Mi  is az a szoptatós melltartó?

Az szoptatós melltartó egy olyan modell, amelyet kifejezetten a baba etetésének megkönnyítésére terveztek. Lényege, hogy a mellkosár egyik kézzel könnydén lenyitható így közvetlenül a melltartó levérele nélkül a mellre tehető a baba. De ez nem csak egyetlen előnye  a szoptatós melltartónak, mert az ilyen típusú melltartó fényévekkel kényelmesebb is, mint egy klasszikus melltartó!

Erre nagy szükség is van akkor amikor a mellek feszessé és nagyon érzékennyé vagy akár gyulladttá is válnak a terhesség és a szoptatás időszakában.

kényelmes kismama melltartó

Mikor szükséges  viselni a szoptatós melltartót?

A szoptatós melltartót szülés után, a szoptatási időszaknban viselik. Sokan viselnek már a terhesség ideje alatt is  szoptatós vagy kismama melltartót, mert ez anyaga és fazonja miatt is jóval kényelmesebb  mint a hagyományos melltartók. A szoptatós melltartó például  jól nyúlik és felveszi a mellek alakját, ellentétben a szokásos melltartókkal, amelyek összenyomhatják a melleket.

Tipp: Mivel többfokozatú méretbeállítási lehetőséggel rendelkeznek, a szoptatós melltartónk tökéletesen viselhetőek a terhesség alatt terhességi melltartóként is. A puha anyagból készült mellkoasrak követik a mellek nagyobbodását a terhesség alatt.

Szeretnél kényelmes szoptatós melltartót viselni  terhességi melltartóként?

Állítsd a legszűkebb körméretre a terhesség kezdetén, így folymatosan bővítheted amikor a mellkassod körmérete növekszik.

fekete csipkés szoptatós melltartó

Hogyan kell használni a szoptatós melltartót?

A szoptatós melltartó mellkosarai leválaszthatóak a vállpánthoz csatlakoztatott kis kapoccsal. Ez lehetővé teszi a kosár egyszerű és főként gyors  eltávolítását anélkül, hogy le kellene venni a melltartót. A mozdulatot egyszerűen egyik kezeddel könnyedén végezheted, míg a másik kezeddel megfogod a babát.

Tipp: Ha éjszaka is viselni szeretnéd a szoptatós melltartót, akkor mindenképpen merevítő nélküli modellt válassz, ez lesz kényelmes alvás közben is.

Mikor és milyen méretű kismama melltartót vegyek?

Terhesség alatt a mellméret 1-5 számmal is megnő. Ezért ajánlott csak a 36. héttől megvásárolni a  szoptatós melltartót, amikor legalább már nagyjából körvonalazódik a végleges mellméret.

Győződj meg arról, hogy a kismama melltartó alegszélesebb körméret állásban van bekapcsolva, így később szűkítheted, ha a szülés után fogyni kezdesz. A kosárméret választásnál, vegyélj 1 számmal nagyobbat, mint ami indokolt lenne, hagyj egy kis helyet a mellkosarakban hogy akkor is elég legyen amikor a szülés után tejtől megduzzadnak majd a melleid.

Miben más a terhességi melltartó mint a szoptatós melltartó?

Sokakban felmerül a kérdés, hogy szükség van-e a "terhességi melltartó" néven forgalmazott típusra is, mivel ez egy újabb kiadás lenne amin elgondolkozhatunk. A terhességi melltartóról tudni kell, hogy ez  egy olyan modell, amelynek a rugalmas és nyúlékony anyagból készül hogy alkalmazkodjon a mellek növekedéséhez. Csakúgy, mint a szoptatós melltartó, a terhességi melltartó nem szorítja a melleket, és biztosítja a szükséges tartást  A különbség az szoptatós melltartó multifunkcionálisvoltában rejlik, amelynek kosarai könnyen leválaszthatók a szoptatáshoz.

Mivel a két típus lényegében csak a szoptató kapocs funkcióban különbözik, ezért ha nem zavar a kapocs (már pedig nem lehet észrevenni) akkor nem szükséges kétféle melltartót beszerezned, elég ha a szoptatós melltartót korábba beszerzed és azt viseled a terhesség alatt is.