Szülés utáni has eltüntetése - tényleg olyan nehéz?

Sokan előre rettegnek attól, hogy hogy fognak kinézni a szülés után, és leginkább. hasukat féltik, nem is egészen alaptalanul. De szerencsére van néhány praktikus megoldás ami segíthet, ha idejében és jól alkalmazod őket.

A nem túl népszerű, de viszonylag egyszerűen használható szülés utáni hasleszorító használata segíthet a nőknek, hogy hamarabb visszanyerjék kondíciójukat, és újra magabiztosabbnak  érezhessék magukat, ráadásul megrethelő fizikai gyakorlatokat sem kell végezni a használatához.

Az ilyen típusú fehérnemű egy olyan alkalmatosság, mely szorosan körüröleli a hasat és a csípőt, miközben nyomást is gyakorol rá. A szülés utáni hasleszorító fő célja az, hogy a szülést követően segítsésget nyújtson a hasnak, amíg a has  szervei és izmai újra nem tudják elvégezni a szokásos munkájukat.

Segíthetnek  kitágult bőr kezelésében is, annak érdekében, hogy a bőr hamarabb visszanyerje eredeti méretét. Továbbá, ha császármetszésed volt, akkor a hasleszorító segít a vágás körüli duzzanatok felszívódásában is.

A piacon sok ilyen típusú termék van, ezért nem árt körültekintően választani, mert nagy különbségek vannak közöttük. 

A megfelelő alsónemű segíthet a fájdalom csökkentésében, a mozgékonyság és komfortérzet növelésében, a medencefenék stabilizálásában, sőt segítik a hasi szétnyílt izmok gyógyulását is (ami nagyon gyakori terhesség utáni állapot)..

Persze az egészség mellett fontos szempont a szépség is.Tény, hogy a hasleszorítóval egyből karcsúbbnak látszol és sokan esküsznek rá, hogy segít nekik gyorsabban visszatérni a terhesség előtti súlyukhoz is!

Tekintsük ét a fő típusokat!

Hastartó pánt: Ez általában egy széles, állítható elasztikus szalag, mely tépőzárral záródik, amely a csípő alsó részétől egéysen a derék tetejéig húzódik. Általában hasi műtétek utáni időszakra ajánlják őket, de ebből  típusból több is kifejezetten a szülés utáni időszakra készült. Ha szülés utánra használunk pánt típusú hasleszorítót, akkor fontos, hogy olyan legyen ami egészen leér a csípő aljáig, mert a szülést követően az alsó hasizmokat is kell tartania.

Kompressziós hasleszorító bugyi: Ez a típus alkalmazható a legjobban az alsó hasi izmok tartására. a bugyis kialakítás legnagyobb előnye, hogy nem csúszik el, mindig a megfelelő helyen marad, és képes az alsó izmokat is tartani. A szülés utáni bugyik bőségét oldalt kapcsokkal szabályozhatod, így pontosan tudja követni a pocak visszahúzódását, és nem kell belőlle több méretet is megvásárolni.

szülés utáni hasleszorító

Fűzők, vagy míderek: Ezek a termékek lehetnek pánt kialakításúak, vagy bugyis, akár tangás megoldásúak is.. A bugyis típus előnye itt is, hogy nem csúszik el. Magasságuk lehet derékig érő, vagy egészen a mell alatt végződő, teljes törzset formázó típus.A fűző fő célja, hogy drasztikusan csökkentse a derék méretét, és határozottan karcsúsítsa az  felsőtestet.

Szülés utánra fontos, hogy egy olyan hasleszorítót szerez be, ami egészen a has alsó izmaira képes hatni. Alapvetően az alhasi izmokat kell  elsősorban tartani, és nem feltétlenül a derék karcsúsítása a cél. Ezek a termékek csodálatosak és felgyorsíthatják a helyreállítást, de nem megfelelő típus használata fájdalmas és még káros is lehet.

A hasleszortó bugyi használata valóban segít a fogyásban?

Természetes, hogy szülsés után mindannyian szeretnénk minél hamarabb visszanyerni a szülés utáni formánkat és lefogyni. Azonban fontos megjegyezni, hogy a szülés utáni időszaknak a test regenerálódásának  a babához  való kötődésnek és az új élethez való alkalmazkodás időszaknak kell lennie - nem pedig a kemény fogyókúráé!

Viseld inkább a kényelemért és a tartásért, és az már csak a ráadás, ha segít néhány plusz kiló leadásában is.

Nem bizonyított, hogy pusztán a hasleszorító használata bármiféle fogyást is eredményezne. Inkább pszhihológiai hatása van. Ha ilyen asónemű viselsz, nagyobb késztetést érzel, hogy betartsd a diétát és jobban odafigyelj a külsődre. Ugyanakkor mivel ha segít a fájdalom csökkentésében, így aktívabbá válhatsz, ami viszont biztosan segít a fogyásban is.

szülés utáni has eltüntetése

Mikortól és hogyan célszerű viselni a szülés utáni hasleszorítót?

Komplikáció mentes szülét követően  azonnal meg lehet kezdeni a viselését, de a legjobb ha előtte azért rákérdezel az orvosodnál. Innen már rajtad múlik, hogy mennyit szeretnéd viselni, mennyire érzed komfortosan benne magad. 

A legtöbb cég azt ajánlja, hogy nappal és éjjel is viseld a szülés utáni 30-60 napig. A gyakorlatban a legtöbben éjszaka nem viselik a hasszorítót, mert nem kényelmes benne a pihenés.

A megfelelő méret választás nagyon fontos!  Ha lehetőséged van rá, a vásárlás előtt kérd ki az eladó tanácsát, vagy olvasd el figyelmesen a gyártói mérettáblázatot. Ha nagy méret és  túl bő, akkor nem fog rendesen tartani, de nem lehet túlságosan szűk sen, mert a túlzott szorítás lassíthatja a gyógyulását. Arról nem is beszélve, hogy kényelmetlen alsóneműben egyáltalán nem jó érzés lenni, ezért úgyis le fogod venni magadról.

Megnézem a termékeket!