Kétség sem férhet hozzá, hogy egy jól megválasztott fehérnemű tökéletes alapot biztosít egy Plus Size nő számára a karcsú megjelenéshez – és itt nem csak az alakformáló fehérneműkről beszélhetünk, bár tény, hogy a legnagyobb fegyverünk a problémás területek elrejtésében, ebben rejlik. 

De mit tehet még egy Plus Size lány, ha szeretné, hogy elismerő tekintetek övezzék belépését bármely teremben? Az öltözködésen is rengeteg múlik, hiszen egy, a testalkatodnak megfelelően kiválasztott ruhadarabbal is szuper alakot kölcsönözhetsz magadnak. Természetesen mindannyian tudjuk, hogy a fehérneműk világában is, úgy a divatban is gyakran van nehéz dolga egy molett alkatú lánynak… A nagy divatcégek konfekcióméretei és divatos fazonjai nem mindenkinek biztosítanak jó választást. Szerencsére erre már Magyarországon is van megoldás, hiszen a Wannabee Plus Size divatkollekció gondol rátok! Az ő segítségükkel állítottunk most össze egy 5 lépéses útmutatót a tökéletes megjelenést kölcsönző ruhatár kiválasztásához!

 

#1 Nincsenek aranyszabályok – fontos, hogy ismerd a tested! 

Az első és egyben legfontosabb aranyszabály a Plus Size lányok öltözködésében, hogy nincsenek aranyszabályok… Ha valóban szeretnél előnyös ruhadarabokat választani, a legfontosabb lépés, hogy megismerd a testalkatod és azt, hogy mi áll jól Neked! 

Gondold végig, hogy milyen testalkattal rendelkezel. Széles váll és keskeny csípő? Esetleg éppen fordítva? Vagy szerencsés vagy, és homokóra alkatod van? Esetleg fiúsan egyenes derékkal rendelkezel? Ha be tudod azonosítani alkatod, már nyert ügyed van, és az alábbi lépéseket követve könnyedén szuper ruhatárra tehetsz szert! 

 

#2 Mi előnyös a testeden, és mi az, amit inkább elrejtenél?

Ha sikerült beazonosítanod testalkatod, ez a lépés szinte adja magát. Alakod optikai karcsúsításáért az egyik legjobb fegyver a fehérneműn felül a megfelelő fazon kiválasztása. Nézzük tehát az alábbiakban, hogy a leggyakoribb Plus Size testalkatokhoz milyen fazont érdemes választanod!

A körte alkat – ha keskeny vállal, de széles csípővel és combokkal rendelkezel!

A törékenyebb felső test rendkívül jól hangsúlyozható, ha a fazon kiválasztásakor ügyelünk rá, hogy a figyelmet a felső testre, a mellekre tereljük. A körte alkatú lányoknak kifejezetten jól állnak a csónaknyakú, vagy épp vállat szabadon hagyó felsőrészek, és a mellben húzott, ejtett nyakú fazonok is! Mellé egy egyszerű nadrág vagy szoknya a jó megoldás, amely kevésbé teszi hangsúlyossá a vaskos csípőt és combokat.

 

A „V” alkat – széles váll és keskeny csípő

Az előző testalkattípus ellentéteként a V alkatú lányok rendkívül széles vállal, általában nagy mellel és hozzá keskeny csípővel, vékony(abb) combokkal rendelkeznek. A cél itt első sorban a figyelem csípőre történő terelése, valamint a váll „elrejtése”. Ha ilyen testalkattal rendelkezel, a kicsit hosszabb, csípő alá érő tunikák tökéletes megoldást nyújtanak, ahogy a csónaknyakú, és mély dekoltázsú, V kivágású megoldások is segíthetnek.

 

Az alma alkat – kerekded alkat derékrész nélkül

Az alma típusú lányoknál az elsődleges cél, hogy optikailag derekat „varázsolj” magadnak. Ezt a legegyszerűbben úgy oldhatod meg, hogy a csípőt és a mellrészt enyhén kiemeled (például egy a területen húzott vagy szolidan mintás darabbal), a derékrészre pedig sötét árnyalatot választasz. Ezeknek köszönhetően vonalaid íveltebbnek látszanak majd! 

 

A szerencsés homokóra alkat

A Plus Size lányok között a legszerencsésebbek homokóra alkattal rendelkeznek, amelynél a csípő és a mell, a vállak hasonló szélesek, míg a derékrész karcsú, elegáns. Az ő esetükben egyetlen olyan „szabály” van, amit érdemes betartani: az egyenes fazonú, derekat eltakaró felsőrészek kerülése. Számukra minden más jó választás lehet!

 

#3 Színek és minták: mi áll jól neked?

A „fekete slankít” örök érvényű igazságot gyakran félreértelmezik a Plus Size lányok, és tetőtől talpig feketébe burkolóznak – pedig erre egyáltalán nincs szükség – sőt! A különböző mintákkal, színekkel a fazonok függvényében nagyon is jól lehet alakítani az alakot.

Arra kell csak ügyelned, hogy a minták és a színek öltözetedben azon a területen helyezkedjenek el, amelyet szeretnél kiemelni: ha például keskeny mellrésszel és vállal rendelkezel, érdemes erre a területre koncentrálni kedvenc mintáid! 

Természetesen a számodra tökéletes színek kiválasztása nem csak testalkatodtól, de színtónusodtól is függ. Ebből a szempontból is igaz az, hogy ismerned kell magad: ami a kolléganődnek szuperül áll, az lehet, hogy Téged sápasztani fog – és fordítva! 

 

#4 A kiegészítők hatalma – amivel tökéletessé teheted megjelenésed

Egy outfit sem igazi kiegészítők nélkül, ugye? Ezek kiválasztása pedig majdnem ugyanolyan fontos, mint a fehérnemű és a ruházat kiválasztása! Egy jól megválasztott ékszer, egy megfelelő helyre tett csinos öv rengeteget dobhat még pluszban a megjelenéseden. Ahogy a mintáknál és a színeknél is, itt is arra érdemes ügyelni, hogy az előnyös területeket hangsúlyozd: a homokóra alkatú lányok bátran hordhatnak derékövet, míg a körte alkatot szuperül lehet karcsúsítani egy csinos, akár vastagabb nyaklánccal – és így tovább! 

 

#5 Legyen az önbizalom a Te erősséged! 

A jó megjelenés és az önbizalom kéz a kézben jár. Ez azt jelenti, hogy oda-vissza hatnak egymásra, és végérvényben szépségedre is. Akármilyen testalkatod is van, annak megismerése és elfogadása a legfontosabb lépés. 

Az egyik legfontosabb jó tanácsunk Plus Size lányoknak éppen ebben rejlik. Fogadd el önmagad, és ismerd meg lehetőségeid! A legnagyobb divatbakik mindig abból következnek, ha valaki másnak akarunk tűnni – és nem önmagunk legjobbjának!