A száras női alsó új korszaka

A száras női alsó  szó hallatán mindenkinek, a dédmamája által hordott kinyúlt szexisnek aligha nevezhető alsónemű jut eszébe.  Pedig a női alsók, évszázadok óta óta szárral készültek. Még a 18. században is bő szárú csipkés alsókkal "hódítottak", és az alsónemű a mai "modern" kinézetét csak a 19. század közepe felé érte el.

Régebben a szárnak elsősorban szemérmészeti oka volt, illetve  télen az alsó a hőszigetelésben is fontos szerepet játszott. Jellemzően vászonból készültek, volt nyári illetve téli változat, mely vastagabb, melegebb anyagból készült. A pamut sok jó tulajdonsága mellett sajnos nem éppen mérettartó, ezért is lógott megannyi esztétikusnak nem mondható kinyúlt alsónemű, a ruhaszárító köteleken.

Az idők változtak, a hosszú szár kiment a divatból, az anyagok és a technológia  modernebb lett. Mégis úgy tűnik, azért volt olyan előnye az elfelejtett száras alsóknak, amiért érdemes ma is hordani.

Most a száras alsók modern, gyökeresen átalakított változatait lehet kapni. Sokat formáltak a megjelenésen, és legfőképp az anyagösszetételen. A pamut mint összetevő maradt, ám kiegészítették olyan összetevőkkel, ami által passzentos és formatartó lett az alsó. A bő, lenge szárakat felváltotta a testhez simuló szűk szár, a csipke is eltűnt, azaz a régi idők hangulatát idéző csipkés szél mint összetevő megmaradt néhány modellen.

Az eredmény egy nagyon kényelmes, testhez simuló, vállalható kinézetű modern ruhadarab, mely akár Neked is hasznos lehet.

Kinek ajánljuk?

nyáron:

- elsősorban azoknak, akiknek összeér a combjuk, viszont szeretnek ruhában, szoknyában járni. A száras alsó észrevétlen marad a ruha alatt és megakadályozza a combok összeérését, ezért az izzadt bőrfelületek nem ragadnak össze és nem dörzsölődnek ki.

télen:

- felfázós hölgyeknek, vagy akik sportolás vagy a munkájuk miatt jobban kivannak téve a hideg időjárásnak.

száras női alsó