Egyes nők számára a mell rekonstrukciója egy lépéssel közelebb áll a nőiesség visszaszerzéséhez. Ez a művelet lehetővé teszi a vágyott formát és az önbizalom visszaszerzését.

Mi az a műtét utáni kompressziós melltartó?

Az  esztétikai célú mellműtéteket követően legyen szó- a mell csökkentéséről vagy növeléséről, függetlenül attól, hogy implantátumok, mellnagyobbítás, mellkas csökkentés vagy bármilyen mellműtét történt, fontos speciális kompressziós melltartót viselni a jobb rekonstrukció utáni helyreállítás és az optimális kényelem érdekében.

Mikor viselj kompressziós melltartót?

Sajnos egy emlőműtét után mindig jelentkezik fájdalom, amelyet amennyire  lehetséges, csökkenteni kell, mert a műtét utáni első napok a legtöbb esetben fájdalmasak, és még a karok emelése is nehéz, ezért nem ajánlott vasalni, főzni sem vagy akár hajat mosni. A megfelelő fehérnemű segít a regenerálódásban és abban is, hogy megfelelő legyen az eredmény. Ez az oka annak, hogy a sebészek előírják a speciális kompressziós melltartó viselését.anita kompressziós melltartó

Az ilyen melltartónak hármas hatása van: kompresszió, kényelem és a tartás és formázás az emlőműtét után.

Ezek a melltartók valódi orvostechnikai eszközök, melyek a műtét után érzékeny területek védelmére vannak tervezve, ezért  nem szabad elhanyagolni a műtét utáni fehérneműt, és spórolni sem érdemes az árán!

 A varratok kívül vannak, hogy ne irritálják és károsítsák a bőrt, segítve ezzel a hegek begyógyulását. A műtét utáni melltartónak helyt kell állni a megfelelő tartás és a hatékonyság, valamint az esztétika területén is. Ezért az alapanyagokat szigorúan választják meg, és különböznek a hagyományos melltartóktól.

Hogyan válasszunk műtét utáni melltartót?

A gyakorlatiasság és a kényelem ennek a kompressziós melltartó a két legfontosabb kulcsszója. Praktikusnak és könnyűnek kell lennie annak érdekében, hogy könnyű legyen a fel és levétel. Ezért gyakran elülső cipzárral, vagy kapcsokkal rendelkeznek, és állítható vállpántokkal, hogy könnyen lehessen a mellkas méreteihez állítani.Ugyanakkor fontos tulajdonságuk még, hogy varrásaik laposak, vagy egészen varrás nélkül, és speciális lélegző anyagokból készültek.

Milyen méretű kompressziós melltartót vásárolj?

 Minden esetben a műtő sebész tanácsolja a morfológiájához legjobban igazított méretet. Általában ez a méret jóval kisebb, mint amekkora a végleges melltartóméret lesz. A mikor a műtétet követően felkerül a műtét utáni melltartót, a mellkas mindig kissé duzzadt és a következő hetekben veszít némi térfogatból (a végső méret csak 6 hónap után stabilizálódik). Ezért az új melltartók beszerzésével érdemes még hónapokat is.

Hogyan kell kezelni, mosni  a melltartót, hogy megtartsa kompressziós tulajdonságait?

A kezelése ugyanaz, mint mint egy átlagos fehérnemű esetében, és nincs különös óvintézkedés, amelyet tiszteletben kell tartani, kivéve természetesen a címkén szereplő utasításokat. A legjobb modellek gyorsan száradnak, a felhasznált anyagnak köszönhetően, mint például az Anita kompressziós melltartó kollekció is. 

Mikor viselhetünk végre újra klasszikus melltartót?

A felépülési időszak és a végleges mellméret kialakulása viszonylag hosszú folyamat, melyet ne érdemes siettetni. Tehát az érdemes hónapokat várni az első "normál" melltartó beszerzésével. A hegek miatt a mell érzékeny maradhat, ezért sokak számára a merevítős melltartó nem lesz kényelmes, a push-up szivacsokat pedig érdemes végleg elfelejteni.

A konstrukciós műtét után a mellkas bizony érzékeny terület marad, ezért kellően széles pántokat kell választanunk, amelyek lehetővé teszik a mellkas súlyának megfelelő eloszlását és elkerülik a fájdalmat, beleértve a hátát is.

A műtét során hegek  is keletkeznek. Ezek könnyen álcázhatók, ha megfelelő melltartót választasz. Sokan irritáció miatt már nem tudnak csipkés merevítős melltartókat viselni, másoknak sokkal kevesebb problémája van, és könnyen visszatérhetnek a csipkés fehérnemű viseléséhez. Jó szolgálatot tehetnek az úgynevezett komfort melltartók is melyek széles pántokkal vannak felszerelve, de találunk köztük igazán csinos nőies modelleket is. Ajánlatos a lapos varrattal ellátott melltartót választani. Egyes modellek még láthatatlan varratot is kínálnak (azaz a anyag belsejében)az érzékeny bőrű nők számára.

Végül még itt van a merevítős vagy a merevítő nélküli melltartó modell közötti választás kérdése is!

Bár a rekonstrukció során szimmetrikus melleket alakítanak ki, a mellek sokkal érzékenyebbé válnak. Itt ismét minden attól függ, hogy kinek milyen az egyéni érzékenysége. Míg egyes nők számára nehéz lesz visszatérni az merevítős melltartóhoz, másoknak nincs probléma. Ne feledje azonban, hogy a merevítők  összenyomhatják a mellet, ami fájdalmat tokoz, különösen akkor, ha nem a megfelelő méretű a melltartó.