Milyen fürdőköntöst válasszunk? Miben más a frottír köntös, mint a műszálas köntösök?  És egyáltalán meg merjem -e venni a plüss köntösöket, hiszen annyira jól néznek ki, és az áruk is kedvezőbb? -Ehhez hasonló kérdések merülnek fel bennünk amikor köntöst keresünk a neten.

Segítünk egy kicsit! Itt találod a lényeget a fő típusokról!

FROTTÍR FÜRDŐKÖPENY

Abban biztosak lehetünk, hogy frottír fürdőköpeny mindig kelendő portéka. Vastag, nedvszívó anyaga miatt máig az egyik legjobb köntös alapanyag.  Kevesen tudják, de a valódi jó minőségű frottírt  olcsóbb anyagokkal szokták  utánozni, melyek sem puhaságban sem pedig nedvszívó képességben nem hasonlíthatósak össze a valódi frottírral.

A frottír anyag sosem olcsó, ezért gyanúsan alacsony áru terméket ezért nem érdemes megvásárolni.

A  valódi frottír anyag puha  pamutból készült, kimondottan vastag, nehéz anyag, mely hurkos felületű felülete miatt nagyon sok vizet képes felszívni. Minél vastagabb, az anyag, annál több vizet képes magába szívni. 

Tipp: A jó  minőségű frottírt felismerheted onnan, hogy mindkét oldalon szabályosan kialakított hurkok borítják. 

A frottír köntösöket elsősorban azoknak ajánljuk akik fürdéshez vagy uszodához használják a köntöst, mivel akár törülközőként is használhatóak.

A legtöbb fazon éppen ezért kapucnival és sportos megkötős zsebes fazonnal készül. Számolni kell viszont azzal. hogy jó sok helyet fog elfoglalni a táskádban!

férfi fehér frottír fürdőköpeny

PLÜSS FÉRFI KÖNTÖS- selymes és puha

A házikabát fazonú plüss vagy velúr köntösök, a kényelmes mindennapok kedvenc darabjai közé tartoznak.

Meglehet, hogy kevésbé nedvszívó a plüss anyag ám a puhaságban és kellemességben aligha lehet felvenni a versenyt ezzel a íipussal.  Igazi modernkori utódai ezek nagyapáink sokat hordott "házikabátainak".

Kétség kívül ezek a köntösök a legelegánsabbak is. Szaténszerű kiegészítőkkel, és mandzsettákkal és kendő gallérral egészítik ki őket,,ó sok a különböző mintás változat is és a színskála is itt a leggazdagabb.

Úgyhogy ha számít a megjelenés és a design, és olyan köntöst keresel, melyben otthon kényelmesen üldögélhetsz, akkor ne habozz ilyen köntöst választani!

Bár az alapanyagoknál műszálakkal is találkozunk, azért egyáltalán nem kell megijedni! A mai modern alapanyagok már egyáltalán nem emlékeztetnek a régi "beleizzadós" műszálakra, viszont jól szellőznek, és csodás lágy esésük miatt sokáig  újszerűen és elegánsan hatnak. A mosásukkal viszont érdemes vigyázni és nem tenni az ilyen köntösöket 40 foknál melegebb vízbe!

férfi házikabát

VÉKONY PAMUT FÉRFI KÖNTÖS

A magas pamuttartalom nagyon keresett a köntös műfajában, noha azért egy kevés hátránnyal is számolni kell. Bár ezek a köntösök, vékonyak, szellősek és nagyon kellemesek a tartósságuk  nem vetekszik sem a műszálas plüss, sem a valódi frottír anyagokkal. 

Jó, hogy lehet akár 60 fokban is mosni őket, a tiszta pamut esetében elnyúlással mindig számolni kell, ezért jobb ha valamilyen magas pamuttartalmú ám valamilyen kevert szálas típus mellett döntesz.

A nyári időszakra, vagy meleg lakásban van a legtöbb létjogosultsága a vékony pamut fürdőköpenyeknek, de mivel a frottír anyagúaknál jóval kisebb helyen is elférnek, ezért utazáshoz  is hasznos lehet ez a típus.férfi pamut köntös

Megnézem az FÉRFI KÖNTÖSÖKET