Néhány alakformáló fehérneműnek minden fehérneműs-fiókban érdemes ott lennie. Kiváló szolgálatot tesznek, ha fontos a megjelenés- pl. ki kell öltöznöd valahova- de már se időd, se kedved egy villám gyors diétába kezdeni. A női alakformálásnak megvan a saját történelme. Nem is olyan régen, még nőgyilkos csontos fűzőket használtak erre acélra- Ma már szükség esetén elég csak előkapni a fiókból a titkos alakformálókat, és gyorsan felvenni.

Azt  azért érdemes tudni róluk, hogy csodára ezek sem képesek. Vagyis ne várd azt, hogy modern alapanyagokból készült kényelmes derék karcsúsító fűző vagy bodyt  felkapva egyből egy hollywoodi sztárhoz legyél hasonlatos, mikor egyébként 56-os a ruhaméreted. De arra képesek, hogy 1-2 konfekció mérettel kisebbnek tűnj, pláne, hogy feszesebbnek látszol majd a kérdéses pontokon. Feszesebb és karcsúbb lesz majd a derekad és a hasadon, oldaladon lévő hurkák kevésbé látszódnak.

derék karcsúsító fűző

Ha a derekadat szeretnéd karcsúsítani, akkor alakformáló fűzők vagy magas szabású alakformáló bugyik, között kell megfelelőt választanod, de létezik ezeknek a kombinációja is, mely egyben fűzőn és alsó is.

A fűzők célja a törzs karcsúsítása, a has és a csípő leszorítása. Vannak olyan fűzők-body-k is, melyek kosaras melltartóval rendelkeznek, így a melleket is a megfelelő helyen tartják.

A fűző kiválasztásánál azt érdemes figyelembe venni, hogy mely pontra szeretnénk fókuszálni. Van olyan fűző, ami kimondottan a derekat karcsúsítja, míg más a hasra, csípőre és a fenékre fókuszál inkább.

Derék karcsúsító fűző egy kicsit másképpen

Hogyan válassz  alak formáló fűzőt  vagy bodyt?

Ha mellkosaras a fűző: A fűző felfelé fogja nyomni a melleket, ezért is fontos a megfelelő mellkosár-méret megtalálása. Kerüljük el az olyan fehérneműt, amelyből a mellek kibuggyanhatnak. Ezért a vásárlás előtt minden esetben olvassuk át az adott gyártó mellkosár-méretezésre vonatkozó útmutatóját. A kelleténél kisebb mellkosarakba préselt, felnyomott és kibuggyanó mellek, nem nyújtanak kellemes látványt, és különösen rosszul mutatnak szűk és mély-kivágású felsők viselésekor.

A fűző méretezése: Ne essünk abba a hibába, hogy a gyors siker érdekében kelleténél kisebb alak formáló bodyt vásárolunk. A kisebb alakformáló ugyanis nem tudja összefogni megfelelően a szöveteket, ezért ki fogja nyomni azokat és be fog vágni. A felnyomott és kitüremkedő „husi” a háton jól látható, különösen szűk ruhák viselésekor. A kelleténél kisebb body bevághat combok tájékán is, ami kényelmetlenné teszi a viselését.

A fűzők hatása alakformáló ruha alatt is, vagyis teljesen észrevétlen, ezt a lapos varratoknak és a láthatatlan széleknek köszönheti, így nem látszanak át, még vékonyabb anyagú ruhák alatt sem.

A karcsú derék eléréséhez számíthatsz az alakformáló bugyikra is

Száras vagy szár nélküli alsókat is készítenek a gyártók. Szövet-összenyomó hatásuk révén képesek eltüntetni a has hurkáit, és feszessé tenni a csípőt, a feneket és a combokat, és persze a derekad is karcsúbb lesz.


A méret- kiválasztásánál a megszokott konfekció méretünk legyen az irányadó. Amennyiben fogyókúrában, szülés után vagy fogyásban vagyunk, a jelenlegi méretnél egyel kisebb méret lesz hosszú távon a megfelelő. Az alsóneműkre is igaz az ami a bodyk-ra, nem érdemes a kelleténél kisebbet venni, mert viselése kényelmetlen lesz a bevágások miatt.