Frusztráló, de a hirdetések fürdőruhás hölgyei mind azt sugallják, hogy csakis tökéletes alakkal és bőrrel lehet valaki jogos élvezője a napsütésnek, a víznek és a strand örömeinek. Pedig tény, hogy 10 nőből 9 bőrén jól látható striák vannak!

A striák miatt sokan nem mertnek kétrészes fürdőruhát, bikinit hordani, inkább egyrészes fürdőruhával takargatják a jellemzően a has alsó részén és a csípőn kialakult vonalakat.

Pedig a stria szinte minden nőt érint, előbb vagy utóbb, attól függően, hogy mennyire szerencsés ebből a szempontból, ezért kár szégyenkezni miatta.

Miért ne élveznéd a napsütés és a víz simogatását bikiniben csak mert attól tartasz, hogy másoknak nem tetszel majd?

 

Joggal kérdezhetjük: Miért pont minket, nőket érint ez is? Miért nincs, vagy legalábbis nem jellemző ez a férfiakra?

A helyzet az, hogy sajnos a nőknél a kötőszövet sokkal lazább szerkezetű, és ez a lazaság a felelős a nemkívánatos striák kialakulásáért, ezzel sajnos együtt kell élnünk.

 

Szerencsére zárt van néhány lehetőség a striák elkerülésére, vagy legalábbis mérséklésére:

 

-Először is, ha csak teheted, kerüld a hirtelen fogyást és hízást, mert ez az első számú oka a striák megjelenésének.

- A bőrtípustól is függ, hogy kialakulnak-e striák, és mennyi. Ha a szárazabb bőrtípushoz tartozol, ápold hidratálókkal a bőrödet!

- A bőr nedvességtartalma is sokat számít. A jól hidratált bőr érdekében fogyassz sok folyadékot!

- Az antioxidánsok szintén segítenek: egyél sok antioxidáns tartalmú ételt: gyümölcs, zöldség, cinkben gazdag magvak, a tojás, tengeri halak és teljes kiőrlésű gabonafélék.

- A feszesebb, edzetteb bőr érdekében alkalmazz hideg-meleg váltófürdőt!

 

Viszont jó hír a napozóknak hogy a napozás halványítja a striákat, vagyis feküdj ki nyugodtan bikiniben, mert a barna bőrön kevésbé feltűnőek a csíkok!