Ha a melleid aszimmetrikusak, ne keseredj el, ez egyáltalán nem ritka jelenség, sőt alig találni teljesen szimmetrikus melleket, vagyis többé kevésbé mindenkinek aszimmetrikus a melle. Ha a melltartóknál is feltűnő ez a probléma, vagyis úgy találod, hogy az egyik melledre biztosan nem lesz jó a mellkosár, akkor is van néhány trükkünk számodra.

Jó kérdés: A kisebb melledhez vagy a nagyobbhoz válaszd a méretet?

Ha a melltartó kosármérete a kisebb mellhez igazodik, akkor a nagyobbik mell „kicsordul” a mellkosárból, és a merevítő is nyomni fogja a nagyobb mellet. Ezt sajnos nem lehet ellensúlyozni, ezért jobb választás, ha a melltartó a nagyobb mell méretéhez igazodik, és a különbséget el lehet tüntetni egy-két trükkel.

Szivacsos vagy félig szivacsos melltartó

A szivacsos melltartó az egyik nagy lehetőség az aszimmetrikus mellű nők számára. Ha a különbség a csak egy fél kosárméretnyi, vagy annál kisebb akkor a problémát megoldja a vékony szivacsos melltartó. Különösen előnyös lehet a vékony szivacsos melltartók úgynevezett „félig” szivacsos változata, ahol a felső mellkosár valamennyire elasztikus csipkéből készül, így szépen kifeszül a mellen, egy fél kosárméret különbséget is tolerálva.

Ha jelentős különbség van a két a mell mérete között, akkor a jó megoldás az olyan szivacsos melltartó, amely belül zsebekkel van ellátva, így a párnák kivehetőek. A kivehető párna általában minimum egy kosárméret különbséget is jelent, így egyszerűen ki kell venni a párnát a nagyobbik mell alól.

Kivehető párnák

Ma már nem szükséges zoknival kitömni a melltartóból hiányzó részt. Kiváló minőségű, különböző méretű és formájú szilikonból vagy szivacsból készült párnákat lehet kapni, melyekkel a hézagokat észrevétlenül ki lehet pótolni, az eredmény teljesen természetes hatású lesz, sőt még a dekoltázsod is tökéletes lesz tőle.

A kivehető párnákkal való kiegyenlítést ajánljuk a szivacs nélküli melltartókhoz, de a szivacsos, sőt a varrás nélküli egyben szabott merevebb csészéjű típusnál is működik ez a megoldás. A kivehető párnát a lehetőleg a melled alakjához válaszd, és arra a részre helyezd be ahol a különbség van a két melled között. Ha egy számnál is nagyobb a két mell között a különbség, akkor a külön megvásárolható szilikon párnák jelentenek megoldást a különbség eltüntetésére. A megfelelő méretű párnát a kisebb mell alá érdemes elhelyezni a melltartóban.

Senki sem fogja észrevenni!

Itt találsz különböző típusú kivehető párnákat