melltartó hasonlít egy sport melltartóhoz, de  annál jóval szűkebb és elülső részén lehet belebújni, így könnyen be- és kikapcsolható. 

mellműtét utáni melltartó

Csak a kompressziós melltartó elhagyását követően javasolt az érzékennyé vált mellek tartására a merevítő nélküli minőségi, azaz jól tartó és szellőző sport melltartó. 

Ezek árán nem érdemes spórolni, mert az olcsó termékek sosem fogják azt a hatást elősegíteni, amire szükség van. Nem árt tudni, hogy a sport melltartó semmiképpen sem helyettesítheti a kompressziós melltartót, mivel egészen más célra fejlesztették ki.

A kompressziós melltartó mérete

A normál melltartó viselése után az új melltartóméretet professzionálisan kell mérni. Mivel a felpróbálása nem lesz lehetőség, (a műtét előtti próbának semmi értelme, utána viszont azonnal szükség lesz rá) ezért a legjobb az orvos tanácsát kikérni a megfelelő méretről. A szakembernek tudnia kell, milyen kompressziós méretre műti a melleket. A kompressziós melltartó mérete NEM lesz azonos a műtét utáni melltartó méretedel!

A mellműtét utáni melltartó viselése

A melltartó viselése a műtét után is célszerű hiszen, ha maga az implantátum nem is fog megereszkedni, az azt körülvevő kötőszövet igen, és a bőr is kinyúlik idővel.

Ha túl szorosnak érzed ezt a típust, akkor is szerezz be néhány minőségi darabot! Mivel a mellek ilyenkor még nagyon érzékenyek, a legjobban egy kényelmes merevítő nélküli komfort tílusú vagy sport melltartóval jársz. Igaz, ezek nem igazán szexisek viszont cserében kényelmesek, és ezért hálás leszel a viselésük során.

Érdemes megjegyezni, hogy  műtét után csak 3-5 hónap elteltével lehet a merevítős melltartót viselni, mivel a mellműtét után a heg és a mell még hónapokig gyógyul, a merevítő pedig irritálhatja a heget. Lehet, hogy már nagyon vágysz a megállmodott csipkecsodákra, de a viselésükkel még várnod kell a teljes gyógyulásig.

Azzal is számolnod kell, hogy sokan, éppen a hegek miatt soha sem fogják kényelmesnek érezni többé a merevítős melltartókat, igaz már nem lesz kimondottan szükség a merevítők nyűjtotta emelő hatásra.

Ha mégis eljutsz a merevítős melltartókig, akkora kiválasztásánál különösen fontos, hogy megfelelő méretű legyen, annak érdekében, hogy a merevítők a megfelelő helyen legyenek és ne vágjanak be sehol a keblekbe. A merevítős változatból a szivacs nélküli vagy a félkosaras, csak vékony szivacsos változatot célszerű beszerezni, a műtött mellek esetében a push-up és szivacsos melltartók viselésének nem sok értelme van, inkább a rugalmas anyagból készült modeleknek van létjogosultsága, melyek alkalmazkodnak a mell formájához.

https://adora.hu/716-kompresszios-melltarto