Tekintsük át milyen típusú melltartók között válogathatsz, és milyet éri meg Neked választani?

Az itt leírt típusok között sok az átfedés, például  vannak merevítős melltartók, és olyanok amik merevítősek és szivacsosak is egyben, és olyan is ami merevítős, de szivacs nélküli. Midegyiket megtalálod a melltartó webáruház kínálatában. Itt külön típusonként tüntetjük fel őket. Ahhoz, hogy sikeres legyen a rendelés a fazon mellett, persze tisztában kell lenned a melltartó méreteddel is.

Merevítős melltartók

Napjaink legtöbb melltartója ezzel a kiegészítővel készül. Ez azt jelenti, hogy a kosár alsó felébe és az oldalába egy íves, fémből vagy műanyagból készült merevítő van bevarrva. Ha a méret-választás megfelelő, akkor a merevítős melltartó nemcsak kényelmes, de szépen meg is emeli a melleket. Aki megszokta a merevítők biztosította tartást, nem szívesen vált más típusra. A merevítős melltartók készülhetnek fél vagy egész kosaras megoldással, egyrétegű vagy többrétegű szivacsos vagy formázott mellkosárral, vagy push-up beépítéssel.

          szivacs nélküli melltartó nagy mellekre                                

Kinek ajánljuk?

merevítő segítségével biztos tartás és mellemelés érhető el, nem is beszélve arról, hogy a divatos dekoltázsforma kialakításának alapvető kelléke. Ajánljuk mindazoknak – mellmérettől függetlenül - akik szépen megemelt mellkosarakat szeretnének, és ezért cserébe hajlandóak megszokni a merevítőket. A merevítők alapvetően nem okoznak kényelmetlenséget, viszont feltétel, hogy  a melltartó-méret megfelelően legyen kiválasztva. 

Nézd meg a merevítős melltartókat!

Merevítő nélküli melltartók

A merevítő nélküli melltartók elsődleges célja a kényelem.  A tartást itt nem segíti a beépített merevítő ezért csakis a melltartó anyaga és szabása a felelős azért, hogy a mellek megfelelően legyenek megtámasztva éppen ezért ilyen típusú melltartóknál a minőség különösen fontos.

                         merevítő nélküli melltartó nagy mellre               

Kinek ajánljuk?

Azoknak, akiket zavar a merevítő, és a kényelemért cserébe megkötik azt a kompromisszumot, hogy melleik esése közelebb marad a természet által adományozotthoz. Erre a típusra is igaz, hogy csak a minőséget szabad belőle megvenni.

Ajánljuk még a merevítő nélküli melltartót olyan alkalmakra vagy időszakokra, amikor a mell igénybevételnek van kitéve, vagy sokat változik a mérete.  A sport és szoptatós fazonok többsége ilyen kialakítással készül. 

Nézd meg a merevítő nélküli melltartókat!

Szivacsos melltartók

A szivacsos melltartótól nem kell megijedni nagyobb mellek esetén sem. Ugyanis a szivacsos melltartó még nem push-up melltartó.  Lényegük, hogy a mellkosarak valamilyen többrétegű megerősítéssel vannak kialakítva, ezáltal nagyon szép kosárformát, remek mellemelő hatást, és dekoltázst biztosítanak. A szép mellforma mellett másik előnyük, hogy nem látszanak át. Ajánljuk ezt a típust bármilyen kosármérethez, nagy mellekhez is, mivel egyedülállóan szép mellformát adnak. A szivacsos melltartók készülhetnek fél vagy telekosaras ( végig szivacs van a mellkosarakban), félkosaras vagy félig szivacsos, ( csak félig a mellkosár közepéig van a szivacsos rész, a többi szivacs nélküli tül vagy csipke)  változatban  és egybeszabott T-shirt melltartó fazonban is, és  természetesen a push up melltartók is mind szivacsos melltartók is egyben.                                   

Kinek ajánljuk?

Ajánljuk mindazoknak, akik szépen formázott mellkosarakra vágynak, melyek vékony és szűk ruhában sem látszanak át. A szivacsos melltartók mérettől függetlenül előnyösek mindenkinek, hiszen nagyon szép mellformát és emelő hatást biztosítanak, aki ilyet kezd el hordani, nem szívesen cseréli le szimpla falú modellre.

Félkosaras( félig szivacsos) csipkés melltartó
A félkosaras melltartót sokan szeretik, mivel elől nyitottabb, a kosár alacsonyan fejeződik be ezáltal  „szabadságot” ad viselőjének, és a merevítők is alacsonyabban végződnek a hónalj alatt.  A kényelmesség mellett mási előnye, hogy szabásvonala úgy van kialakítva, hogy középre rendezi  és alul megtámasztja a melleket ezáltal  szép kerek dekoltázst ad.

Nem utolsósorban megemlítendő, hogy ez a típus mindig nőies és szexi melltartó, mivel a felső kosár fél nyitottabb, ezért szűk vagy kivágott ruhában többet sejtett a mell formájából. A félkosaras melltartók merevítővel készülnek, alsó kosaruk általában párnázott kivitelű, annak érdekében, hogy stabil alátámasztást és szép formát adjon a melleknek, a felső kosárrész általában valamilyen elasztikus csipkéből vagy más esztétikus anyagból készül.

            bélelt melltartó nagy mellre                        csipkés melltartó nagy méret                         

Kinek ajánljuk?

Ajánljuk a félkosaras melltartókat alkalmakra vagy hétköznapi viseletre, korosztálytól függetlenül minden hölgynek, aki szeretik az elöl nyitottabb fazonok szabadságát, és szeretnék jobban kiemelni  természetes bájaikat. Kitűnően áll ez a típus a nagymellű hölgyeknek is, szép és izgalmas dekoltázst kölcsönöz számukra az ilyen típusú melltartó.

Ajánljuk még azoknak is, akiket zavar a magasan végződő merevítő,  vagy gyakran érzi úgy, hogy hónajlban  „bevág” a merevítő.

Mindenekelőtt ezt kiemelten ajánljuk ezt a típust a csipkés melltartók és a nőies, romantikus fazonok kedvelőinek.

Nézd meg a csipkés melltartókat!

  

Telekosaras, végig szivacsos melltartó

A magasan szabott mellkosarak szépen megemelik a mellet és megfelelő oldalsó alátámasztás adnak, biztonságosan tartják és rögzítik a melleket, a szabásvonaluk úgy van kialakítva, hogy középre rendezi  és alul megtámasztja a melleket.  Általában szélesebb vállpánttal készülnek. Ideális választás nagy mellek esetén, elsősorban a hétköznapi viseletre, vagy magasabban szabott topokhoz.

              szivacsos melltartó nagy mellre                                      

Kinek ajánljuk?

A telekosaras melltartókat elsősorban a nagyobb mellű hölgyeknek ajánljuk. Biztonságosak, mivel elöl zártabbak, ezért még véletlenül sem buggyanhat ki a mell a kosarakból, ezen kívül a nagyobb mellkosarak miatt szép mellformát és stabil tartást biztosítanak.

A telekosaras melltartókat azok számára is bátran ajánljuk akik tökéletes emelésre és mellformára vágynak, de vágynak biztonságra is nem szeretik a mély dekoltázst, vagy  ha a mellük felső része kilátszik.

Nézd meg a szivacsos melltartókat!

Varrás nélküli, vagy egyben szabott melltartó

A varrás nélküli, vagy T-shirt melltartók egyenletes, sima felületűek, a mellkosarak egyben szabott anyagból készülnek, ezért nagyszerűen hordhatók szűk, vékony felsők alá is.  Egyszerű megjelenésűek, általában fehér, fekete és testszínű változatban készülnek, de ettől eltérő színekben is gyártják ezt a fazont. Mellkosaraik általában vékony szivacsból vagy valamilyen vastagabb előformázott anyagból készülnek, merevítősek, lehetnek push-up megoldásúak is. A mellkosarak lehetne nyitottak vagy zártak.

                         soacer melltartó sima felület                           

Kinek ajánljuk?

A T-shirt fazonú melltartó nem hiányozhat egyetlenegy fehérneműs szekrényből sem, hiszen kényelmesek és nagyon sokféle ruhával és alkalomra is hordhatóak. Különböző párnázottsággal készülnek, az egész vékony falútól kezdve a  vastag push-up párnázottakig. Nagyobb mellek esetén a vékonyabb falú változatokat javasoljuk. 

 

Push-up vagy maximizer melltartó push up melltartó napjaink kisebb mellű hölgyeinek legnagyobb barátja és megmentője.  Igaz lett, hogy nem létezik túl kicsi mell, csak kevéssé párnázott melltartó. Célja éppen ellentétes a minimizer melltartóéval, vagyis éppen az, hogy a mellek nagyobbnak, teltebbnek, formásabbnak tűnjenek a valóságosnál. Ezt az alsó kosárrészbe mellemelő párnák beépítésével érik el. Ettől a mellek összenyomódnak és megemelkednek, és a dekoltázsra gyakorolt hatás sem marad el. A push up melltartó lehetnek zártabba vagy félig nyitott, félkosaras fazonúak.

Kinek ajánljuk?

Azoknak a hölgyeknek, akik elégedetlenek kis kosárméretükkel, ez a típus kötelező mindennapi kellék. Ajánljuk azoknak is, akik kebleiket még inkább ki szeretnék hangsúlyozni, és kimondottan „dús és magas” dekoltázsra vágynak. Bizonyos kivágott ruhákhoz kétségtelenül remekül áll az ilyen típusú melltartó, nagyobb mellméret esetén is, tehát azt ajánljuk, hogy ne árt ebből a típusból is beszerezni legalább egy-két darabot a nagyobb mellű hölgyeknek sem. 

Nézd meg a T-shirt melltartókat!

Szivacs nélküli melltartók

Sokféle fazonban készülnek, lehetnek merevítősek, vagy merevítő nélküliek. A közös bennük, hogy a mellkosarak szivacs és vagy hab merevítés nélkül készültek, puha falúak. A nagyobb keblű hölgyek általában előnyben részesítik ezt a típust, mivel kevésbé emeli fel és nyomja középre a melleket, ezért kisebbnek tűnhet a kebelméret az ilyen típusban.

Szivacs nélküli fashion melltartók Általában merevítővel készülnek, és egy vagy többrétegű anyagból szabott, varrott mellkosarakkal. A leggyakrabban valamilyen csipkés díszítésű a mellkosár. A több részből szabott mellkosár kimondottan előnyös a nagyobb keblek megfelelő elrendezésében, és tartásában.

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek ajánlható ez a fazon B kosárméret felett.Az ilyen melltartók többsége vastagabb pántokkal készül, és 3 vagy akár 4 soros méret-állítási lehetőséggel is hátul. A kényelem mellett legfőbb előnyük a szép és divatos megjelenés, ezért elsősorban azoknak a hölgyeknek ajánljuk ezeket a fazonokat, akiknek fontos az esztétikus megjelenés, a vonzó fehérnemű.

Nézd meg a szivacsbélés nélküli melltartókat!

 

Komfort vagy tehermentesítő melltartó

komfort melltartó elsődleges célja a tökéletes tartás biztosítása, mindenféle kényelmetlenséget okozható alkatrészek nélkül, mint merevítő, tartó párnák, csinos, de
kényelmetlen pántok stb.  A kényelem mellett céljuk még, a megfelelő testtartás biztosítása is, ami különösen nagy mellek esetén lehet fontos, hiszen a nagy mellek ortopédiai problémák kialakulásához  is vezethetnek. A komfort melltartó, bár esztétikailag elmarad társaitól mégis megfelelő viselet lehet a fárasztó hétköznapokhoz, vagy a kor előre haladtával.

                  szivacs nélküli kényelmes melltartó             anita komfort melltartó               

Kinek ajánljuk?

Ha tehát hátfájás, váll fájás-zsibbadás lép fel, ne habozzunk ilyen típusú melltartót választani, legalább a hétköznapokra. Ajánljuk még ilyen típusú melltartó viselését azoknak a hölgyeknek, akik fizikai munkát végeznek, vagy kisgyermekük van, akit emelgetnek.

 

Minimizer melltartóA minimizer melltartó nagyszerű találmány, ezt a típust kimondottan a nagy kosármérettel rendelkező hölgyek számára fejlesztették ki.

Kimondottan nagy mellkosarak esetén is hordható szűk, testhez simuló anyagú ruhák alá, mert a melleket a testhez nyomja és tartja, így nem csak optikailag kisebbíti a melleket. Használatuk indokolt akkor is, ha ruháink mellben túl szűknek bizonyulnak, és nem vagy alig lehet őket begombolni.

Kinek ajánljuk?

Nagyobb keblű hölgyeknek fehérnemű-táruk kiegészítésére nem árt egy-két ilyen darabot is beszerezni, hiszen előfordulhat, hogy egy-egy ruha, vagy ünnepi felső  csak egy ilyen melltartóval fog megfelelően állni! Folyamatos hordásra azonban nem ajánljuk, mert a mellek testhez nyomása miatt, nem annyira kényelmesek, mint társaik. 

  Nézd meg a kényelmes melltartókat!

Kismama melltartó

Néhány jól megválasztott kényelmes szoptatós melltartó nagy segítség a szoptatás alatti komfortérzet kialakításában. Nem csak megtámasztja a szokásosnál nagyobb melleket, de védi és formázza is azokat, az esztétikusabb megjelenés érdekében. A jó szoptatós melltartó elsősorban kiváló tartást biztosít, ami a hiúságon túl főként azért különösen fontos, nehogy a szoptatás alatt jelentősen megnövekedő mellek túlságosan megereszkedjenek.  A melltartó kinyitását az úgynevezett „szoptató kapocs” teszi egyszerűbbé és gyorsabbá.  Rugalmas anyagból készülnek, így 1-2 méretet növekedni és képesek, amire azért van szükség, mert ezen időszak alatt változik a legrövidebb idő alatt a legtöbbet a mell méret. A szoptatós melltartók általában magasabban záródnak és merevítő nélkül készülnek, de találni köztük néhány merevítős fazont is.

                                  merevítős kismama melltartó                      szivacs nélküli szoptatós melltató

Kinek ajánljuk?

Természetesen kismamának, hiszen megkönnyíti a szoptatási időszak alatt az etetést, miközben védi és rögzíti a melleket. A kiválasztásánál vegyük figyelembe, hogy milyen típusú melltartókat hordtunk előtte (nem valószínű, hogy szeretni fogunk egy egyszerű  pamut melltartót, ha addig csinos párnázott modelleket viseltünk ). A megfelelő méretet a terhesség utolsó harmadában már el lehet találni.

Nézd meg a szoptatós melltartókat!

 

Sportmelltartó

A sportmelltartót arra találták ki, hogy sportolás közben megfelelő tartást és védelmet biztosítson a melleknek, ezáltal elkerülve azok idő előtti megereszkedését. Megalkotásuknál a fő szempont tehát a kényelem és a tartás biztosítása, valamint az hogy viselője ne izzadjon bele. Éppen ezért a felépítés mellett az anyagösszetétel is nagyon lényeges szempont a sport melltartó választásakor. Az igényesebb darabok varrás nélküli kivitelben, a mell körül belül kialakított speciális merevítéssel készülnek.

anita sport mellartó                                             anita sport melltartó

Kinek ajánljuk?

Sportoláshoz mellmérettől függetlenül ajánljuk a sport melltartó viselését, hiszen a sportolás közbeni erőhatásoktól a kisebb mell ugyanúgy megereszkedhet, mint a nagyobb. Nem is beszélve arról, hogy nem kellemes érzés, és ne is mutat jól, ha mozgás közben a mellek föl-le ugrálnak. Ha sport melltartót vásárolunk, figyeljünk annak minőségére, csak az igényesebb darabok felelnek meg a hozzájuk fűzött reményeknek.

Nézd meg a sportmelltartókat!