Az esküvői ruhához válassz fehérneműt

Egy esküvő előkészületeinél nem csak a szép ruháról kell gondoskodni, a megfelelő komfortérzetért legalább annyira felelős az is, hogy mit veszel fel a menyasszonyi ruha alá.

Az esküvői melltartó kiválasztását se hagyd az utolsó pillanatra, mert nem biztos, hogy az ideális darab a sarki boltban beszerezhető, ezért közvetlenül a ruha kiválasztása után fogj hozzá a kereséshez. Mint a fehérneműnél általában szokás most is a ruhához igazítsd a fehérneműt, és semmiképpen sem fordítva.

Ha a nászéjszakára kinéztél valami nagyon csábító, szexi darabot, azt nem kell, hogy az esküvői ruha alatt is rajtad legyen, lesz időd később felvenni, funkcióját tekintve úgyis teljesen más feladat hárul a rendezvény és a nászéjszakán viselt fehérneműre.

A kulcs szereplő most is a melltartó

A fazon eldöntésénél kiemelt szerepet kapnak a melltartó-pántok. Pántos fazont csak akkor válassz, ha olyan fazonú a ruhád, hogy a pántokat eltakarja.

 Ha a ruhád felül kivágott és szabadon hagyja a vállakat, akkor mindenképpen pánt nélküli balconette fazonú melltartót válassz. Sajnos a balconette melltartók többségét csak kis méretben gyártják, általában nagy szivacsbetéttel, amire nagyobb kebel esetén nincs szükség.

Pántos fazon választásánál, győződj meg róla hogy pánt nem lóg majd ki sehol, ezt követően kényelmes és jól tartó fazont válassz, használd ki a pántok adta emelő és tartó hatást.

A dekoltázs mérete: A legtöbb esküvői ruha nagy dekoltázst ad, ezért olyan melltartót válassz, ami semmiképpen sem lóg bele a kivágásba.  Bármily nagy a kísértés, kerüld a magasan szabott biztonságos fazonokat, inkább olyat válassz, ami mélyen szabott.

A párnázottság a másik kulcsfontosságú kérdés az esküvői melltartó választásánál: vajon mennyi szivacs kell ahhoz, hogy a kivágott ruhában tökéletes legyen e kebel?  

A szép dekoltázs eléréséhez, kisebb kebelmérethez ( A-C mellkosár) ajánlott a szivacsos push up fazonok viselése, ezek felnyomják a melleket, és optikailag pótolják azt, ami alulról hiányzik a push up melltartó webshop kínálatában biztosan találsz megfelelőt..

Nagyobb mellméret esetében ugyanez a push-up hatás túlzó lehet. Nem előnyös, ha a keblek ki akartnak „gurulni” a ruhából.  D kosármérettől válassz inkább vékony szivacsos, formázott mellkosaras modellt, ami szépen megemeli de tartja is melleket.

Az un.” félkosaras” melltartók csak a mellkosarak alsó felében tartalmaznak vékony szivacsot, így mély és szexi dekoltázst biztosítanak felül. Az egyben szabott, varrás nélküli T-shirt fazonú melltartó is jó választás lehet az egyöntetű sima felület miatt, ez utóbbiakat főleg olyan ruhához ajánljuk, melynek anyaga áttetsző.

Mi a helyzet a teljesen szivacs nélküli melltartókkal?  A szivacs nélküli vagy soft kosaras melltartók csodásak lehetnek a hétköznapok alakalmával, ám egy kivágott, esküvői ruhához a megfelelő dekoltázs miatt mindenkép ajánljuk a formázott, vagy félig formázott kosaras fazonokat.

 Az esküvői melltartónál is kulcskérdés a megfelelő méret, ezért sose vaktában vásárolj, ellenőrizd előtte a pontos méretedet a melltartó méret kalkulátor segítságável. a túl kicsi melltartó kényelmetlen és kibuggyannak belőle a mellek, a túl nagynál padig laza lesz az anyag a dekoltázsnál.

Az alakformálókról se feledkezz meg

Az esküvőn a lehető legjobb formádat kell hoznod, ezért ne hagyd ki az alakformáló fehérnemű nyújtotta lehetőségeket.  Egy kis csalás belefér: ott segítenek, ahol kell, megemelik a popsit és feszesebb hasat csinálnak, ezért a legkönnyebb módja annak, 

hogy eltüntesd ami itt ott zavar. A kiválasztásnál, először is döntsd el, hogy mekkora alakformáló alsóra van szükség. A derékban húzott és alul bő esküvői ruhákhoz a legjobb a magas derekú csípőszorító bugyi. Ha szűk fazonú az esküvői ruhád, akkor az alakformáló száras alsót válaszd, mert az a combokat is feszesen tartja. A méret választásnál figyelj oda, hogy ne legyen túl szűk az alsónemű, végül is egy egész napon át viselned kell, és kényelmesen kell érezd magad benne.

Az egész alakos alakformáló fűzők is jó szolgálatot tehetnek a ruha alatt, ezek eleve tartalmazzák a melltartó részt is. Viselésüket akkor ajánljuk, ha már máskor is hordtál ilyet.

Nézd meg hány féle alakformáló fehérnemű van!