Minden évben ugyanaz a dilemma merül fel a fürdőruha választásnál: melyik fürdőruhában barnulhatunk a legszebben a zavaró napozozó csíkok nélkül? Bosszantó, amikor a ruhából kilógó látható testrészeken mindenféle fehéren maradt csíkok teszik tarkévá a bőrünket. 

A gyártók minden évben megpróbálnak valami újat is felmutatni a fürdőruha fronton, plusz kiegészítőkkel, pántokkal, fodrokkal, miegymással. Ezek a díszítések gyakran okozói a zavaró csíkoknak, ezért mielőtt elcsábítana egy szuper divatos új fazon, nem árt átgondolni napozócsík szempontjából is a vásárlást.

Milyen bikini fazonok előnyösek a napozócsík szempotjából?

Ha mellméreted nem nagyobb D kosarasnál, akkor bátran viselhetsz pánt nélküli bikini felsőt vagy pánt nélküli egyrészes fürdőruhát is. Nagyobb mellekkel jó megoldás lehet a levehető vállpánt, melyet a napozásnál kicsatolsz, ám visszasatolod, amint felkelsz a napozásból. Bikini felsők és egyrészesek is kaphatók ilyen megoldásokkal.

A bátrabbak hordhatnak balkonet fazonú, pánt nélküli bikini felsőket is, nagyon vonzóak tudnak lennei ezek a felsők, de ezt a típust maximum közepes mellméretig ajánljuk. A nagyobb melleket nem fogja megtartani a pánt nélküli felső, jobb a ténybe szépen belenyugodni... Hibrid megoldás lehet, a balkonet fazonú, ám pántokkal rendelkező felső, mely nagyobb melleken is szépen mutat, ám csak viszonylag kemény állagú mellek esetén.

levehető pántos bikini felsők

 Mely egyrészes fürdőruhákban a legjobb napozni?

Mielőtt belmerülnénk az egyrészes fürdőruha-trendekbe, amelyek egymással versengő különleges részletekkel, például feltűnő mintákkal, ékszerekkel vagy aszimmetrikus pántokkal hívják fel magukra a vásárló figyelmét nézzük meg az egyrészeseket a napozócsík szempotjából.

A legegyszerűbb, klasszikus  fazonú pántos egyrészesek, általában nagy hátkivágással készülnek. Nem fut a háton keresztben pánt, nincsenek csattok sem. Aki ilyen modellben napozik, bátran viselhet kivágott hátú ruhákat, és megmutathatja egyenleten lebarnult szép hátát.

egyrészes fürdőruha kivágott háta

Az már világos, hogy az egyrészes fürdőruhák esetében már némi kompromisszumot kell kötnünk. A hasunk fehér marad. Igaz az is a cél egyben, hogy takarva legyen. Arra viszont már nagyon jó megoldások vannak, hogy a hátad és avállad a lehető legszebben lebarnulhasson. Itt is tarolnak a kicsatolható vállpántok, melyeket egyszerűen csak leveszel a napozóágyon, viszont számíthasz a támogatásukra, amikor fürdeni indulsz.

levehető pántos egyrészes fürdőruhák

És mi van a bikini alsókkal, melyikben barnulhatsz legszebben?

Az egyértelmű, hogy minnél kisebb, annál több bőrfelület fog lebarnulni. De csak kevesen engedhetjük meg magunknak a csöpnyi tangát, így hát a "normál" szabású alsókban kell gondolkodni. Az alsók esetén az a jó, hogy bármekkorát is választasz, nem maradnak rajtad olyan csíkok, melyek a normál ruházat alól kilátszanának. A legnagyobb méretűek az úgynevezett szoknyás alsók, de aki ezeket a fazonokat viseli, aligha fog szupermini szoknyában megjelenni a napozás után.