Néhány nagyon egyszerű trükkel, a melltartód hosszú évekig szolgálhat a kidobás helyett!

Örök-életű melltartó nincsen de néhány dolgot azért tehetsz, hogy minél tovább tudjad hordani

Sokan panaszkodtok, hogy bizony, a jó minőségű, melltartó drága! Ezzel a ténnyel nem is lehet vitatkozni, azonban van néhány egyszerű dolog, amit könnyen megcsinálhatsz annak érdekében, hogy a jó minőségű, nagy méretű melltartód sokáig szolgáljon, és ne kelljen folyton újat vásárolni.

A melltartó mosása egyáltalán nem mellékes

A gyártók nem véletlenül szajkózzák, hogy csakis kézzel mosd a melltartódat! Ez persze fáradságosnak tűnhet, de aki mindennap így tesz, annak már nem tart tovább néhány percnél ez a művelet. Igaz, hogy sokkal egyszerűbb bedobni a mosógépbe a többi ruhával. De ha már így teszel, akkor segíts egy kicsi a melltartódnak azzal, hogy mosózsákba mosod és kímélő mosáson. Ez különösen igaz a merevítős és valamilyen szivaccsal készült melltartókra, de általánosságban a többi típus is meghálálja a figyelmedet.

A szárító használatát, pedig minden esetben felejtsd el. A magas hőfok azonnal tönkre teszi a merevítőket.

 

Megint elmodnjuK. Csakis a megfelelő méretet hord!

A rossz méretválasztás, a melltartó élettartamának az egyik legnagyobb ellensége. Ha a melltartód mérete kicsi, akkor megfeszül rajtad, a merevítőknek és a pántoknak pedig olyan feszülést kell kibírni, amit csak rövid ideig képesek.

Ezért figyelj oda

-hogy a merevítők jó helyen legyenek, azaz ne vágjanak be a melledbe (helyes körméret választás!).

- hátul pedig ne szaladjon fel a pánt a nyakad felé (megint csak a helyes körméret!)

-A mellkosár is mérete megfelelő legyen, azaz ne buggyanjon ki a kosarakból a melled, és ne nagy nehézségek árán sikerüljön betuszkolni a helyükre. Fontos, hogy akkor is bent maradjanak a kosarakba, ha előre hajolsz.

Forgasd a melltartókat, ne mindig ugyanazt az egy darabot viseld!

Ne hord sokáig ugyanazt a melltartót, hanem cseréld, gyakrabban! A melltartó tovább tart, ha az anyagnak van ideje kicsit „kipihenni” a munkát, a terhelést, vagyis 1-2 naponta vegyél fel másik melltartót. Ez abból a szempontból is ésszerűen hangzik, hogy más-ás melltartó illik a különböző ruhákhoz, nem is beszélve arról, hogy a hangulatod is más az évszak, vagy csak az időjárás szerint.

A fenti néhány dologhoz, valóban nem kell sokat tenni, mégis sikerülhet jelentősen növelni a melltartóid életét, nem utolsósorban elkerülheted a bosszúságot, amit egy tönkrement melltartó okozhat.