Minden évben nagy az érdeklődés a hagyományos, hosszú fazonú női hálóingek iránt. Talán, mert az igazán jó minőségű darabok egyre inkább kiszorulnak az üzletek polcairól, és a silányabb anyagú változatok kerülnek e helyükre.

Pedig egy hálóing akkor jó, ha nemcsak szép és divatos, de az anyaga jól szellőzik, a viselés során nem nyúlik el, és sok mosás után sem bolyhosodik ki, vagy kopik meg.

Sokak szerint az éjszakai pihenésre semmi sem jobb, mint egy hálóing. Előnyeinek köszönhetően ez a puha és könnyű ruházat átlépte az időt és a korokat. Nyáron, télen, ősszel vagy tavasszal, bármilyen évszakban is legyen, a hálóing mindig jól jön. 

hosszú spagettipántos hálóinghosszú ujjú női hálóing

A hálóing rövid története

 Tudtad, hogy hálóinget, vagy egyáltalán bármilyen hálóruházatot egyáltalán nem mindig viseltek az emberek?  A középkorban például meztelenül aludtak, hogy hangsúlyozzák a szexuális különbségeket. Ennek a ruhának a megjelenése és viselése egyben lehetőséget adott a házastársi szexuális kapcsolatot elutasítására is. A 17. század körül még csak a gazdagok engedhetik meg maguknak hálóinget. Igen, ez egy luxuscikk volt, ami az időben egy laza, térdig érő pamuting volt. Az éjszakai ruhákat azonban folymatosan népszerűsödik és  a tizenkilencedik századra elterjedtté válik minden társadalmi rétegben.A hálóing eredetileg eredetileg uniszex ruházat volt, vagyis ugyanazt a ruhadarabot hordták a nők és a férfiak is. Csak a huszadik századból jelent meg a hálóing mint csábító éjszakai fehérnemű. 

A hosszú csipkés hálóingek az elmúlt korok előkelő osztályának klasszikus hálóruhái voltak. Minél több csipkével készült egy hálóing, annál többe került, ezáltal a csipke mennyisége egyfajta státuszszimbólum is volt. Mára a csipke nem csak hogy megőrizte, de a modern gyártási technológiáknak köszönhetően felül is múlta hajdan volt népszerűségét. A múlt században még mindennapos alsó ruházatnak számított a műselyem csipkés kombiné, mely műszálas alapanyagokból készült, és jóformán minden nő viselte. A mai modern, divatos hálóingek már bőrbarát alapanyagokból és különféle csipkés díszítéssel és betétekkel készülnek, melyek árfekvésüket tekintve már nagyon sokak számára elérhetőek. Mivel a mai csipkék már valamilyen mértékben elasztikusak is, ráadásul mindenféle színben léteznek, így jól illeszthetőek a hálóing alsó szegélyéhez, vagy a dekoltázs bármely részéhez, ráadásul a mosást is jól tűrik, így nem igényelnek különleges bánásmódot. A külön műfajt alkotó szexi hálóingek áttetsző lágy esésű tüllszerű anyag és csipke kombinációi, ezáltal varázsolnak sejtelmes és izgató külsőt viselőjüknek.

A hosszú hálóing manapság

Akár egy szokásos alvós vagy, akár szexi éjszakára kell a hálóing, a külső  mindig számít, végtére is egy nőnek divatosnak kell lennie még az ágyban is!

A hagyományos hosszú fazonú hálóingek jobban leplezik az alakot, mit rövidebb társaik. Ennek ellenére nem csak modettebb testalkatra ajánluk őket, mivel kényelmesek és melegek, és hosszú fazon sejtelmes és vágykeltő a férfiak számára is. 

Fontos megjegyezni, hogy minden  tesalkatú nő érezheti magát kiválóan egy hosszú hálóingben.Az alapanyagok széles választéka áll rendelkezésre, mint csak pamutot, szaténot, selymet, viszkóz stb. Vannak olyan gyártók is is, akik könnyű bársonyos, csipkés hosszú fazonú hálóinget készítenek.

A meleg hálóingek is mind pamut vagy flanel anyagokból készülnek. Mivel elég jó nedvszívó képességűek, ezért hőségben, vagy kórházban is a legjobb választásnak bizonyulnak. Többféle fazonban készülnek, a hosszú, nagyon zárt fazontól kezdve a rövid, pántos fazonokig, így minden korosztály számára ajánljuk. Az alapanyagát tekintve a legjobb választás, ha a pamut mellett valamilyen mérettartó  elasztikus szálból is készül a kelme, mert a pamut önmagában sajnos nem jó méret és formatartó tulajdonságú. Az alapanyagáraknak köszönhetően a pamut hálóing olcsón is beszerezhető a selyem vagy pamutviszkóz hálóingekhez képest.

Ha esetleg allergiás problémákkal küzdesz akkor válassz inkább valamilyen természetes anyagot, mint a pamut vagy a modal! Kellemes böngészést!

hoszú női pamut hálóing csipkévelmintás hosszú ujjú hálóing