Miben más a plus size fürdőruha?

Ha Plus Size méretű vagy, akkor a fürdőruha vásárlás általában nem tartozik a kedvenc tevékenységeid közé, inkább nyomasztó, ám kötelező feladat!

A legfontosabb szempont, az alakot a lehető legelőnyösebben mutassuk be, takarjon a fürdőruha pont ott, ahol kell, ne hívja fel a figyelmet a problémás helyekre, méretben pedig kényelmes legyen, és persze az sem árt, ha divatos a fazon és a szín.

Ezt mind egyszerre megtalálni bizony nem egyszerű feladat!

Jó tudni: A Plus Size fürdőruha, nem a „standard méretű” fürdőruha nagyobb méretben készített mása, hanem olyan fürdőruha, melyet eleve csak nagyobb méretekben készítenek, így a tervezéskor eleve olyan anyagokból és fazonnal állítják össze, amely megfelel a nagyobb méretek kívánalmainak.

Bikinik 2019

Ha a fogyókúrához és az edzéshez már késő van, vagy eleve reménytelene feladat, akkoe se keseredj el!

Íme néhány trükk, amivel karcsúbb alakot varázsolhatsz magadnak:

1. Egyrészes fürdőruha vagy kétrészes tankini fazon a jó választás?

Az egyrészes vagy kétrészes tankinis fazon előnye, hogy alakformáló hatása miatt meghosszabbítja a sziluettet és karcsúbb megjelenést varázsol. Jótékonyan takarja az esetleges hurkákat a derék körül, a magasabban szabott lábkivágás hosszabbítja a lábakat.

A kétrészes fürdőruha viszont szabadabb viselet. Nem utolsósorban tagolja a testet, ami főleg alacsony testalkat esetében előnyös. Engedi napoztatni a hasat és a teljes hátat, kiemeli a melleket. Egy jól megválasztott magasabb derekú alsó takar a has hurkáiból. Ezeket mind figyelembevéve, lehet hogy nem is rossz választás a kétrészes molett alkatra sem! A lényeg, hogy nem kell félned tőle!


2. Merevítős, vagy merevítő nélküli legyen a fürdőruha felső része?

A merevítővel, vagy merev mellkosarakkal készült melltartó-rész a jobb választás, viszont figyelni kell a helyes méretre!

Miért előnyösek a merevítők?

A merevítők megemelik a melleket, ezáltal tagolódik az alak és optikailag vékonyabb lesz a törzs, ami igencsak kívánatos egy erősebb derék esetében. A pánt nélküli fazonok felejtősek plus size felsőtest esetén! Válaszd inkább a pántos fazonokat, ezek nemcsak stabilabban tartanak, de optikailag is előnyösebben mutatnak a szélesebb vállakon és háton.


3. Kétrészes fazonnál, milyen legyen az alsó rész?

A megfelelő bikini alsó rész ugyanolyan fontos, mint a felső,  és a választást érdemes ugyanúgy átgondolni. Ha szettben kapható a fürdőruha, akkor adott a fazon, tehát csak azt kell megnézned, hogy előnyös-e számodra. 

A nagyobb méretekben készített felsőkhöz általában magasabban szabott, szélesebb oldal-résszel rendelkező alsókat készítenek, tehát nem fogsz azzal szembesülni, hogy a plus size bikini felsődhöz aprócska tangát csomagoltak.

Amennyiben nagy méretű fürdőruha felsőhöz alacsonyabb szabású alsót szeretnél, akkor az külön kapható alsó és felső részekből álló modelleket keresd. Sok modellt eleve úgy készítenek, hogy kapható magasabb fazonú, és alacsonyabb fazonú bugyi is hozzá. Így mindenki kiválaszthatja az alakjához előnyösebbet.

Amennyiben az alsó és a felső tested között méretkülönbség van (pl nagyobb vagy kisebb a feneked, mint az a felsőtestedhez teljesen arányos lenne), akkor feltétlenül olyan modellt válassz, ahol az alsót külön vásárolhatod meg, így a saját méreted szerint állíthatod össze a bikini szettet.

Mit lehet kezdeni a lógó popsival?

Ha nagyon lóg a feneked, a szoknyás alsó-fazonok alkalmasak arra, hogy a legtöbbet takarjanak az ereszkedett popsiból. A szoknyás alsó részeket külön lehet megvásárolni. Jó választás lehet, egy sötét színű szoknyás alsó beszerzése, melyeket különböző színű felsőkkel kombinálhatsz.

Ha csak terebélyes a hátsód, de viszonylag feszes, akkor bármilyen alsó rész megfelelő lehet, de kerüld a túl keskenyre szabott oldal-részeket, egy magasabban szabott bugyi széles oldal-résszel, a nagyobb fenéken is jól mutat.

4. Mi a helyzet a formákkal és a színekkel?

Erős vagy törzsben? Hurkás a hasad? Használd ki a redők nyújtotta lehetőségeket! A törzsnél lévő különböző csavarások, ráncolások, redőzések, előnyösen vonják el a tekintetet a problémás has és derék-részről.

A fürdőruha „elemei” mint ráncolások, csattok figyelme felkeltőek, ami jó szolgálatot tehet, ha el akarod vonni a figyelmet bizonyos területekről.

A laza ráncolt anyagok előnyösebbek, mint a test vonalát szorosan követő fazonok.

A mintákat tekintve, az egyszínű, mindig egyszerű és visszafogott. A minták azonban jó szolgálatot tehetnek a tekintet terelésében. Általános érvényű szabály, hogy a nagy feltűnő minták még nagyítanak. így felhívják a figyelmet az esetleges is nagy részekre. Az apróbb részletgazdag minták viszont elterelik a figyelmet, és ugyanazt a felületet kisebbnek láttatják.

Egy egyenes vonalú, mint anélküli  alakformáló úszódressz is jó választás lehet egy alma típusú testalkatra, de figyelni kell rá, hogy a mell része bélelt legyen és legalább gumiszallaggal megerősitett a mellek alatt.

5. Válassz rád illő méretet!

Figyelj! mert nagyon sokan ennél a pontnál rontják el a vásárlást!

A rád illő méret, azt a méretet jelenti, hogy ami most illik rád, nem az a méret amilyen szeretnél lenni, vagy ami az 5 éve vásárolt kinyúlt fürdőruhás mérete!

Vedd figyelembe, hogy nincsen hervasztóbb látvány, mint amikor egy molett nőn pattanásig feszül az anyag kibuggyan a melle, bevág a fenéknél és a comboknál az anyag, a vállpántok pedig mély barázdát szántanak a vállakba. A nem megfelelő méretű fürdőruha mozgás közben is könnyen elcsúszik, így nem takar ott, ahol kéne. Az ilyen fürdőruha élettartama is sokkal rövidebb, hiszen egy rendellenesen feszülő anyagtól és kapcsoktól nem várható ugyanaz a viselési idő, mint egy normál terhelésűtől.

Tehát, ha nem tudod mi is a jó méret, akkor szánj rá 5 percet az életedből, vedd elő a mérőszallagot, és mérd meg a melltartó-méretedet!

A mellkosárral készülő egyrészes fürdőruhák méretezése a melltartó méreten alapszik. Ha olyan modellt választasz, melynek nincsen külön melltartó -méretezése, és EU konfekció méretek szerint van számozva, akkor válasz az EU konfekció méretednek megfelelőt.

A külön kosár méretezés ( pl.csak 44 és nem 44E) nélküli fürdőruhák általánosságban maximum C/D kosárméretig szoktak jók lenni, ha ennél nagyobb a méreted, akkor ragaszkodj a mellkosár-alapú számozású modellekhez ( pl. 90 E, ahol 90 a körméret és E a kosárméret).

Amennyiben alsó és felső méretedben eltérés van, azaz nem ugyanakkora felsőt hordasz, mint alsót, akkor lehetőleg olyan modellt válassz, ami nem szettben van, hanem külön lehet hozzá alsó részt választani. Így elkerülheted azt a csalódást, hogy a rendelt bikini fölső része tökéletes, de az alsó viszont nem passzol hozzá.

6. Már majdnem készen vagyunk!

A strandruháról se feletkezz meg, hiszen a strandolás jelentős részében abban leszel, de érkezéskor és távozáskor biztosan. Ha strandolás közben be szeretnél ülni egy vendéglátó helyre fogyasztani valamit, akkor is a strandruha adja a komfortos megoldást. Kerüld viszont az elhanyagolt külsőt kölcsönző kinyúlt hosszú pólókat. Válasz inkább felül kivágott, lágy esésű, előnyös strand-tunikát, mely belátást enged a dekoltázsba, de elegánsan festesz benne, és takarja a fenekedet és a combok felső részét. A különböző kiegészítők, mint nyakláncok kalapok, szintén öltöztetnek, és elvonják a figyelmet a problémás testrészekről.

És a végére: 3 ügyes alakformáló fürdőruha trükk amit bármikor bevethetsz!

Ha a fogyókúrához és az edzéshez már késő van, és meg kell venni a fürdőruhát, akkor íme néhány trükk, amivel karcsúbb alakot varázsolhatsz magadnak:

- Egyrészes fürdőruha + alakformáló bélés: ezzel a trükkel lapossabbé varázsolhatod a hasadat

- Fekete + színes kombináció: optikai hatás. A színes anayg kiemeli a hangsúlyozandó részt, pl a melleket, a fekete pedig kicsinyat, oldalt és alul.

- Ügyes ráncolások: A megfelelő helyeken képzett ráncolások módosítják a sziluettet, elrejtik a has redőit, vagy éppen formás kebleket varázsolnak.

Kellemes böngészést kívánunk, és bízunk benne, hogy elégedett leszel a fürdőruháddal!